eskoseppanen

Komissaarijuntan vaiettu vallankaappausyritysEU:n politbyroo on aloittanut uuden vallankaappauksen valmistelun.Pääkomissaari José Manuel Barroso paljasti eilen 51-sivuisen vallankaappaussuunnitelman,
josta aamun Helsingin Sanomat ei tiennyt mitään, eikä tieto ollut tänään puolelta päivin vielä edes HS:n tai Ylen nettiuutisoinnissa.

 

 

Herää, media, pässiä viedään narussa! Vaadin sinua, media, heti kertomaan kansalle Barroson eilisen paperin sisällön!

 

 

Olen tällä saralla niin paljon alan asiantuntija, että voin esittää varmasti toteutuvan ennustuksen: lähiaikoina tätä vallankaappausyritystä asettuu tukemaan neljän kopla: Barroso, EU:n "presidentti" van Rompuy, euroryhmän puheenjohtaja Juncker ja keskuspankin pääjohtaja Draghi. Se on työskennelyt syksyn ajan salassa EU:n lisäliittovaltioimisen ohjelman valmistelussa, ja pian pamahtaa myös se pommi siltä suunnalta.Suvereniteetti on täysivaltaisuutta oman maan lakeihin oman maan rajojen sisällä. EU murjoi Suomen suvereniteettia ensimmäisen kerran vuonna 1995, kun se määräsi Suomen hyväksymään ehtona EU-jäsenyydelle noin 90 000 sivua valmista EU-lainsäädäntöä.Sen jälkeen Suomen on täytynyt hyväksyä EU:sta joka vuosi 1400-1800 uutta asetusta, direktiiviä ja päätöstä, ja saksalaisten arvioiden mukaan 80 % jäsenmaiden lainsäädännöstä on EU-alkuperää.Nyt on ollaan kaappaamassa jäsenvaltioiden budjettivalta EU:n komissiolle, siis virkamiehille, pois kansojen valitsemilta edustajilta.Suomen perustuslaki sanoo, että ”lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta, joka päättää myös valtiontaloudesta” (3. artikla) ja että ”eduskunta päättää varainhoitovuodeksi kerrallaan valtion talousarvion, joka julkaistaan Suomen säädöskokoelmassa” (83. artikla).Sen lisäksi perustuslain mukaan ”valtion lainanoton tulee perustua eduskunnan suostumukseen, josta ilmenee uuden lainanoton tai valtionvelan enimmäismäärä” (82. artikla).Tämä kaikki murenee eduskunnan käsittelyssä olevalla valtioiden välisellä budjettikurisopimuksella (joka siis on sopimus mutta ei edes EU-laki). Sen lähetekeskustelu valiokuntiin käytiin 13.11 eduskunnassa niin myöhään illalla, että siitä ei tullut mediaan mainintoja. Tämä ”fiscal compact” oli se sopimus, jonka Irlanti pani kansanäänestykseen, koska siellä aina äänestetään, kun valtaa luovutetaan pois omasta maasta.Sopimus antaa käytännössä ei-kansanvaltaiselle ja siis ei-demokraattiselle EU:n komissiolle vallankäyttöoikeuden kansallisiin budjetteihin ja virkamiehille rankaisuvallan jäsenvaltioiden toimintaan. Se on väline toteuttaa virkamiesten poliittinen tahto talouspolitiikan suunnasta. Se on sisäistä pakkodevalvaatiota: sisäisen devalvaation pakkoa. Se taas on palkkojen ja eläkkeiden alentamista, sosiaaliturvan ja kansanterveyspalvelujen leikkauksia, työttömyyttä ja maastamuuttoa.Suomessa ei tällaista sopimusta, joka rikkoo perustuslakia, voi mielestäni säätää voimaan ilman että perustuslakia muutetaan. Se tapahtuu aina vaikeutetussa lainsäätämisjärjestyksessä.Eilen Brysselissä ilmeni, että Barroson federalistijuntta oli valmistellut esityksen siitä, että EU:n emumaille valmisteltaisiin oma budjetti, jolla koottaisiin rahaa kriisimaiden auttamiseen. Rahasto olisi pohjamuna EU:n omalle valtiovarainministeriölle, joka rupeaisi keräämään veroja EU:n toiminnan rahoittamiseen. Tänään EU:lla ei ole verotusoikeutta jäsenmaihin ja -maissa,
vaan sen toiminta rahoitetaan jäsenmaksuin.(On kummallista, että käynnissä olevissa mutta umpikujaan ajautuneissa EU:n budjettikehysneuvotteluissa vuosiksi 2014-2020 Suomi ei käytä maatalouskorttia. Me olemme EU:ssa suhteellisesti suurimpia nettomaksajia, vaikka maatalouden kansallisia tukia ei oteta huomioon, mutta olemme ylivoimaisesti suurin nettomaksaja, jos ne lasketaan mukaan maksuosuuksiin. Absoluuttisin luvuin mitattuna Suomi maksaa EU:ssa toiseksi eniten kansallisia tukia omasta budjetistaan. Ranska maksoi vuonna 2010 eniten, 2 432  miljoonaa euroa, Suomi 1207 miljoonaa ja Saksa 1 045 miljoonaa. Kansallinen maataloustuki osoittaa Suomen epäonnistuneen jäsenyysneuvotteluissa; onhan se huomattavasti vielä Suomen 800 miljoonan nettomaksua suurempi summa.)Barroson juntta panee täytäntöön Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen
toivetta: ”Optimitilanne olisi se, että olisi eurooppalainen finanssiministeri, jolla olisi veto-oikeus kansallisiin talouksiin ja jonka täytyisi antaa lupa kaikelle uudelle velkaantumiselle.” Se toteuttaisi Barroson toiveen epäkansanvaltaisesta postdemokratiasta: ”Vaatimuksella jäsenmaiden yksimielisyydestä ei enää anneta jonkun maan parille idiootille mahdollisuutta painostaa unionia.”Komissio yrittää avata pään verotusoikeudelleen ehdottamalla rahoitusmarkkinaveroa
osake- ja johdannaiskauppaan. Se on kiero tapa erittäin isolle periaatteelliselle asialle: suositulla verohankkeella, jota kansalaiset eivät itse joudu maksamaan, murretaan reikää muuriin, jolla jäsenmaat ovat suojanneet itseään verotuksen kautta tapahtuvalta EU:n liittovaltioittamiselta.Tavoitteena on kaikkinainen yhteisvastuullisuus pankkien ja muiden finanssikapitalismin
toimintayksiköiden keinotteluriskeistä: voitot yksille ja riskit toisille eli valtioille
sosialisoitaviksi. Tavoitteena ovat yhteisvastuulliset eurobondit, jotka salakuljetetaan systeemiin ensin muka pikavippeinä 1-2 vuoden maksuajalla mutta jotka sitten tipottain vakiinnutettaisiin täyskäyttöön.

Barroson esittelemään juntan uuteen hyökkäysstrategiaan kuuluu myös pankkien avustamisrahaston ja yhteisvastuullisen talletussuojarahaston perustaminen välivaiheenaan
kansallisten rahastojen kokoaminen niihin tarkoituksiin yhdistettäväksi myöhemmässä vaiheessa EU:n yhteiseksi talletussuojaksi.Kyllä tässä kaikessa Suomelle maksettavaa riittää. Sitä riittää niin paljon, että
sitä kaikkea ei edes kerrota kansalle.On demokratian näkökulmasta anteeksiantamatonta, että media ei seuraa
budjettikurisopimuksen eduskuntakäsittelyä eikä heti tuoreeltaan informoinut suomalaisia
komissaarijuntan uudesta vallankaappausyrityksestä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

75Suosittele

75 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (114 kommenttia)

Hannu A Virtanen

On täysin käsittämätöntä kuinka pieni joukko maanpettureita pystyy pitämään suomalaisia panttivankeinaan. Kun apuna on valtion YLE-johtoinen propaganda-koneisto, hieman yli 100 kpl "hiljaiseksi ostettuja kansanedustajia" ja Hesari & maakuntalehdistö, niin kansan kusettaminen käy helposti.

Kaikki valheet ja propaganda uppoaa kansaan kuin kuuma veitsi kylmään voihin.

v. 2020 itsenäistä Suomea ei ole enää edes olemassa, budjetti valta on kovaa vauhtia menossa Brysseliin. Presidentti on jo riisuttu valtaoikeuksistaan.

Maakuntien itsemääräämisoikeudet ja itsehallinto lahdataan Kansallisen kokoomuksen "Kuntauudistuksella".

89 päivää kesti Kataiselta löytää 101 kpl sopivaa kansanedustajaa, jotka ovat yhdessä valmiita toimimaan itsenäisen Suomen ja suomalaisuuden etujen vastaisesti. Eniten ihmetyttää kuinka SDP ja VAS saatiin ostettua hiljaiseksi.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Vastaan: Helposti. Muutama ministerinposti ja siinä se. Korruptio on maan tapa ja se kannattaa aina.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SINIPUNAHALLITUKSET (1990/2012) sekä EU-/euromaaseikkailu ovat tulleet liian kalliiksi Suomen kansalle. - Ketkä kantavat siitä juridisen vastuun eivätkä saisi luikia tuomitsematta häntä koipien välissä karkuun? - Ketkä pitäisi panna "leivättömän pöydän ääreen" miettimään tekosiaan ja tekemättä jättämisiään? Johtopäätös: EI koskaan enää sinipunahallituksia Suomeen!

Mitä etua/haittaa EU:ssa ja euromaana olosta on ollut nettomaksaja-Suomelle?

PS. Maallikosta näyttäisi , että enemmän haittaa euromääräisesti kuin hyötyä.
Ja Schengen-sopimuskin on tuonut omia, tunnettuja riesojaan esimerkiksi Helsinkiin ja kansainvälisen rikollisuuden muodossa.

Analyytikot asialle ja vertailemaan +/- puolia!

Heikki Porkka

Vuosikausia jatkunut konsensuspolitiikka on johtanut tähän pisteeseen. Kabinettisopiminen, jossa on noudatettu sisäisen korruption mitat täyttävää sulle-mulle-jakopolitiikkaa, on vienyt Suomen surulliselle tíelle, jossa poliitikkojen ja puolueiden oma etu on ajanut kansallisen edun ohi.

Konsensus on eri asia kuin avoin yhteistyö.
Konsensus perustuu osto - ja myyntiliiketoimintaan, jossa jokaiselle hallituspuolueelle annetaan jotain hyvää, jotta se voi kehua äänestäjilleen saavutuksistaan.
Avoin yhteistyö taas edustaa politiikkaa, jossa ylimpänä nimittäjänä on maan etu. Tällöin ne, joiden kanta ajaa enimmäkseen omaa tai puolueen etua unohtaen maan edun, jäävät aina nuolemaan näppejään.

Avoin yhteistyömalli palvelisi kansalaisia ja valtiota parhaiten, mutta sehän ei käy vallanhimoisille poliittisille päättäjille. Kukaan ei halua poistua yhdeltäkään näyttämöltä häviäjänä. Ei edes siksi, että myöntämällä virheellisen ajattelunsa tekisi palveluksen isänmaalleen.

Oman edun tavoittelusta on vuosien saatossa tullut hyväksytty itsestäänselvyys suomalaisessa politiikassa. Kiitos tästä lankeaa noudatetulle konsensuspolitiikalle.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Koko hallitus on korruptoitu. Millä rahalla? No tietenkin niillä pankkituilla, jotka ovat sen vuoksi niin massiivisia, koska jokaisen euromaan poliittiset petturipäättäjät pitää voidella olemaan yhteisessä rintamassa omia kansojaan vastaan. Näkeehän tämän jo sokea Reettakin, ilman keppiä.

Onko mikään media edes kertonut, minne ne tukirahat ovat oikein kadonneet? Ihan siis jokainen miljoona ja miljardi???? Eipä sitä kerrota, koska syntyisi hirveä älämölö ja kapinointia joka euromaassa.

Meidän täytyy päästä irti tästä gangsterivaluutasta, jolla orjuutetaan liki koko Eurooppa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Timo Nenonen. Ovatkohan kysymäsi EU-tukirahat menneet veroparatiisien salaisiin turvasäilöihin jemmaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Oikeusjärjestelmä ja ns. riippumattomat tuomioistuimetkin taitavat olla korruptoituneita elimiä. Eiväthän korpit korpin nokkaan noki. "Ei ole aihetta puuttua Suomen ylivelkaannuttamisen ja suvereniteetin poistamiseen" . -Poliitikot päättävät eikä me, koska olemme kiitollisuudenvelassa poliittista virkanimityksistämme!?!? Pm.Katainenkin on jo kuulemma lähtötelineissä...

Ja EU:n silmäätekevät kehuvat mallioppilasta kabineteissaan. Jatkakaa samaan tyyliin. EUROSTOLIITTO on tulossa oletteko valmiita palkkiovirkoihin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HAV. Kabinettipolitiikasta ja ajan muoti/valtavirtauksista se johtuu. Ja tietyt äänestäjät haluavat olla aina gallupvoittajien puolella/joukossa tarkoitushakuisesti uraputken ym. kannalta, vaikka olisivatkin erimieltä monesta asiassa. Eläkeläiset uskaltavat sanoa jo asiat suoraan.

Kun on "oikea puolue", on urut auki vaikka taivaaseen, kun on aatteelisesti "sopiva". Pätevyydellä ei niin väliä, osaahan sitä jokainen painaa oikeaa nappia, kun kysyy jo aamulla mitä mieltä tänään täytyy olla mistäkin asiasta!

Ryhmäkurikin sitä jo velvoittaa. Yli aisojen hyppijiä ei suvaita edes avioliitossakaan. Vieraissa ei saa käydä mielipiteissäkään. Mutta...kysyn vaan... in absracto ei in concreto... ryhmäkurilla ei ole laki/asetusarvoa, vain puoluejohdon määräysvoima. Pohtikaa objektiivisesti. Ei ryppyotsaisesti... ryhmäkurista.("näin on sovittu").

Onko ryhmäkuri mielipideterroriaa demokraattisen sananvapauden maassa?(PL 12§.)Tulisi ainakin mielenkiintoisia äänestystuloksia eduskunnassa ja kunnan valtuustoissa. Ilman puoluepakkopaitaa ja -taktikointia.

Avoimuus ja läpinäkyvyyssäädös ei olisi pahitteeksi EU:n direktiiveihin ja Suomen perustuslainsäädöksiin liitettäväksi. Samoin tuntuvat sanktiot
huonosti hoidetusta talouspolitiikasta malliin "tulos tai ulos" kuin kunnanjohtajilla tai firmoissa. Imperatiivisen mandaatin kielto (PL 29§) tai parlamentaarinen immuniteetti (30§) eivät riitä poliittisen moraalin nostamiseen. Nykymalli mahdollistaa salailun ja poliittisen vehkeilyn barrosiomallisesti. Poliittista pyykinpesua tarvitaan EU:ssa ja Suomessa.

Miten olisi arvostettu, Sveitsin mallinen yhteiskuntasopimus?

Ceterum Censeo

Puoluejohdon voi helposti ostaa ministerinpaikoilla ja vaalirahoituksen jako puoluejohdon valvonnassa varmistaa puoluekurin. Nykyiset kansanedustajamme ovat selkärangattomia niviäisiä.
Katainen kokosi hallituksensa juuri siten, sitoutti ministerisalkuilla enemmistön taakseen. Se on poliittisen korruption maantapa, josta ei vielä ole syytteitä nostettu - eikä nosteta koska niistä päättää sama eduskunta.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Tämä on varmasti jo kaikkien sosiaalista mediaa (SM) seuraavien tiedossa, joten nostan sen kohteliaimmin ja varmistuksenomaisesti esiin. Liittyy 10/2011 voimaasaatettuun perustuslain "uudistukseen".

- Suomen perustuslaki “uudistus” vs. Islannin -
http://suomi2017.wordpress.com/2011/10/25/perustus...

Tutustu yllä olevasta linkistä myös Suomi 2017 artikkeleihin:
Luopuiko Suomi koskaan markasta? Virallisesti. →
← Joukkoistaminen toimii myös valtaeliitin parissa

Eikä tässä vielä kaikki.

Olisi hyvä tietää tuosta Seppäsen Eskon esille nostamasta jutusta kiiruusti lisää. Kuin myös se Suomen mallista se, että miten muut euro- ja EU-maat ovat muuttaneet perustuslakejaan Barroson vaatimusten mukaisiksi? Ja miksi?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kysynpä sinulta Esko, että mitäs mieltä olet Timo Soinista ja hänen toimistaan vastustaa po EU:n kehitystä ja suvereniteettimme murentamista. Onko hän ollut oikeassa?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Seppo L:lle vastaan, että eilen jutustelin eduskunnan kahvilassa Timo S:n kanssa ja kieltämättä olen hänen kanssaan EU-asioissa samanmielisempi kuin vasemmistoliiton EU-politiikan (mikä se sitten onkin?) kanssa. Timo on myös mainostanut näkyvästi uutta kirjaani "Emumunaus", mistä olen hänelle kiitollinen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiitos Esko vastauksesta. Olenkin aina pitänyt ajatuksistasi ja mielenkiinnolla aina lukenut kirjoituksiasi. Olisi kiva lukea ja omistaa tuo kirjasi!

Kalle Erkkilä

Sen verran E. Seppänen tuntuu jatkuvasti olevan asian ytimessä, että on täytyy ostaa tuo "Emumunaus" joulupyhiksi ja lukea se.

Veikko Vitikainen Vastaus kommenttiin #32

Sama täällä. Tulee ennen Joulukaaosta rennompi mieli, kun saa pitkästä aikaa lukea rehellisen poliitikon joulusanomaa. Toki EU-fanaatikoille suosittelisin myös Eskon teosta vaikka pukin konttiin, että heidänkin silmänsä avautuisivat selvässä asiassa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #32

Taidampa minäkin ostaa kirjan, jotta olisi keskustelun pohjaa.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Mistähän sen kirjan saa ostaa, lahjaksi ostaisin?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #45

Mauno S:

"Mistähän sen kirjan saa ostaa, lahjaksi ostaisin?"

Suomalaisessa kirjakaupassa silmäilin. On hintansa väärtti!

Kim Sjöström

Rähmäinen Soini ei ole saanut mitään tehokasta aikaan.

Tämänhetkisten näyttöjen valossa, kun sitten joskus parinkymmenen vuoden jälkeen objetiiviset tarkastelevat mitä tapahtui, Timo Soinin panos luokitellaan pinnalliseksi loiskiehunnaksi jolla ei ollut vaikutusta trendiin.

Minä olen sanonut jo vuosi sitten, että hallituksen sisältä juttu olisi ollut tehokkampaa sabotoida. Osaavat, tehokkaat sabotöörit tekevät päsääntöiseti aina niin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kimillä taitaapi ottaa yhtä lujille kuin Kataisella, Urpilaisella ja sillä Miapetralla. Kyllä se siitä kunhan kasvat aikuiseksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Historia. Näin jälkeen päin sen tosiaankin sitten huomaa: http://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #20

Videoon liittyen toivon vilpittömästi sen ”päähenkilöille” mahdollisimman pitkää ikää, jotta he ehtivät näkemään puolin ja toisin EMU- päätöksen seurannaisvaikutukset Suomen kansalle.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #20

Tuo videolla ollut keskustelu eduskunnassa v 1998 oli pelkkää näytelmää.

Esko Aho oli puheenjohtajana kokouksessa, jossa Suomen tekaistu ja salainen EMU-varauma tehtiin.

Toimi Kankaanniemi oli yksi mukana olleista ministereistä. Toimi on jo tunnustanut.
http://kalevikannus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11543...

Ks Salatun EMU-varaumakokouspöytäkirjan asianosaiset kotisivultani
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emupetos.php

Heikki Porkka

Niin, eikö ole merkillistä, että Yle ei massiivisesta budjetistaan ja ainakin toistaiseksi taatusta rahoituksestaan huolimatta [vai juuri siitä johtuen] kykene kertomaan suomalaisille ajantasaista tietoa EU:n toimista ja suunnitelmista.

Löytyvätkö "jarrumiehet" uutis- ja ajankohtaistoimituksesta vai peräti Ylen johdosta? Ei kai voi olettaa, että Ylen sankka toimittajajoukko ei olisi tietoinen Esko Seppäsen kertomasta asiasta?

On myös hämmästyttävää, että edes opposition medioissa ei pahemmin kritisoida Ylen toimia.

Hesari tekee, kuten haluaa, mutta Yle on kansalaisten maksamilla lupamaksuilla ja kohta kansalaisilta kerättävällä pakkoverolla toimiva media.
Yleltä tulee vaatia neutraalia ja selkokielellä tapahtuvaa uutisointia, jonka pohjalta lukija, kuulija tai katsoja kykenee itse päättelemään mitä kustakin uutisesta ajattelee.

Tällä hetkellä Yle on yksipuolisesti hallituksen politiikkaa tukeva propagandatuutti. Joka ainoa Ylen EU:iin liittyvä uutinen on nykyään tarkistettava jostain ulkomaisesta lähteestä.

Hannu A Virtanen

Ehkä kaikkein isänmaallisin teko olisi asettaa 25% Haittavero HS:n, maakuntalehtien ja YLE:n asenteellisille toimituspropagandalle

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=2649

Nyt pureudutaan laajasti Suomen valtamedian toimintaan, joka on käytännössä kahden mediajättiläisen käsissä. Suurimmat osakkeenomistajat ovat pankkeja, vakuutusyhtiöitä, eläkerahastoja ja konserneja. Omistajat ja päätoimittajat ovat vallan keskiössä ja pyörittävät mediapalettia mielivaltaisesti.

Pravda on pravda... ei ne sitä myönnä

Olihan Varsovanliittokin rauhan järjestö.. omien puheiden mukaan

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kuulkaa.Luottoluokituslaitos MOODY's: Euroalueen pitää leikata Kreikan velkataakkaa! Eikös MOODY'S ollutkin pankkihirviö Golden Sachsin alaisuudessa, josta EKP:n pääjohtaja Draghikin on lähtöisin. Ovatko BB:n isot pojat pelastamassa Kreikkaa pälkähästä? - "Subsidiariteetti-periaatteen" mukaisestikohan?

Milloinkahan MOODY'S ilmoittaa, että euroalueen pitää leikata tasapuolisuuden nimissä mallioppilas Suomenkin velkataakkaa? HS kertoo varmaan kohta asiasta ,sillähän on pitkät luottosuhteet em. suuntiin päin. Odottelemiin.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #81

Goldman Sachsilla on suora yhteys nykyiseen euromaiden velkakriisiin. Se junaili monimutkaisen järjestelyn, jolla Kreikka pystyi kätkemään miljardeja veloistaan piiloon muilta euromailta. Näin Kreikka pääsi livahtamaan Euroopan rahaliittoon Emuun ja sitä myötä eurovaluuttaan sen aloittaessa vuonna 2002, vaikka ei täyttänyt Emu-kriteereitä.

Toimiessaan investointipankki Goldman Sachsin Eurooppa-operaatioiden johdossa, Draghi valvoi operaatiota, jolla Kreikkaa autettiin peittämään budjettialijäämänsä. Vuonna 2010 alijäämä oli kasvanut kokoon, joka oli liian suuri peitettäväksi ja johti Kreikan tukipakettien tarpeeseen.

Kreikka maksoi Goldman Sachsille järjestelystä 300 miljoonaa euroa.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #143

Peittelyssä auttoi myös EU:n tilastovirasto Eurostat. Se salli alijäämiä ja vajeita laskettaessa jäsenmaan käyttää valuuttalainoilleen vanhoja, ei-päiväkohtaisia valuuttakursseja. Goldman Sachs lainasi Kreikalle dollareita ja jenejä, joille käytettiin Eurostatille toimitetuissa laskelmissa ikivanhoja valuuttakursseja haluttujen numeroiden saamiseksi. Goldman Sachs petti Kreikkaa ja sen lainaehdot jouduttiin uusimaan kaksi kertaa niiden kohtuullistamiseksi. Kreikan tosiasiallinen velka - ja Goldman Sachsin voitto - kasvoi näissä operaatioissa 600 miljoonaa dollaria. Lisäksi Goldmanin sanotaan pelanneen johdannaisilla lyhyillä positioilla Kreikkaa vastaan. Kreikan keskuspankin pääjohtaja, joka hoiti asiaa Kreikassa, oli sittemmin EU:n suosikkina Kreikan pääministeri. Että näin toimii maailman mahtavin rosvopankki, jota on sakotettu lukuisia kertoja USA:ssa asiakkaidensa pettämisestä. Se on lisäksi ollut Clintonin ajasta lähtien ja Bushin ja Obaman kausilla jatkuen rekrytointipohja valtiovarainministereitä ja ministeriön johtavia virkamiehiä nimitettäessä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #146

Toistan. EU:n komissaarijuntan/nelikoplan vehkeilystä on tehtävä eduskuntakysely ja lähetekirjelmä/kysely EU:ta myöten. Asiaa ei saa kuitata villasella.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #146

PORSAANREIKIEN asiantuntijoita (=lakimiehet, kirjanpitoekspertit) käytetään aina, kun hankkeet eivät kestä julkisuuden päivänvaloa!

Valheellisuuden hierarkiahan on : valhe, emävalhe, tilastot ja gallupit. Markan, euron ja dollarin rahallahan saa niin monenlaista tulosta. Tutkija täyttää vain tilaajan intressit ollakseen hyvä ja suosittu tutkija! Siinä ei ole tietenkään mitään tarkoitushakuisuutta eikä ketunhäntiä kainaloissa. Oma etu vain menestyäkseen. Vai onko se moraalitonta ja hyötytietoista?

Vaikka "ovensuukyselyssä" kansa sanoisi EI, ostetut gallupit ja tilastot sekä epämääräisen tieteen -sosiologian- tutkimukset sanovat aina KYLLÄ kuin Kari Suomalaisen kuuluisassa pilapiirroksessa aikoinaan. Objektiivisuus on kaukana poliittisista/kaupallisista julkilausumista ja mainoksista. Kaunistelua, manipulointia ja väriä on aina mukana. Kaupankäyntiä ja valtapeliä monessa vaikuttamisen muodossa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HP/HAV. TÄhän se tiedoituksen kartellisoituminen/keskittäminen,monopoli ja sensurointi/salailu johtaa. Suomessa on vain yksi totuus kerrallaan ilman demokraattista ja luovaa mediakritiikkiä. Onko se info- vai mediakratiaa?- On vain mitä saa puhua ja mistä ei saa puhua "tyhmälle ja arvaamattomalle" kansalle;tabut ja ei tabut sekä valkeat valheet ja manipulaatiot. Onko se konsensus-hengen lieveilmiötäkin? Valtapelin politiikkaakinko? EU kieltää?

---Onko näin vain meillä Suomessa, miten muualla Euroopassa??? Kertokaa!

Kuitenkin julkisuudessa vaaditaan/puhutaan avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä! Salailu lisää epäluottamusta ja ei-toivottuja spekulaatioita. US-bogit vahvistavat poikkeuksena säännön. Vapaa SOME vielä!

Vertaa hintakartellit linjalla: tuottaja- välistävetäjät- kauppa -ostajakin.

Käyttäjän RainerFriman kuva
Rainer Friman

Kiitos Esko taas informoinnista! Meitä kansalaisia viedään kuin pässiä narussa. Seppäsen kirjoitus on loistava esimerkki somen tarpeellisuudesta. Valtamedia ei kansalle kerro missä mennään. Valitettavasti me emme pysty vaikuttamaan maamme suuntaan tulevaisuudessa. Kansanäänestys ei meillä tule kuuloonkaan. Ihmettelen ettei edes vasemmistopuolueet ole pitänyt asiasta meteliä. Arhinmäkikin on näköjään nostanut kädet pystyyn. Sitä se valta teettää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tule Rainer sinäkin isänmaalliseen perussuomalaiseen joukkoon! Nyt alkaa olemaan viimeiset hetket yhteisen ja itsenäisen Suomen olemassololle!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Rahallahan on taivaallinen valta. Markkinavoimista ja rahasta on tehty EU:ssa epäjumala ja keinottelusta euromafian päähyve. Bryssel Vatikaanina.

Kansaa ei lipaista kuin valheellisissa ja katteettomissa vaalipuheissa! Veronmaksajilla maksatetaan eurokeinottelijoiden kasinopelit ja kalliit sambat. "Finanssiauervaarat" viettelevät tyhmiä poliitikkoja/valtiota menettämään kunniansa ja maineensa. Ja myöhäistä on rypistellä, kun tarpeet... Historia kertoo karvaisen totuuden jälkikäteen.

VALTA/RAHA turmelee puolueet alta aikayksikön BIG MONEYN alttarilla, kun on kerran päästy siitä nauttimaan ja kuokkimaan. EU = eurokiimaisten illuusion taivaspaikka. Árkitodellisuudessa EU on vain vampyyrimäinen MR. Greed. Inhimillisyys, empatia ja humanismi ovat "finanssiauervaaroille" vieraita käsitteitä. Taitavana manipuloijana he aiheuttavat sosiaalista häpeää niille, jotka finanssiauervaaramaisen EU:hun seireenipuheisiin liiaksi uskovat ja luottavat. Heille sääli on sairautta, koska vahvin voittaa maailman turuilla ja markkinoilla. Postmodernismi,UMJ, kvartaalitalous ja sosiaalidarvinismi oikeuttavat heidän yli-ihmismäiset "sankaritekonsa".

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Sain juuri luettua loppuun Eskon uusimman kirjan "Emumunaus" ja uskallan suositella sitä kaikille, joita euro ja EU kiinnostavat.

Onko euro sittenkin rehellinen, mutta jättikokoinen rehnponzi-huijaus?

"Emumunaus" - kirjaa vahvistaa käsityksiäni siitä, että isoissa asioissa ei ole mitään salaliittoja, vaan kaikki ovat silmiemme edessä tapahtuvia avoliittoja, jotka jatkuvat ja toimivat hamaan tulevaisuuteen, jos niistä mediakaan ei mitään kerro.

Kuten perustuslain "uudistuksessa" tapahtui, jossa vasemmistoliitto äänesti eka kerralla vastaan (HE 60/2010) EI ja toisella kerralla puolesta (LJL 3/2011) KYLLÄ.

Salattu Vanhasen lista ja EU-seminaari 2.2.2009 Finlandia-talolla saattavat liittyä osaltaan tähän Barroson vallan bullautukseen komissiolle. Varsinkin median vaikenemisen osalta. Liittyy siis mielestäni myös Suomessa 10/2011 voimaansaatettuun perustuslain "uudistukseen". Ja ehken myös vasemmistoliiton kantojen totaaliseen muutokseen.

← Eduskunta 2
Korporativismi →
Vanhasen lista 2
Julkaistu marraskuu 14, 2012

Tässä nyt KHO:n päätöksen mukainen ja hallussani olevan osallistujalistan tunnusosa julkisuuteen.

KHO:2012:88
Antopäivä 3.10.2012
Taltionumero 2622
Diaarinumero 2763/2/11

Itseäni tilaisuus kiinnostaa muun muassa näiden seikkojen takia:
1. Mitä kaikkea perustuslain “uudistuksessa” tapahtui vuosien 2007-2009-2010 aikana?
2. Mitkä kansalaisjärjestöt olivat kelpuutetut ko. tilaisuuteen mukaan ja miksi?
3. Mikseivät tiedotusvälineet uutisoineet seminaarista laajasti?
- komissaari Olli Rehnin luonnehdinta tilaisuudesta “EU-asioiden Korpilampi”

https://suomi2017.wordpress.com/2012/11/14/vanhase...

Vaan mielelläni odotan Seppäsen Eskon perään kuuluttamaa mediaa avuksi, koska ei tämän koko luokan asioista voi katu- ja ruohonjuuritason toimijana tietää kuin murusia.

Joten olen mielelläni tämän kaiken mielenkiintoisen tiedon analysoinnin suhteen väärässä. Täysin väärässä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Petri Salo!

Oikeassa olet, perustuslain muutostarpeet ovat tulleet ulkoa.
Amerikkalainen konsulttiyritys McKinsey&Co on tehnyt Suomen viimeiset hallitusohjelmat, ihan ilmaiseksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Esko Seppänen!

Valtiosääntöoikeudellisesti Suomen ei tarvitse olla tuossa mukana, sillä taustalla on törkeä valtiopetos:
Valheellinen EMU-varauma, jolla Suomen Hallitusmuodon 72 §:ää koskeva lakiesitys jätettiin Suomen markan osalta antamatta.

EMU-varaumakokoukseen osallistunut Toimi Kankaanniemi on asian tunnustanut.
Ks.
http://kalevikannus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11543...

Jorma Jaakkola
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/historia.php

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Suuret kiitokset myös Teille Jorma Jaakkola. Toivon, että edes nyt mahdollisimman moni EU:sta kiinnostunut suomalainen ennättää lukemaan kirjoituksenne koskien omaa EU-lähihistoriaamme.

Vaikka tieto lisää aina tuskaa, niin uskon, että nyt tuo riski kannattaa ottaa. Nostan siksi tähän yhteyteen aloittamanne "Perustuslain tekstien vertailu" - artikkelin, joka löytyy tätä kirjoitettaessa osoitteessa: http://www.promerit.net/2011/02/vltiosaantouudistus/

Länsimaalaisittain toimivan median heräämistä odotellessa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Petri Salo!
Linkkiin
http://www.promerit.net/2011/02/vltiosaantouudistus/
liittyen kerron, ettei sinisiä tekstejä uudistuksessa poistettu.
Muuten on faktaa.

Kokoan perustuslakiuudistuksen historian tulevaisuudessa kotisivulleni.
Toistaiseksi kannattaa ihmetellä
Suomen perustuslain EU-mukauttamisen historia-dokumentteja
tästä:
http://keskustelu.promerit.net/index.php/topic,152...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kaikki isänmaalliset ihmiset/voimat liittykää yhteen! EU/euromaa-seikkailu on tullut liian kalliiksi ylivelkaantuneelle Suomi-neidolle! Suomi-myyjät vastuuseen!

Jarmo Alanko

Seuraavaksi sanoista tekoihin, eli, miten saamme tämän kansalaisten tietoisuuteen?

Tottakai voimme kaikki linkata tämän naamakirjaan, mutta onko sillä merkitystä? Samanmieliset nyökyttelee ja tietämättömät vetävät foliohattu -kortin esiin.

50000 kansalaisen allekirjoitukset ja asia eduskuntaan?

Siellä korruptoitunut hallitus hylkää esityksen nopealla vilkaisulla ja asia painuu maan rakoon.

WHAT CAN WE DO?

FRAUD IS FRAUD!!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Jarmo Alanko!

Ryhdytään kokoamaan väkeä sosiaaliseen mediaan kertoaksemme kansalle. Ryöpytetään asiaa niin kauan, että median on pakko puuttua lähihistoriaamme.
Olen kotisivuni dokumenteilla kattanut pöydän valmiiksi.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Tehkää niin tunnen satoja jotka tulee mukaan!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #46

Mauno S:
"Tehkää niin tunnen satoja jotka tulee mukaan!"

Voin toimia yhteyshenkilönä. Toimittakaa yhteystietonne osoitteeseeni jorjaa(a)suomi24.fi.
Anonyymistikin voi olla mukana, eli yhteydenottajan toivomuksen mukaisesti pidän yhteytiedot omana tietonani silloin, kun jaan infoa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tähän kaikkeen liittyen tässä vielä yksi näkökulma. Luettuani Taloussanomien artikkelin ministerien veloista heidän omissa asioissaan, minulle on tullut mieleeni kysymys:

Onko näillä henkilökohtaisilla velkasidonnaisuuksilla merkitystä koko tämän maan EMU/eurosidonnaisuuteen?

Matemaattinen totuus on se, että muutaman prosentin koron muutos lainanottajan kannalta negatiiviseen suuntaan on merkityksellistä isoissa asuntolainoissa.

Edesmenneellä isälläni oli sanonta: ”Sellainen ihminen, joka ei osaa hoitaa omia asioitaan, ei osaa hoitaa myöskään toisten asioita”.

Kiitos Esko Seppäselle valaisevasta kirjoituksesta!

linkki:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/11/21/...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Samoin minun isäni teroitti munulle ja minä olen tuota samaa muistuttanut aina läheisilleni. Viisaat isät meillä oli! Ja vielä isäni muisti aina sanoa, että ei ne suuret tulot..vaan ne pienet menot!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

JM.Sinipunalle velat näyttävät olevan saatavia EUROSTOLIITTOON pyrittäessä.

Ensin on vain euromaat ylivelkaannutettava ja vietävävä niiltä kaikki itsemääräämisoikeudet pois. EU:n politbyro valmistelee yötäpäivää uusia, kasuistisia "mämmi"direktiivejä kansallisvaltioiden päänmenoksi.

Ja sinipuna vetää tiuhaan lapasta lipalle jo etukäteen. Kyllä EU, kyllä EU!! Ihanaa!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Esko Seppäsen historiakäsityksistä ja - analyyseistä olen ollut eri mieltä, mutta EU-asioissa hän on ylivertainen ja erittäin selkokielinen ilmaistessaan ajatuksiaan. Suomesta ei taida löytyä montaakaan hänen veroistaan EU-tuntijaa, joka osaa yhtä kansantajuisesti informoida ns. normaalia kansalaista.

Blogikirjoitus on karmaisevaa luettavaa.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Esko Seppäsestä tulisi hyvä presidetti ;)

Jaakko Anttila

Seppänen ei ole oppinut eikä ole halunnutkaan oppia mitään EU:n todellisuudesta meppivuosiensa aikana. Vuonna 1998 olin Brysselissä valiokuntakokouksessa, jossa Raimo Ilaskivi esitteli laatimansa lausunnon. Seppänen luki Ilta-Sanomia, poistui sen jälkeen kokouksesta ja näytti mennessään käsimerkillä tulkeille, että lähtekää tekin. Sen jälkeen kuulokkeista kuului: "Tässä vaiheessa kysymme kanavalla 5: onko salissa suomalaisia kuulijoita?" Olihan siellä muuan tarkkailija.

Euroopan talousalueen jäsenvaltio Norja on sisällyttänyt EU:n sisämarkkinalainsäädännön omaan lainsäädäntöönsä. Norja noudattaa muutakin EU:n lainsäädäntöä, Norja kuuluu Schengenin alueeseen ja Norja maksaa 200 miljoonaa euroa vuodessa Euroopan talousalueen jäsenmaksuna.

Seppänen voi tutustua Eurooppaoikeuden rakenteeseen ostamalla kirjakaupasta tai lainaamalla kirjastosta Eurooppaoikeus-hakuteoksen.

EU:n oikeusjärjestelmän perusteet:

Eurooppaoikeuden rakenne; liittyminen ja jäsenyyden edellytykset; toimielinjärjestelmä; päätöksenteko; tuomioistuin; unionin oikeuden toteuttaminen kansallisissa viranomaisissa ja tuomioistuimissa; rahoitusjärjestelmä; unionin oikeus ja jäsenvaltioiden oikeusjärjestelmät; unionin oikeus ja kansainvälinen oikeus; unionin kansalaisuus.

Aineellinen Eurooppaoikeus:

Sisämarkkinat; kilpailuoikeus; EU:n sisäiset alakohtaiset politiikat; talous- ja rahaliitto EMU; EU:n ulkosuhteet; yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka; oikeus- ja sisäasiat ja Schengenin säännöstö; Euroopan unionin kehittäminen.

EU:n sisämarkkinoiden ylikansalliset politiikanalat: yhteinen maatalouspolitiikka, yhteinen kalastuspolitiikka, yhteinen liikennepolitiikka, yhteinen kilpailupolitiikka ja yhteinen ympäristöpolitiikka. Maatalouden osuus EU:n lainsäädännöstä on 50 %.

EU:n hallitustenvälisen yhteistyön alat: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka; yhteinen rahapolitiikka sekä hallitustenvälinen yhteistyö oikeus- ja sisäasioissa, joka koskee laittoman maahanmuuton, ihmiskaupan ja huumekaupan torjuntaa.

Financial Times pilkkasi viime viikon maanantaina ja tiistaina posh boy Cameronin primitiivistä EU-vastaista propagandaa.

Financial Times: "Ison-Britannian julkisen sektorin palkka- ja eläkemenot ovat 102 miljardia euroa vuonna 2013, muista hallintomenoista puhumattakaan." "EU:n hallinnon palkka- ja eläkemenot sekä hallintomenot ovat 8,5 mrd euroa vuonna 2013."

Financial Times: "Vuonna 2013 Itävallan talousarvion loppusumma on 162 miljardia euroa." Itävallassa on 8,6 miljoonaa asukasta.
"Vuotta 2013 koskevan EU:n talousarvioehdotuksen loppusumma on 137,9 miljardia euroa." EU:ssa on 550 miljoonaa asukasta.

Seppäselle tiedoksi: verotus; opetus- koulutus- ja kulttuuriasiat; työmarkkina-asiat ja tulopolitiikka; sosiaaliturva, sosiaalinen suojelu ja eläketurva; sairausvakuutus, terveydenhoito ja sairaanhoito; hoito- ja hoivapalvelut sekä maanpuolustus kuuluvat yksinomaan Suomen valtion toimivaltaan.

Jarmo Alanko

Jaakko hienoa tekstiä sinulta jälleen, mutta missasit pointin täysin, jälleen.
Luetun ymmärtäminen on kyllä yksi haastavimmista asioista ikinä.

Käyttäjän tuonelanjoutsen kuva
Carl Laban

Hupsista, tutkijalta taas löysää tekstiä. Et kai tosissasi vertaa suvereenin valtion budjettia EU:n budjettiin? Nyt olen jo tosissani huolissani akateemisesta tulevaisuudestasi...

Jaakko Anttila

Mikä edellä mainitussa "missaa" seuraavat väitteet?

"Suvereniteetti on täysivaltaisuutta oman maan lakeihin oman maan rajojen sisällä. EU murjoi Suomen suvereniteettia ensimmäisen kerran vuonna 1995, kun se määräsi Suomen hyväksymään ehtona EU-jäsenyydelle noin 90 000 sivua valmista EU-lainsäädäntöä."

"Sen jälkeen Suomen on täytynyt hyväksyä EU:sta joka vuosi 1400-1800 uutta asetusta, direktiiviä ja päätöstä, ja saksalaisten arvioiden mukaan 80 % jäsenmaiden lainsäädännöstä on EU-alkuperää."

"Sopimus antaa käytännössä ei-kansanvaltaiselle ja siis ei-demokraattiselle EU:n komissiolle vallankäyttöoikeuden kansallisiin budjetteihin ja virkamiehille rankaisuvallan jäsenvaltioiden toimintaan. Se on väline toteuttaa virkamiesten poliittinen tahto talouspolitiikan suunnasta. Se on sisäistä pakkodevalvaatiota: sisäisen devalvaation pakkoa. Se taas on palkkojen ja eläkkeiden alentamista, sosiaaliturvan ja kansanterveyspalvelujen leikkauksia, työttömyyttä ja maastamuuttoa."

Euroopan komissio vastaa jäsenvaltioiden keskusvirastoja ja ministeriöitä, jotka Seppäsen logiikan mukaan ovat "ei-kansanvaltaisia ja siis ei-demokraattisia". Yhdenkään jäsenvaltion keskusvirastojen ja ministeriöiden virkamiehiä ei "valita vaaleilla".

"Palkat, eläkkeet, sosiaaliturva ja kansanterveys" kuuluvat yksinomaan Suomen valtion toimivaltaan. Suomi ei ole Kreikka, joka joutuu leikkaamaan palkkoja, eläkkeitä ja sosiaaliturvaa sen vuoksi, että sekä oikeisto että vasemmisto ovat vuosikymmenten aikana vuorotellen paisuttaneet julkista sektoria järjettömiin mittasuhteisiin. Suomi ei ole Kreikka, jossa veronkanto on teknisesti sillä tasolla, millä Suomen veronkanto oli 1960-luvun alussa. Mojova lahjus ja asiakirjapino katoaa.

Kreikka eli kuin Kroisos halpojen luottojen varassa sen jälkeen, kun Kreikka oli väärentänyt kaikki tilastonsa päästäkseen euroalueen jäseneksi. Veronkanto on suuri vitsi Kreikassa. Ateenan olympialaisten järjestäminen rahoitettiin Goldman Sachsin luotoilla. Kaikki rakennushankkeet olivat myöhässä ja kiireen vuoksi kustannukset olivat kaksinkertaiset. Jokainen käyttämätön suorituspaikka ja tyhjäksi jäänyt sisähalli aiheuttaa tänäkin päivänä miljoonan euron korkomenot vuodessa.

Italian mafia kalpenee kreikkalaisten rinnalla.

25 jäsenvaltion allekirjoittama EU:n budjettikurivaatimus koskee budjettialijäämien välttämistä ja automaattisia korjausmekanismeja, joilla budjetti palautetaan tasapainoon.

Artturi Noitalahti

Jaakko Anttila kirjoittaa:
"Kreikka eli kuin Kroisos halpojen luottojen varassa sen jälkeen, kun Kreikka oli väärentänyt kaikki tilastonsa päästäkseen euroalueen jäseneksi. Veronkanto on suuri vitsi Kreikassa. Ateenan olympialaisten järjestäminen rahoitettiin Goldman Sachsin luotoilla. Kaikki rakennushankkeet olivat myöhässä ja kiireen vuoksi kustannukset olivat kaksinkertaiset. Jokainen käyttämätön suorituspaikka ja tyhjäksi jäänyt sisähalli aiheuttaa tänäkin päivänä miljoonan euron korkomenot vuodessa."

Näinhän se Kreikka tosiaan teki. Ja Portugalin valtionvelka 2,5 kertaistui vuosien 1999 ja 2010 välillä. Ja espanjlaisten pankkien lainakanta kehittyi näin
http://1.bp.blogspot.com/-9iW4Hd1pXEw/T99YzaiZ5FI/...
Mikä tämän kaiken sai aikaan? No tietenkin se mainitsemasi halpa velkaraha. Olisiko sellaista ollut saatavissa, jos noissa maissa olisi ollut oma valuutta kaikki nämä vuodet? Ei olisi. Kansallisilla valuutoilla korot olisivat lähteneet nousuun paljon ennemmin, eikä Kreikka olisi saanut lainaa millään hinnalla. Mutta euro mahdollisti tämän kaiken. Oletko Jaakko A edelleen sitä mieltä, että euro on suuri menestystarina, johon Suomenkin kannatti mennä mukaan sen sijaan että olisimme jääneet muiden pohjoismaiden tavoin ulkopuolelle, oman, kelluvan valuutan varaan?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Jotain rajaa toivoisin näillekin Bilderberg-pelottelijoille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Minä toivoisin jotain rajaa Suomen ylivelkaannuttamiselle ja höperölle talouspolitiikalle. On meillä "talousnerot maata johtamassa"!!! Rahareiät EU:n suhteen pitää tukkia! Vasta siitä alkaa Suomen talouden nousu.

Tuula Saskia

Jaakko Anttila,

armahda meitä lukijoita.

Juuri kun asetuimme myötäilemään Seppäsen ajatuksia ja päätimme ostaa hänen kirjansa joululahjaksi jälkikasvullemme, saamme lukea kommenttisi.

Tulisitko vielä esiin, mahdollisimman kansantajuisesti?

Jaakko Anttila

Don't shoot me. I'm only the messenger.

Mikä on kansantajuisempaa kuin ulkoasianministeriön Eurooppa-tiedotuksen julkaisu 148/1994: "Euroopan unionin jäsenyys. Yhteenveto Suomen EU-jäsenyyden sisällöstä". 108 sivua. ISBN 951-47-9560-1.

Käyttäjän tuonelanjoutsen kuva
Carl Laban

I forgive ya. Nyt jo pidän sinusta, ihan vähän ;-)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Isänmaallisuuden kannalta nykyisin on kuitenkin tärkeämpää keskittyä maahanmuuton torjumiseen, kuin johonkin budjettivaltaan

Tuula Saskia

Ne eivät tietääkseni sulje toisiaan pois.

Mutta jos säästökohteista päättäjille on pulaa, esitän Afganistaniin syydettyjen varojen lopettamista.

Miksi? Luin Hesaria tänä aamuna.

Jari Reinikka

Asiallinen kirjoitus. Kukaan ei taida oikein olla selvillä minne nämä rahoitusmarkkinaverolla osake- ja johdannaiskaupasta kerätyt tulot päätyvät?

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Tuleviin EU-vaaleihin kannattaa panostaa niin, että saadaan aikaan suuri kansanryntäys antamaan äänensä EU-vastaisille voimille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MV. NYKYLAMA johtuu siitä, että EU-politiikkaa johtaa pikavoittoja ulosmittaava, ahne,kvartaalitalousoppinen "mulle-tänään-kaikki"- sukupolvi,joka ei jätä kaverille tai heikompiosaiselle mitään muuta kuin persnettoisen, ylivelkaantuneen Suomen.Ihanteenaan kultaiset kädenpuristukset ja varmat sijoitukset Talvivaaraan tai kohta verotettaviin veroparatiiseihin. Utopistisina esikuvina mm.Kroisos, Soros,Onansis tai Nalle Wahlroos.

Nykymottona on kuulemma: "Oma suu lähempänä kuin konttisten suut". Ja eletään kuin pellossa eli kuin hullu mies Huittisissa, joka syö enemmän kuin tienaa.

Tälle EU-forikkojen "konnankurssimenolle" pitää panna ek-vaaleissa jarrut ja vaihtaa porukkaa. Kyl se sit siitä suttaantuu, sano maalarimaisteri.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esko Seppänen,aikoinaa nautin suuresti ohjelmista joita teit yhdessä Hannu Taanilan kanssa ennen siirtymistäsi politiikkaan. Rehellinen kysymys johon pyydän rehellistä vastausta: Katkeroidutko, kun et saanut mielestäsi sellaista asemaa vasemmistoliitossa kun olisit halunnut, tämä käsitykseni on syntynyt, kun olen puoluetovereitasi tavannut ja tästä kysynyt. Maailma muuttuu Eskoseni, toivon että huomaisit sen. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja minua kosketti, kun katsoi ohjelmaa jossa käsittelit poikasi poismenoa ja sait minusta vankan eutanasian kannattajan.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Minä olen saanut vasemmistoliitolta kaiken mahdollisen, mitä puolue voi jäsenelleen antaa. En ole katkera vaan kiitollinen. Mitä puolueeseen tänään tulee, mielestäni sen EU-politiikka ei ole erityisen viisasta saati asiantuntevaa.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Jaakko Anttilalle vastaan, että ulkoasiainministeriön Eurooppa-tiedotuksen julkaisu on teoriaa ja agitpropia siitä, miten EU toimii. Elämä on niin ihmeellistä, että kirjasta lukemasi toimivaltojen jako EU:n ja jäsenvalioiden kesken on paljon monimutkaisempi asia kuin päälle päin näyttää.

Komissio pyrkii olemaan EU:n hallitus, jollaisena sitä pitävät mm. Olli Rehn ja Teija Tiilikainen. Sen mukaan komissaarit pitävät itse itseään poliitikkoina, vaikka EU:n virkaohjesäännön mukaan he ovat virkamiehiä. Kun heille annetaan valtaa päättää jäsenmaiden makropolitiikasta ja sen rikkomusten rankaisemisesta, se on valtaa, jonka ei tule kuulua virkamiehille, ei ainakaan itseään poliitikkoina pitäville poliittisille virkamiehille.

Muistutan Jaakko Anttilaa siitä Matti Vanhasen hallituksen kannanotosta EU:n perustuslakiin, jota ei ole Eurooppa-tiedotuksen kirjoissa. Näin se kuuluu: ”Unionioikeuden normin ja kansallisen oikeuden normin välisessä ristiriitatilanteessa lainsoveltajalla on velvollisuus turvata unionioikeuden tehokkuus ja tarvittaessa jättää viran puolesta soveltamatta kansallisen oikeuden normia, sen säädöshierarkkisesta tasosta riippumatta.” Jos siis ovat vastakkain EU:n tahto ja Suomen tahto, suomalaisten virkamiesten pitää panna ensisijaisesti toimeen EU:n tahto. Ei siitä ole missään tietoisesti päätettty.

Pahinta on se, että EU-tuomioistuin toimii kuin varjoparlamentti. Mihinkään lakiin ei ole kirjoitettu, että EU:n lait ovat ylempiä kuin kansalliset lait. Niin kuitenkin on, kun tuomioistuin on tulkinnut lakeja niin että niin on, eikä siitä tulkinnasta voi valittaa. Näin syntyy käytännössä EU:n toimivaltojen jako.

EU:n komissiolla on monopoli kilpailukysymyksissä, ja sen toimivallan varjolla se tunkeutuu esimerkiksi sosiaalipolitiikkaan (mm. kilpailuttamis- ja privatisointivaatimuksin), terveydenhuoltoon (palveludirektiivin toimeenpanon tai rajat ylittävien palvelujen valekaavussa), ulkopolitiikkaan yhteisen ulkoasianhallinnon kautta, puolustuspolitiikkaan vaatimalla perustuslaissa jäsenvaltioita lisäämään jatkuvasti varustelumenojaan jne.

Esitän esimerkin siitä, miten systeemi toimii toisin kuin Jaakko Antilat luulee teoriakirjojen mukaan sen toimivan.

EU-tuomioistuimessa käsiteltiin juttua, jossa kantajana oli Euroopan komissio, jota Euroopan Parlamentti tuki; europarlamenttihan tukee aina kaikkea, millä pyritään lisäämään yhteisöllistä liittovaltiovaltaa. Vastaajana oli jäsenvaltioita edustava neuvosto.

Kanteen pohjana oli neuvoston puitepäätös, jonka jäsenmaat olivat tehneet yhteisestä toimintatavasta suhteessa tiettyjen EU:ssa tehtyjen ympäristölakien rikkomiseen. Rangaistusseuraamukset neuvosto oli jättänyt kansalliseen toimivaltaan päätettäväksi jäsenmaiden parlamenteissa.

Komissio ja parlamentti älähtivät: väärin säädetty. Kun jäsenmaat olivat tehneet päätöksensä vanhan perussopimuksen artiklojen 29, 31 ja 34 mukaan, komissio ja parlamentti väittivät, että neuvoston päätös oli laiton, koska rangaistusseuraamusten laillisuusperustan olisi pitänyt olla artikla 175.

EU-tuomioistuin oli komission ja parlamentin (ja Belgian, Italian, Itävallan ja Luxemburgin) kannalla. Se päätti, että vaikka yleissäännön mukaan rikoslaki ja rikosoikeudenkäyntitapa eivät kuulu yhteisön toimivaltaan, ”se ei kuitenkaan estä yhteisön lainsäädännöllä... toimeen pantamasta toimia, joilla on yhteys jäsenvaltioiden rikoslainsäädäntöön... taatakseen sen, että hyväksytyt säännöt... ovat täysin tehokkaita”.

Yksitoista jäsenmaata, mukaan luettuina suuret maat Saksa, Ranska ja Englanti ja pieni Suomikin, halusivat säilyttää rikosten rangaistukset kansallisessa toimivallassa.

Tuomioistuin tulkitsi tässä tapauksessa EU-lakia toisella tavalla kuin enemmistö jäsenmaista, jotka eivät omasta mielestään olleet luovuttaneet rangaistuksista päättämisen valtaa unionille. Tämän päätöksen seurauksena EU saa säätää siviilioikeudellisia euroseuraamuksia, minkä jäsenmaiden enemmistö olisi torjunut kansallisen päätäntävallan asiana, jos siitä olisi päätetty tietoisella ja lainmukaisella toimivallan siirrolla. Yhdenkin jäsenmaan kielteinen kanta olisi siinä tapauksessa riittänyt estämään vallansiirron, mutta tuomioistuimessa siihen ei riittänyt edes niiden enemmistö.

Olen nostanut blogissani esille kysymyksen siitä, voimmeko luovuttaa komissiolle Suomen eduskunnan budjettivaltaa muuttamatta Suomen omaa perustuslakia. EU kyllä rikkoo sutjakasti EU:n perustuslakia (artikloja 122, 123 ja 125) Emun kriisin varjolla, mutta mielestäni Suomen on pidettävä kunniassa oma perustuslakimme.

Liittovaltio on yhteisvastuuta muiden (pankkien) veloista.

Jos mennään liittovaltioon, ei sinne salaa pidä mennä.

Toni Selkälä

Ihan pikaisesti vain huomautan tuosta tuomioistuin osasta, jossa mainitset, ettei missään olla perustettu unionioikeuden etusijaa. No, Wienin valtiosopimuksia koskeva sopimus sääntelee kansainvälisesti valtioiden välisiä sopimuksia ja kaikki unionin jäsenmaat ovat sen ratifioineet. Tuossa sopimuksessa selkeästi mainitaan, että kansallisesti ei saa voimaansaattaa sellaisia normeja, jotka ovat ristiriidassa kansainvälisesti sovitun kanssa.

Logiikkakin tälle on melko aukoton: ei ole mitään järkeä sopia kansainvälisesti mistään, mikäli kansallisesti voidaan perinteisellä lailla säätää toisin. Euroopan unionin erottaa perinteisestä kansainvälisestä oikeudesta sen tehokas tuomioistuinjärjestelmä, joka kykenee sanktioimaan valtioiden sopimusta rikkovat toimet.

Mielestäni on hienoa, että tuot selkeästi esiin mielipiteesi unionista ja omaat varmasti paljon sellaista tietoa, jota kirjoista ei voi saada. Tässä kohdin syyllistyt kuitenkin varsin helppoon kärjistykseen, joka asettaa koko kritiikkisi hieman avoimeksi vastakritiikille. Mainitsemasi oikeustapaus ei sekään ole erityisen poikkeuksellinen ja vastaavia on helppo löytää unionin tuomioistuimen käytännöstä; tavallisesti vain niistä ei suuremmin puhuta koska niitä pidetään ihan järkevinä.

Olisit myös voinut mainita, että Barroson paperi on eräänlainen vastine van Rompuyn aiemmalle varsin samansisältöiselle paperille, jossa luodataan tulevaisuuden Eurooppaa. Molemmissa on tietysti se yhteinen piirre, etteivät ne millään muotoa ole sitovia eikä kukaan ole niin edes väittänyt. Samalla unohdat mainita myös sen, että esim. Lissabonin sopimus mahdollistaa kansallisten parlamenttien yhteistoimin vaatia unionilta etusija- ja läheisyysperiaatteiden noudattamista. Eurooppalaista järjestelmää voi syyttää monesta aivan perustellustikin, mutta silloin olisi mielestäni rehellistä tuoda esiin yhtä lailla demokratian kannalta hyvät kuin huonotkin puolet.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Toni Selkälälle vastaan, että EU-tuomioistuin ei johda EU-lakien ensisíjaisuutta mistään Wienin sopimuksesta vaan konkreettisista EU:n sisäisen lainsäädännön tulkinnoista case by case. Tämän Wienin valtiosopimuksia koskevan sopimuksen käytön EU-lakien ensisijaisuuden perusteena Toni on kyllä keksinyt omasta päästään.

EU:n sisäiset lait eivät ole valtiosopimuksia, eikä niiden ensijaisuus selity valtiosopimusten säännösten perusteella.

Mainitsemani oikeustapaus on erittäin poikkeuksellinen, sillä se oli ensimmäinen case, jossa EU:lle annettiin valta päättää rangaistusseuraamuksista. Tai itse asiassa ei annettu vaan se otti sen vallan jäsenvaltioilta vastoin niiden enemmistön tahtoa.

Barroson paperi on esivalmistelua mainitsemani neljän koplan ulostulolle joulukuun Eurooppa-neuvoston yhteydessä. Barroso ja van Rompuy tekevät yhteistyötä. Esitykset eivät tietystikään ole sitovia, mutta paljastavia ne ovat. Yhtäkkiä ne voivat olla poliittisia päätöksiä.

Kansallisten parlamenttien yhteistyö rajoittuu komission lakialoitteiden palauttamiseen takaisin komissiolle - jonka ei tarvitse sen perusteella alkuperäistä ehdotustaan muuttaa. Palauttamisvaatimukseen tarvitaan yhdeksän parlamentin yhteistyö nopeassa aikataulussa, eikä sellaista yhteistyötä ole tietääkseni koskaan tehty. Miksi mainitsisin EU:n saavutukseksi kuolleet kirjaimet?

Läheisyys- tai paremminkin toissijaisuusperiaatekaan ei koske komission monopolitoimivallassa olevia asioita, joten sillä ei ole muuta kuin propagandistinen merkitys.

Toni Selkälän tarkoitus on epäilemättä hyvä, mutta EU on monimutkaisempi unioni kuin oudompi luulee. Se on paljasta ja raakaa federalismia, ja hyvät asiat muuttuvat väärin käytettyinä vaarallisiksi demokratian tuhoamisen aihioiksi.

Toni Selkälä Vastaus kommenttiin #80

Jaa, käsittääkseni etusija on kyllä ihan tunnustettu periaate, jota unionin tuomioistuin on noudattanut jo jonkin aikaa. Direktiivien jäsenvaltioihin kohdistuva välitön vaikutus samoin on jo melko vanhaa perua ja viimeisin kehitys taitaa olla perustamissopimusten artiklojen välitön horisontaalinen vaikutus.

On toki totta, ettei tuomioistuin alunperin argumentaatiossaan maininnut sanallakaan Wienin valtiosopimusten tulkintaa koskevaa sopimusta, mutta se olisi aivan hyvin voinut niin tehdä -- lopputulos olisi ollut sama ja logiikka myös. Aivan samalla tavoin Suomi "alistuu" Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomioihin ja muuttaa kansallisia lakejaan, mikäli tuomioistuin katsoo Suomen loukkaavan ihmisoikeussopimuksen sisältöä (näin mm. pakkotoimilaki, aiemmin mahdollisuus valittaa sotilaan saamista rangaistuksista tai prosessioikeuden yleiset muutokset).

Mainitsemasi oikeustapaus on varmasti merkittävä, muttei se järin poikkeuksellinen ole. Aivan samoin tuomioistuin on toiminut esim. yhtiöoikeuden alueella tai tapauksessa, jossa se salli Viking Linen liputtaa laivansa toiseen maahan huolimatta kansallisesti pätevästä ammattiyhdistysliikkeen (kansainvälisestä) saarrosta aluksen suhteen.

Komission "monopolitoimivalta" on perustamissopimuksessa määritelty ja sen on Suomen valtio hyväksynyt, joten voinen johtaa tästä päätelmän että unioni on propagandistinen järjestelmä, jonka ainoana tarkoituksena on luoda harvoja hyödyttävä federaatio. Tällöinhän on aivan merkityksetöntä, minkä tai millaisen argumentin esitän, koska mikäli sen perustana on keskusteltava aihe (Euroopan unioni) voit esittää sen olevan vain silmänlumetta suuremman tavoitteen saavuttamiseksi.

Muutoinkin itseäni ihmetyttää ehkä osin se, että (ex-)poliitikkona omaat varsin heikon uskon politiikkaan. Mikäli kaikki tapahtuu vain ykskaks yllättäen kahden ihmisen tahtoja seuraillen prosessissa, jossa Suomella tai suomalaisilla ei ole sanavaltaa niin on selvää, ettei mikään voi meitä pelastaa. Itse ainakin haluan, vaikkakin sitten naivisti, uskoa siihen, että poliittisesti voidaan tehdä demokraattisia päätöksiä, jotka heijastelevat sitä miten enemmistö meistä suomalaisista asiat näkevät.

Jos enemmistö ei olisi halunnut liittyä unioniin, niin oltaisiin päätetty. Samoin myöhempien päätösten suhteen valitsemiemme edustajien enemmistö on päätynyt puoltamaan päätöksiä. Voisimme aivan samalla perusteella kyseenalaistaa kaikki, myös kansalliset lakimme, koska aina joku tulee olemaan oppositiossa. Mikäli verotusta korotetaan se on pois jonkun kukkarosta, jos sitä lasketaan taas toisten. Kysymys kai onkin, kumman pitäisi voida päättää, opposition vai hallituksen -- vähemmistön vai enemmistön? Deliberatiivisen demokratian mukaisesti kai ei kummankaan vaan tulisi pyrkiä konsensukseen, mutta mikäli näkökulmat ovat täysin vastakkaiset ei tällaista konsensusta ole olemassa.

Ehkä voimmekin siis päätyä siihen, että hyväksymme olevamme asiasta eri mieltä samojen todisteiden valossa, jolloin keskustelun tarkoituksena voinee olla vain omien kantojen pönkittäminen, ei niinkään mielipiteiden lähentyminen. Veikkaan että olemme yksimielisiä erimielisyydestämme, ja hyvä niin.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #105

Sovitaan pois, että meillä on mielipide-eroja.

Sitten on asioita, jotka eivät ole mielipidekysymyksiä. Niin kuin tämä kaikkien EU-lakien ensijaisuus kansallisiin lakeihin ja jopa jäsenvaltioiden perustuslakeihin nähden. Se on monen case-tapauksen summa, eikä siitä ole päätetty demokraattisesti eikä sitä ole kirjattu EU:n lainsäädäntöön.

Toinen asia, joka ei ole mielipidekysymys. Mainitsemani oikeustapaus on ihan eri asia kuin tapaus Viking Line. Sitä ei ole ratkaistu EU-tuomioistuimessa, vaan työnantaja vei tässä ns. Rosella-asiassa Merimies-unionin kansainvälisen työntekijäliiton oikeuteen Englannissa, jossa ovat erilaiset lait kuin Suomessa. Asia sovittiin ennen juridisia päätöksiä. Pitää olla tarkka yksityiskohdissa, kun harjoittaa kritiikkiä. Ei todellakaan ole merkityksetöntä, minkä argumentin esittää.

Lopuksi siteeraan Paavo Haavikkoa: Suomen paikka on niiden pöytien alla, joiden ääressä päätökset tehdään. Ei ole ylikansallista demokratiaa. Se on käsitteellinen mahdottomuus. Demokratiahan on kansanvaltaa, mutta EU:ssa ei ole eurokansaa, jonka valtaa se olisi. Päätöksentekijöillä ei ole liittovaltiossa vastuuta niille, joita heidän päätöksensä jäsenvaltioissa koskee, ja he ovat jäsenvaltioiden näkökulmasta erottamattomia. Heidän päätöksiltään puuttuu legitimiteetti eli yleinen hyväksyttävyys.

Toni Selkälä Vastaus kommenttiin #114

En haluaisi välttämättä tätä tehdä, mutta minun pitää nyt sanoa teidän olevan väärässä. Viking-tapaus on yksi kuuluisimmista unionin tuomioistuimen ratkaisuista viime vuosilta. Se nostetaan esiin keskeisenä unionin tuomioistuimen aktivismin osoituksena sellaisten merkkitapausten kuten Cassis de Dijon, Costa v. ENEL ja vaikkapa Bosman rinnalle. Samalla ratkaistiin myös ns. Laval-tapaus, joka koski Ruotsissa ollutta melko samankaltaista tilannetta (ammattiyhdistysliikkeen asemaa).

"Pitää olla tarkka yksityiskohdissa, kun harjoittaa kritiikkiä", tuntuukin olevan hieman hassu ilmaus kun valitettavasti itse esitätte selkeästi virheellistä tietoa. Toinen asia minkä esitätte tosiasiana, mutta jonka perustaa ette suostu hyväksymään koskee sitä minkä Suomi demokraattisesti on hyväksynyt. Kun Suomi liittyi Euroopan talousalueeseen tulimme samalla hyväksyneeksi myös tuolloin kertyneen Euroopan yhteisöjen oikeuden, ns. acquis communautairen. Tämä muodostuu oikeudellisten normien (asetukset, direktiivit, päätökset) ohella myös tuomioistuimen ratkaisuista. Lopullisesti tulimme tähän sidotuksi kokonaisuudessaan liittyessämme Euroopan unioniin vuonna 1995.

Mainitsemanne etusijaperiaate oli jo olemassa osana acquis'ta kun Suomi liittyi unionin jäseneksi. Alkuperäisten jäsenmaiden osalta tilanne on juuri siten kuin kirjoitatte -- tuomioistuin harjoitti aktivismia, joka laajensi valtioiden demokraattisesti sopiman alaa. Nämä valtiot ovat kuitenkin asian hyväksyneet kuten lukuisista Saksan (ja Italian) perustuslakituomioistuimen tuomioista käy ilmi. Suomi sitä vastoin liittyi sopimukseen ja sen oikeusjärjestykseen tietoisena näistä rajauksista, joten me suomalaiset aivan demokraattisesti äänestimme asiasta ja hyväksyimme sen. Tiesimmekö äänestäessämme mitä teimme on täysin toinen kysymys, mutta nimenomaan tosiasioita on turha kiistää.

Laitan tähän loppuun linkit nyt sitten niihin tapauksiin joihin viittaan, ettei keskustelu vaikuta vain mielipiteiden vaihdolta:

Viking: (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...)
Laval: (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...)
Costa v. ENEL: (yhteisön oikeuden etusija) (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...)

---- voin toki liittää loputkin mikäli välttämättä niin tahdotte, mutta uskoisin tämän nyt riittävän. En haluaisi lähteä keskustelmaan demokratiavajeesta seuraavaksi, koska sen syistä ja olemassaolosta olemme varmasti eri mieltä. Olen kuitenkin huomattavan kiitollinen siitä, että olette jaksanneet vastata välillä jankkauksen rajamailla oleviin kirjoituksiini. Kiitoksia siitä.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #116

Kiitos Viking-asiaan liittyvän päätöksen esittelystä. Se oli ennakkolausuntopyyntö, joka oli käsitelty sen jälkeen, kun asia oli jo sovittu työnantajan ja työntekijöiden ammattiliiton kesken. Lontoon kauppaoikeuden tuomio työtaistelun laillisuudesta oli kääntynyt työntekijäpuolen tulkinnan mukaan sen voitoksi Lontoon valitustuomioistuimessa, enkä ollut pannut merkille tätä prosessin aikana tehtyyn lausuntopyyhtöön tullutta vastausta. Sillä on epäilemättä yleistä merkitystä, vaikka Rosella-asia olikin sovittu asianosaisten kesken. Olin kuitenkin väärässä, kun sanoin, että asiasta ei ole EU-tuomioistuimen päätöstä. Se on kuitenkin antanut asiassa ennakkopäätöksen kyseiselle valitustuomioistuimelle.

EU-tuomioistuimen tulkinnoilla tehdään politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä tavalla, joka on ay-liikkeelle kastastrofaalista. Lavalin ohella tapaus Rüffert vastaan Ala-Saksin osavaltio ja komissio vastaan Luxemburgin valtio ovat osoituksia EU:n toimivallan laajentamisesta tuomioistuimen päätöksin jäsenmaiden palkka- ja sosiaalipolitiikkaan.

Tähän Viking-päätökseen liittyen kiinnitin huomion siihen, että se näyttää syntyneen tuomioistuimen suuressa jaostossa, joka on näissä asioissa poikkeuksellinen kokoonpano. Nämä muut ay-liikettä ravistelevat päätökset ovat syntyneet viiden tuomarin kokoonpanossa ja vieläpä niin, että useissa tapauksissa tuomareiden enemmistö on tullut uusista jäsenmaista, joista tulevien työntekijöiden eduista kaikissa näissä tapauksissa on ollut kysymys. Politiikkaa sekin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Seppänen, kiitos vastauksesta, näillä mennään.

Hannu A Virtanen

... Kansainväliset investointipankkiirit tiesivät että heidän oli pakko tuhota Saksan rahajärjestelmä, kaikin käytettävissä olevin keinoin muutoin heidän oma järjestelmänsä [joka pohjautuu korkoon/korkonkiskontaan] kohtaisi välttämättömän loppunsa. Ja sen loppuminen tarkoittaisi samalla että heidän suuri unelmansa maailman totaalisesta taloudellisesta hallinnasta [keskuspankkiverkoston avulla] olisi ohi.

http://talousdemokratia.blogspot.fi/2008/03/lhihis...

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Parahin Esko Seppänen. Ensinnäkin kiitän siitä, että Sinuun voi olla näin suoraan yhteydessä. Toiseksi haluan ilmaista kunnioitukseni miehelle, joka hamaan loppuun asti halusi pitää kiinni omista näkemyksistään ja oli valmis vaikka "kaatumaan saappaat jalassa niiden puolesta". Lisäksi tämä kirjoitus oli oikein hyvä ja ajankohtainen.

Tähän kuitenkin loppuivat ruusut. Tästä alkaa ihmettely:

Mitä niin pahaa Euroopan yhdentymisessä on, että se voisi olla vielä paljon pahempaa kuin se neuvostokansojen yhteisö, johon Esko Seppänen olisi ollut valmis viemään rakkaan isänmaamme epäröimättä? Eikö ole totta, että 1960-70 -luvuilla ja vielä jopa 1980 -luvulla sekä enemmistö- että vähemmistökommunistit ajoivat maatamme vasemmalle toiveenaan saavuttaa "työväen ja talonpoikain vallankumous" aivan kuten mallivaltiossa nimeltä Neuvostoliitto? Eikö ole myös totta, että kyseisessä mallivaltiossa tapahtuneet suuret muutokset aiheuttivat aluksi paljon harmia em. kommunisteille Suomessa, sitten hajaannuksen ja lopulta lähes yhtä täydellisen romahduksen, kuin tuossa mallimaassa oli hetkeä aiemmin koettu?

Mistä siis nyt tällainen täydellinen kääntymys? Eikö Euroopan Unioni olekin toistaiseksi tehnyt aivan sitä samaa, mikä oli kommunistisen Neuvostoliiton alkuperäinen ihanne: Ottanut rikkailta ja jakanut köyhille. Itse asiassa vielä paljon paremmin, kuin mitä Neuvostoliitto konsanaan oikeasti toteutti. Kreikkalaisten ja espanjalaisten elintaso on noussut huimasti. Euroopan reuna-alueilla on toteutettu merkittäviä sosiaalista hyvinvointia lisääviä uudistuksia, joihin rahoitusta on antanut rikkaampi pohjoinen osa Unionista. Enkä ole tähän mennessä kuullut Unionin "vankileirien saaristosta" tai "toisinajattelijoiden puhdistuksista". Norjaankin täältä loikataan perin harvoin... Siis miksi tällainen kääntymys, kun EU näyttäisi nyt toteuttavan monin osin entisen Neuvostoliiton agendaa?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

En kannata entisen ja muinaisen Neuvostoliiton agendaa. Josko yritettäisiin hoitaa asioita demokraattissti? Kreikassa ja Espanjassa on neljännes koko kansasta ja yli puolet nuorisosta työttömänä. Menepä kysymään heidän mielipiteensä saksalaisesta solidaarisuudesta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Näinhän se on, että se joka yrittää autaa on se suurin paholainen.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

9. toukokuuta 1950.

Schumanin julistus: ".. Tämä merkitsee ensimmäistä askelta kohti Euroopan liittovaltiota".

Ainoastaan valehtelijat, tietoisesti tai tietämättään hölmöinä, ovat väittäneet jatkuvasti ettei tässä mitään liittovaltiota rakenneta, vaikka se on ollut kirjattuna ylös EU:n (sen edeltäjien) perustamispuheista alkaen.

Sitä kohti edetään askel askeleelta. Täytyy olla todella sokea ja ilmeisesti täysin haluton katsomaan todellisuutta kohti, jos ei tätä näe.

http://europa.eu/about-eu/basic-information/symbol...

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Vaikka olisi sitä mieltä, että liittovaltio on kannatettava idea, kannattavatko liittovaltioihmiset myös sitä, että ihmiset vastoin tahtoaan liitetään moiseen?

Onko natsi-Saksasta ja Neuvostoliitosta opittu mitään?

Etenkin EU:n loppupuolen lähihistoria on täynnä salaista valmistelua, faktojen ja jo päätettyjen tavoitteiden piilottelua ja ihmisten tahdon joko väheksymistä tai ohittamista.

Olen sitä mieltä, että tätä junaa ei saada pysäytettyä, mutta kaikkien pitäisikin ymmärtää että se tulee johtamaan vielä erittäin isoihin ongelmiin, joihin pitäisi varautua joka tasolla.

Nämä megalomaanikot eivät tule luopumaan harhaisista unelmistaan. Historia toistaa itseään. Rooman valtakuntaa on koitettu luoda Euroopassa aina uudelleen viimeiset kaksi vuosituhatta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

No ei tähän EU:hun ja euroon mitään valtiota sodalla ja väkivallalla, eikä entisiä johtajia teloittmalla tai hirttämällä, ole pakotettu. Eiköhän jokainen ole omien intressiensä perusteella mukaan lähtenyt. Se on sitten eri asia, mitä kunkin taustalta on jälkikäteen selvinnyt.

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Ranskassa järjestettiin kansanäänestys perustuslaista. Enemmistö vastusti.

Hollannissa järjestettiin kansanäänestys perustuslaista. Enemmistö vastusti.

Tämän jälkeen perustuslain nimi muutettiin Lissabonin sopimukseksi, ja EU:n omat puuhamiehet sanoivat olevansa tyytyväisiä että sisältö on kuitenkin edelleen täysin sama.

Irlannilta kysyttiin uudennimisestä paketista, ja enemmistö vastusti.

Tämän jälkeen Irlantia painostettiin vahvasti, ja heidät pakotettiin äänestämään uudestaan.

Suurelta osalta maista ei ole uskallettu kysyä. EU:n kannatus laskee kiihtyvällä tahdilla, vaikka mediassa koitetaan väittää muuta.

Kun Suomessa järjestettiin kansanäänestys, ei ollut mitään puhetta siitä että liitytään tulevaan liittovaltioon, jossa menetetään ensin oma valuutta ja hiljalleen pala palalta kaikki valta.

Päinvastoin perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Sauli Niinistö, vaikka tiesi aivan varmasti mihin liittyminen johtaa, oli tietoisesti tai tietämättään harhauttamassa ja peittelemässä tulevaa oman valuutan häviämistä (PeVL 14/1994, UaVM 9/1994, HE 135/ 1994). Valtaosa suomalaisista kansanedustajista ei saanut mitään selkeää tietoa siitä, että valuutasta oli tarkoitus luopua. Eduskunnan puhemies Uosukainen sanoi, ettei ollut millään tavalla saanut käsitystä että omasta valuutasta tultaisiin luopumaan.

Väite "Eiköhän jokainen ole omien intressiensä perusteella mukaan lähtenyt" on varmaan tässä tapauksessa naiiviuden huippua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kaikki pakko on pahasta, vaikkapa EUROSTOLIITTOON pakottaminen vastoin kansanäänestystä. Kansanäänestyksiä tarvitaan, kun välikysymyksillä ei ole enää liian leveiden hallitusten aikaan mitään tehoa . Aito parlamentarismikin on jo poistettu Suomesta. Lakia pitää muuttaa!

Myös salailu ja vastuunpakeneminen ovat pahasta. Avoimuutta, luottamusta ja rehellisyyttä tarvitaan joka paikassa. EU:n harvainvaltaiset pelit ovat tuhoon tuomittuja. Potemkinin kulissit kaatuvat aina aikanaan.

Johtamiskeinoina välinpitämättömyys on huonoin ,ja jokainen tietää vapaan kasvatuksen negatiiviset tulokset. Tervettä maalaisjärkeä ja todellisuudentajua tarvitaan, ettei mennä hakoteille. Realiteettien tunnustaminen ja tunnistaminen on viisauden alku Suomen historiallis-geopoliittinen asema myös huomioiden. On muistettava Paasikiven ja Sprengtportenin neuvot Suomelle. Tärkeintä on, että elämme ihmisiksi ja, että pidetään suhteet kunnossa. Kestävä ihmiskuntapolitiikka edellyttää sitä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Se on kumma miten kiinnitetään huomiota mediasta puhuessa vain YLE:n,mutta ei kaupallisiin kanaviin. Miksiköhän asia on näin?

En nimittäin ole kaupallisiltakaan kanavilta poikkeavaa sanaa kuullut EU:sta enkä tule varmaankaan kuulemaan.

Tapio Ahti

Kaikkien änkyräketjujen äitikö?

Käyttäjän anttipesonen kuva
Antti Pesonen

Hyvää informaatiota.
Esko Seppästä on syytä kiittää aiemmastakin vuosien saatossa tulleesta EU-informaatiosta.
Ja viimeksi lukemani Seppäsen kirja "Oma pääoma" on erittäin hyvä.

Mutta.
Tästäkin mainiosta tekstistä ja viestiketjusta nousee kysymys: Entä sitten? Mille aletaan?

Onko jo johtopäätösten aika? Ja jos on, mikä on johtopäätös?
Onko se sama kuin kaikilla nykyisillä eduskuntapuolueilla?
Että EU:ssa ollaan ja siellä pysytään.
Kaikki ovat EU-kriittisiä, kuka enemmän kuka vähemmän.
Jos kriittisyys ei johda muuhun kuin asioiden päivittelyyn, siitä ei ole juuri hyötyä. Päinvastoin kriittisyydestä on vain haittaa, jos kriittisyys ei johda mihinkään, mutta äänestäjät kuvittelevat sen johtavan muutokseen.

Kun halutaan muuttaa Suomen yhteiskunnallista kehitystä oikeudenmukaisempaan suuntaan tai ottaa talouspolitiikka omiin käsiin tai palauttaa maamme valtiollinen itsenäisyys, on siihen yksi keino. Se on eroaminen EU:sta.
Ilman sitä ei mitään merkittävää muutosta parempaan ole tulossa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Antti Pesonen!

Minä en ole EU-kriittinen.
Minulla ei ole mitään syytä kritisoida EU:ta, vaan Suomen korkeata valtiojohtoa, joka teki törkeän valtiopetoksen.

Tämä on todettava:
Suomi ei valtiosääntöoikeudellisesti ole EU:n jäsen.
Lumejäsenyyden purkamiseen ei tarvita EU:n mielipidettä.

Puolueista riippumaton kansalaisliike pystyyn sosiaalisessa mediassa, jotta median on lopultakin kerrottava totuus.

Kerrottakoon, että hyvinä osoituksina Suomen verettömistä vallankaappauksista ovat Kauko Juhantalon eroaminen (ilman eduskuntaa ja presidentille osoitettua eronpyyntöä) kauppa- ja teollisuusministerin tehtävästä sekä Anneli Jäätteenmäkeä kohdannut ajojahti pääministeriyden alkumetreillä.
Satun tietämään molempien eron syistä. Molemmissa tapauksissa olivat taustalla demarivoimat. Lisäksi yhteisenä nimittäjänä molemmissa tapauksissa oli Tampellan/Patrian AMOS- kranaatinheittimet.
Taustaherrat ovat Juhantalolla Mauno Koivisto ja Jäätteenmäellä Paavo Lipponen.
Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että Suomen Pankki harjoitti presidentti Mauno Koiviston myötävaikutuksella sotateollisuutta.
Pieni piiri pyörii, sillä Koiviston vävy on Patrian johtaja.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Arvostan Esko Seppäsen kykyä paneutua kipupisteisiin jo monen vuosikymmenen ajalta sekä herättää keskustelua ( muistan ne Seppäsen ohjelmat radiossa jo aikoinaan mm. entropiasta, äitinikin nyt v. 90 muistaa ne ).

Lienee niin, että meidän perustuslakiamme ei ehditä päivittämään sitä mukaan kun EU:n ja euron synnytystuskissa tilanteet vaihtuvat. Olemme Euroopassa suuren murroksen ja vedenjakajan tilanteessa. Meidän on osattava pelata kansallisen intressimme hyväksi ja toisaalta Euroopan Unionin ja euron koossa pitämiseksi. Ei se helppoa ole, mutta eihän se peli ollut helppoa presidentti Rytille ja puolustusvoimien ylipäällikölle Mannerheimille vuosina 1941 – 1945. Koska tämä elämä voisi olla helppoa ?

Yksi ongelma kansallisessa keskustelussamme on se, että emme voi puhua oikeilla käsitteillä siitä "isosta L:stä", niin kuin emme aikoinaan voineet puhua etukäteen siitä "Isosta D:stä" , joka pulpahti aina noin 7 - 10 vuoden välein tai siitä "isosta N:stä". Siis emme voi puhua avoimesti Euroopan liittovaltiosta, koska se on monelle jostakin syystä kauhistus, vaikka kukaan ei tiedä miksi. Miksi Euroopan liittovaltio on Suomelle, joka on elänyt pohjoisen Euroopan reunoilla eristäytynyttä elämää sodan jälkeen 60 - 70 vuotta, puhumattakaan aikaisemmasta historiastamme ?

Se, että olemme maksumiehinä tämän hetkisessä euro -kriisissä on totta. Toisaalta emme ole veneessä yksin, sillä siinä veneessä on monet meitä paljon suuremmat ja rikkaammat euro -maat, kuten Saksa, Ranska, Hollanti, Italia ja Espanja ( joka on tällä hetkellä on kuitenkin pelastettavien joukossa ).

Se, että olemme, niin kuin Esko Seppänen todistaa, omaan kokoomme verrattuna suhteellisesti maksamassa liikaa, ei kai ole EU:n ja euro -maiden syy, vaan meidän neuvottelijoiden ( poliittiset edustajat ja virkamiehet ) joilla sinisilmäisyyttään sekä kykenemättömyyttään ei ole kanttia nostaa kättä ylös kokouksessa ja vaatia puheenvuoroa ( esim. laivojen rikkidirektiivi IMO:ssa ) eikä kykyä lobata käytävillä. Näinhän se meille suomalaisille on opetettu, että vaikeneminen on kultaa.... mitenkähän noille länsinaapureille on asia opetettu ? No suomalaiseen malliin tietenkin kuuluu myös se, että kotona sitten reissun jälkeen urputetaan kuinka huonosti siellä päätöksiä muut tekivät.

Eihän se hullu ole joka pyytää, vaan joka maksaa. Tämähän on nähty jo meidän ympäristöpolitiikassamme, joka tulee meille maksamaan vuosittain huomattavasti enemmän kuin tämän hetkiset euro -sidonnaisuudet.

Mutta vielä siitä liittovaltiosta. Pitäisiköhän meidän tutustua sen "suuren pahiksen" , USA:n historiaan sekä nykypäivään ajatellen mahdollista Euroopan liittovaltiota ? Amerikan maassa parisataa vuotta sitten pääosin eurooppalaisista lähtökohdista ( hyvinkin erilaisista kulttuureista) saapuneet maahanmuuttajat löivät yhteen yrityksen, josta muodostui Amerikan Yhdysvallat. Ei se USA:n yhdentyminen liittovaltioksi ollut herkkua. Kaksi maata rasittavaa suurta sotaa ( pienemmistä puhumattakaan ) siinä käytiin, ja siinä kuoli paljon ihmisiä. Arvet näkyvät siellä vieläkin. Kävin maassa 1990 –luvun puolessa välissä. Paikallisten kanssa jutellessani monen kirosana oli liittovaltio, se ”että ne Washingtonista määrää mitä me täällä Georgiassa tehdään”. Silti samat ihmiset joka kokouksessa, koulussa ( vast. ) vannoivat käsi sydämellä uskollisuutta USA:lle.

Muuten, kun ne samat piirit, jotka kritisoivat USA:n maailmanvaltiutta sekä hegemoniaa, kuitenkin kritisoivat ajatusta Euroopan n. 500 miljoonan ihmisen liittovaltiosta sekä sisämarkkinoista, niin mikähän logiikka siinä oikeastaan on ? Keitähän heidän mielestään tässä telluksen globaalissa pelissä sitten pitäisi pelaajina olla ? Siis heidän mielestään ei ainakaan meillä tule olla vahvaa Eurooppaa, USA on tietenkin jostakin... ja .... no ehkä sitten Kiina, Afrikka, Venäjä tai vaikkapa Etelä-Amerikka. Ja me Euroopasta sitten katsellaan perinteisinä kansallisvaltioina kun muut meitä vie. No onhan siinä tietenkin se näkökulma, että Suomi näyttää koko yli 6 miljardille, telluksen väestölle mallia miten asiat hoidetaan. Varmaankin ne ottavat meistä mallia.

Käyttäjän tuonelanjoutsen kuva
Carl Laban

Markku, mitä tuosta unelmasta (USA) on tullut? Oletko seurannut talousuutisia?

Ks. kommenti #59. Ei meidän pidä täällä vanhalla mantereella mennä mukaan muutaman byrokraatin valtaunelmiin... eikä varsinkaan taustalla vaikuttavien "kasvottomien" markkinavoimien ansaan. Liittovaltiota on paljon helpompi käyttää rahaoperaatioissa kuin nykyistä "unionia". Herätys.

Juhani Viitanen

""Sitä ihmettelen kovasti, kun Suomessa ollaan niin
hiljaa Ranskan tilanteesta, josta asiantuntijat täällä
ennustavat vähintäänkin katastrofia. Se on vain ajan
kysymys. Tästä EU lumipallosta tulee niin iso sotku,
jota ei kykene siivoamaan kukaan.""

--
Tässähän sitä tosiaan jännitetään, että miten nopeasti Euroopan maiden tikittävien velkapommien realiteetit ehtivät meille avuksi. Pienenä maana ja täällä vaikuttavana pienenä, eri tavalla ajattelevana oppositiona me emme tätä EU-hulluutta pysty täältä käsin pysäyttämään.

Mutta jos ja kun suuria EU-valtioita alkaa joutua maksukyvyttömyyteen ja velkasaneeraukseen, niin sen kokoluokan luuta siivoaa ohessa kevyesti myös koko nykyiset EU-salaliitot roskakoriin.

--
Ilmeisesti Euroopan johtajat ovat jo ainakin viimeiset 30-40 vuotta ajaneet ihan tuota samaa EU-Superliittovaltion agendaa. Pienen politbyroo -tyyppisen porukan haltuun ja peukalon alle kaapattavaa kokonaista maanosaa.
Samat hullut ja maailman rahamaailman pankkiirit siellä ovat olleet ohjaksissa jo vuosikymmeniä. Mutta vain taustalla kabineteissa. Siellä ovat uskaltaneet keskenään puhua tulevasta, joskus ehkä 15..25 v. päässä olevasta maanosan sulauttamisen tavoitteesta.

Euroalueen velkakriisi kuitenkin toi parissa vuodessa ja puolivahingossa tuon porukan todelliset tavoitteet, ja nimet ja kasvot esille. Taustalla olleet ja piilossa pidetyt tavoitteet pullahtivat ennenaikaisesti julkisuuteen.

Paljastumisensa jälkeen politiikan ja rahamaailman ja veroparatiisien pankkiiriporukka vaan ei enää kainostele eikä piilottele yhtään. Kaikki pelimerkit ja kaikki Euroopan resurssit ja rahat ollaan valmiita heittämään peliin mukaan, "peruuttamattoman suunnitelman" eteenpäin viemiseksi.

--
Yhteiseksi otettavista ja yhteisiksi jaettavista valtioiden veloista ja EU-Liittovaltiosta ja siihen sulautettavista maista puhutaan nyt kuin voinapeista, peittelemättä ja suoraan.

Eurokriisin mahdollistama tilaisuus teki varkaan. Loi röyhkeille vallananastajille peliareenan. Kansalliset myötämieliset pikkupomot niin meillä kuin muissakin maissa tukevat sivustalta EU-pankkiirien suunnitelmaa.

--
Kansallisvaltion ja itsenäisen Suomen säilyttämistä haluavien suomalaisen kansalaisen kannattaa rationaalisesti ajatellen nyt siis toivoa järjenvastaisia asioita. Melkein sotaan rinnastettavaa tilannetta.

Menossa olevan EU-hulluuden junan pysäyttämiseksi pitää nyt toivoa nopeita valtioiden romahduksia. Suurta, jättimäistä Euroopan laajuista talouslamaa ja kaaosta.

Olli Pusa

Entäpä jos Barroson esitys on vain harhautus? Sixten Korkmankin on arvioinut sen ufoksi. Mutta sillä saadaan käännettyä ihmisten huomio tähän.

Samalla muiluetaan läpi pankkiunionia. Siinä pankkivalvonta yhdistetään, pankkituki organisoidaan jaettavaksi EVM:n kautta, jolloin suomalainen veronmaksaja maksaa suoraan pankkitukea jonkin keinottelussa näppinsä polttaneen pankin pelastamiseksi ja talletussuojarahastot yhdistetään.

Ja ihmiset ovat helpottuneita, kun Barroson hullut ideat valtiovarainministeriöstä sun muista haudataan - toistaiseksi. Siinä sivussa ei kiinnitetä huomiota pankkiunionin läpivientiin. Sitähän meidän pitäisi keskittyä vastustamaan. Suomalaisten veronmaksajien ei pidä joutua maksamaan pankkitukea jonkin toisen euromaan pankeille ja suomalaista talletussuojaa ei saa käyttää muiden maiden pankkikonkurssien jälkien siivoamiseen.

Kyllä noita Barroson ajatuksia tullaan tarjoamaan uudelleenkin, mutta ei niitä nyt edes oleteta vietävän läpi. Sen ajan komissio laskee tulevan myöhemmin.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Mietin juuri tätä samaa. Onko muuten päivän nk. virallisessa uutisvirrassa ollut tämän Barroson bumaskan analysointia? Hesarissa? Ylellä? Kauppalehdessä?

Tuntuu ihmeelliseltä, ettei kukaan EU-asioita työkseen seuraava pysty piirtämään kokonaiskuvaa siitä:
a. mitä kaikkea virallisessa EU:ssa ajetaan?
b. mitä todellisuudessa EU:ssa ajetaan voimaan?
c. miten iso on virallisen ja todellisen EU:n välinen ero?

- – - – - –

Sitten muutamat avoimet ajatuksen poikaset tahikka tyttöset:
(lainaukset ko. artikkelien ydinkohdista)

Kansanedustajat saivat kuulla olevansa kumileimasimia euron kriisissä
Euron kriisi Kommentit (17) 23.9.2011 22:47
Talouselämä

Nyberg paljasti, että Suomen kanta on asiallisesti lyöty lukkoon jo virkamiestyön aikana.

Nyberg on aiemmin yrittänyt patistella eduskuntaa ottamaan itseään niskasta kiinni ja näyttämään kaapin paikan hallitukselle ja muille euromaille. Vaikka Nybergin neuvoja ei ole kuunneltu, hän ei ole lannistunut, vaan vaatii entistä pontevammin eduskuntaa määrittämään etukäteen rajoitteet apupaketeille.

Eduskuntaan ”kriisityöryhmä”

Nyberg sivalsi, että rahoitusmarkkinoita koskevista päätöksistä valtaosa viime vuosina on käytännössä tapahtunut ilman merkittävää eduskunnan myötävaikutusta ennakkoon.

Hän ehdotti, että eduskunta perustaisi erillisen, mahdollisesti tilapäisen elimen seuraamaan kriisiä eduskunnan puolesta.

”Kriisityöryhmän” ainoana tehtävänä olisi seurata tilapäisen vakausrahaston ERVV:n ja pysyvän vakausrahaston EVM:n toimintaa sekä EU:n eri elinten kriisivalmisteluja ja toimeenpanoa.

Aiheesta aiemmin
Huippuasiantuntija katuu tukeaan Kreikan-lainoille: “Olin liian sinisilmäinen”
23.9.2011 22.16

- – - – - –

Kohti jälkidemokraattista EU:ta?
Kimmo Jylhämö
Voima 8/2011

”Ei ole mitään merkitystä, mitä kansa äänestää. Mitään ei voi muuttaa talouspolitiikassa.”

Tämän sanominen ei taaskaan ole mitään toimittajan liioittelua, väittää Phillips.

”Esimerkiksi Portugalille annetaan määräys, että poliittisten puolueiden on päästävä yhteisymmärrykseen leikkauslistoista. Äänestäjille on tehtävä selväksi, ettei talouspolitiikalle voida tehdä mitään.

Tietenkin äänestäjät saavat päättää vaikkapa homo-oikeuksista ja abortista, koska niillä ei ole taloudellista merkitystä.”

EU:n veropolitiikkaa ohjataan paljolti pimein lyhdyin

- – - – - –

Eurostoliitto – Ei kiitos
Kimmo Jylhämö
Voima 8/2011

Suurin osa journalisteista keskittyy vain oman kohdemaansa asioihin, eikä kukaan juurikaan mene kokonaisuutta läpi.

”Esimerkiksi voi ottaa finanssivaatimukset. Minä otin työkseni sen, että menin läpi kaikkia jäsenmaita koskevat finanssivaatimukset, tämänhän pitäisi olla jokaisen kunnon journalistin tehtävä.

Avainsuosituksia läpi lukiessa aloin hahmottaa toistuvan kuvion, ideologisen suunnitelman kaiken taustalla. Mutta ei meillä toimittajilla ole useinkaan aikaa tehdä tuota perustehtävää.”

”Keskittykää demokratiaan! Menkää syvemmälle siinä, mitä oikeasti tapahtuu, eikä siihen, mitä sanotaan tapahtuvan.”

Juhani Viitanen

"Suomalaisten veronmaksajien ei pidä joutua maksamaan pankkitukea jonkin toisen euromaan pankeille"

Tuossa kohtaa Barroson harhautusta tuskin enää tarvitaan. Tämä juna taitaa olla aika selkeästi mennyt jo. Kesäkuun huippukokouksen päätös on että EVM-rahasto voi itsenäisesti ja Suomelta lupaa kyselemättä tukea suoraan yksityisiä pankkeja.

http://tinyurl.com/cabj3fn
YLE: "Lisäksi huippukokouksen julkilausuman mukaan
euroalueen kriisirahastoista voidaan tukea suoraan
pankkeja, eli tukea ei tarvitse kierrättää valtioiden
kautta."

Myös EVM:n pääjohtajan mukaan Espanjan pankkien tukeminen aloitettaisiin tuota pikaa:
http://tinyurl.com/cjxthjt

Heikosta englanninkielen ja pankkiterminologian ymmärtämisestä moitittu VM Urpilainen väittää kuitenkin edelleen asian olevan aivan toisin.
http://tinyurl.com/cfgptry
"Urpilainen: Suomi hyväksyy lainan Espanjan
valtiolle, ei suoraan pankeille"

--
"ja suomalaista talletussuojaa ei saa käyttää muiden maiden pankkikonkurssien jälkien siivoamiseen."

Suomalaisissa pankeissa on talletuksia 119 mrd€ verran. Suomen Talletussuojarahasto vastaavasti on ehtinyt 14 v. toiminta-aikanaan keräämään kassaansa 800 milj. euroa, joten vakuutta on vain 0.7%:lle talletuspääomasta.

On siis tämän EU-Liittovaltiokatastrofin ohessa melko merkityksetön tuo meidän mahtava talletussuojarahasto.
Vaikka sen 800 milliä kävisi joku EU-mafioso ensi viikollakin kaapaisemassa plakkariinsa, niin ei Kreikkatukipakettien jälkeen tuntuisi oikein missään sellainen.

Se että itsenäinen Suomen valtio lopetetaan, ja luovutetaan pois, siinä onkin sitten jo paljon suurempi kipukynnys.

--
"Kyllä noita Barroson ajatuksia tullaan tarjoamaan uudelleenkin, mutta ei niitä nyt edes oleteta vietävän läpi. Sen ajan komissio laskee tulevan myöhemmin."

Jos Suomella itsellään olisi minkäänmoisia haluja estää Barroson ja Draghin Liittovaltiosuunnitelmia, niin silloin ne ehkä hautautuisivatkin.

Meillä esim. ministeri Stubb on jo vuosikausia liputtanut Eduskuntaa myöten omaa Liittovaltiomyönteisyydestään. Eikä pääministeri Katainen ole koskaan tätä ajatusta mitenkään kieltänyt, vaan on ollut hyvin myötämielinen.

Urpilaisen SDP:lle "integroitunut Eurooppa" maistuu Lipposen perintönä erittäinkin hyvin, eikä vastaan hangoittelijoita puolueessa juuri ole.

--
Kyllä tässä voi käydä junan taustalla junnatessa aika ohraisestikin. Voidaan parissa vuodessa viedä ja junailla aivan kummallisia asioita ja julkilausumia läpi huippukokouksissa.

Ja niille lausumille haetaan sitten vain Suomen Eduskunnasta hyväksyntä, kuten on rutiininomaisesti käynyt ERVV, EVM tukipakettienkin kanssa.

Olli Pusa

Talletussuojalla on toinenkin merkitys kuin ennakkorahastointi. Suomessa 800 miljoonaa, useissa maissa ei mitään. En nyt tuota Suomen oloissa merkityksettömänä pitäisi. Pienemmistäkin summista En kanssa väännetään.

Mutta talletussuojajärjestelmillä on myös mahdollisuus lainanottoon. Se kasvattaa niiden merkitystä olennaisesti. Ja sitä kautta voi tulla lisää vastuita Suomelle, ehkä aika merkittäviäkin.

Tuo Urpilaisen sepustus on minustakin kummallinen, kun sitä vertaa EU:ssa pyörivään liturgiaan. Onko EU liturgia harhautusta ja yritystä muokata mielipiteitä? Silloin Urpilaisen sepustus olisi ymmärrettävissä.

Mutta jos tuo EU liturgia pitää paikkansa, Urpilaisen puheet joutuvat omituiseen valoon. Villoin pitää kysyä, valehteleeko hän vai onko hän hölmö, joka ei ymmärrä asioita?

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

ES: >"Suomessa ei tällaista sopimusta, joka rikkoo perustuslakia, voi mielestäni säätää voimaan ilman että perustuslakia muutetaan. Se tapahtuu aina vaikeutetussa lainsäätämisjärjestyksessä."

Jotain taidettu nyt unohtaa, pahemman kerran...

2011 "perustuslakiuudistuksen" kohta 94§: "Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen"

"Lakiehdotus kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta käsitellään tavallisen lain säätämisjärjestyksessä. Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112)"

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/1999073...

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Hyvä esille nosto kaimalta. Itse olen puhdas perustuslakimaallikko.

Toivottavasti asioihin saadaan tarkennuksia. Kuten onko perustuslain kaksi kolmasosaa äänistä a. koko kansanedustajamäärästä b. paikalla olevista kansanedustajista laskettuna?

Tämä lisäys perustuslain 94§ oli uusi:

"Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita." http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/1999073...

Mitähän kaikkea se sitten tarkoittaa?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Mielenkiintoinen näkemys, joka ansaitsee arvioinnin kyseisestä näkökulmasta. Tulkinta sopimuksen ja perustuslain artiklojen keskinäisestä suhteesta on niin korkeaa perustuslakitiedettä, että sitä en kykene harrastamaan.

Maallikon näkökulmasta asia on lähetetty lausunnolle perustuslakivaliokuntaan, joka on Suomen perustuslakituomioistuin. En ole valtiosääntöoppinut enkä tiedä, miten Suomessa voidaan hyväksyä valtiosopimus, joka on ensisijainen tiettyihin perustuslain artikloihin nähden, mutta perustuslakia ei tarvitsisi muuttaa. Meillä olisi silloin voimassa perustuslaki, joka olisi tältä osin yhteensopimaton kansainvälisen velvoitteen kanssa.
Joka tapauksessa hallitus ei ehdota perustuslain asianomaisia artikloja muutettavaksi eikä siis myönnä siihen sisältyvää vallansiirtoa komissiolle (niin kuin Irlanti myönsi pannessaan sopimuksen kansanäänestykseen, ja Saksan perustuslakituomioistuinkin siihen asiaan mitä ilmeisimmin vielä palaa näytettyään vihreää valoa tälle fiscal compactille EVM:n ehdollisen hyväksymisen yhteydessä).
Suomen hallitus haluaa sopimuksen hyväksyttäväksi tavallisen lain säätämisjärjestyksessä, siis enemmistön äänillä eikä kahden kolmasosan enemmistöllä.
Jos tunnustettaisiin, että sopimus on ristiriidassa perustuslain artiklojen kanssa, opposition äänet riittäisivät sen voimaantulon estämiseen. Sen tulkinnan päättää perustuslakivaliokunta hallituspuolueiden äänin.
Kiitän Petri Flanderia huomion kiinnittämisestä tähän asiaan.

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

Kyllä, tuon 94§ muutoksen vaikutus on todennäköisesti se, että vaikka sopimus todettaisiin perustuslakia muuttavaksi ja määrättäisiin vastaavaan menettelyyn, se menee silti läpi koska oppositiossa ei ole kuin keskusta, perussuomalaiset ja vasemmistoryhmä - joista keskusta on sopivalla risupaketilla ostettavissa koska tahansa.

Liittovaltiokehityksen suuntaa on hyvin vaikea muuttaa normaalien kansanvaltaisten kanavien kautta, koska maassa vallitsee apatia ja tappiomieliala - sekä kansan että hallituspuolueiden "perustuslaillisten" siipien keskuudessa.

Koska kansanvaltaisuuden tärkeäksi tuntevat tuskin aikovat kierähtää selälleen ja leikkiä kuollutta, 'Toteutuskelpoisiksi' toimintavaihtoehdoiksi jäänee...

- Tiedotustyö
(jota mm. tämän artikkelin kirjoittaja Seppänen on tehnyt, ansiokkaastikin)

- Reaalisten vaihtoehtojen luominen
(on noin 10-1000x hedelmällisempää toimia jonkun konkreettisen suunnitelman puolesta kuin jotakin hahmotonta vastaan... )

- Ihmeen odottaminen :)
(tätä seikkaa ei liene väheksyminen, muutokset voivat tapahtua nopeasti ja nomenklatuuraa tukevasta mediasta huolimatta... ainut vaan, että tarvitaan konkreettinen tiekartta jotta muutosvoimalla on suunta johon edetä... )

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Suomen hallitus haluaa sopimuksen hyväksyttäväksi tavallisen lain säätämisjärjestyksessä, siis enemmistön äänillä eikä kahden kolmasosan enemmistöllä.
Jos tunnustettaisiin, että sopimus on ristiriidassa perustuslain artiklojen kanssa, opposition äänet riittäisivät sen voimaantulon estämiseen. Sen tulkinnan päättää perustuslakivaliokunta hallituspuolueiden äänin”, toteaa kirjoittaja ja on oikeassa.

Vanha Hallitusmuoto ei tarvinnut Perustuslakituomioistuinta, koska se jo itsessään esti enemmistön mielivallan Perustuslakiin liittyvissä asioissa. Nyt tilanne on toinen ja RIIPPUMATON Perustuslakituomioistuin olisi välttämätöntä saada tähän maahan.
Nyt vallassa oleva enemmistö ei tule siihen koskaan suostumaan. He haluavat pitää ”ohjakset” omissa käsissään ja nykyinen Perustuslaki antaa siihen täyden tuen.

Presidenttikään ei voi tehdä asialle yhtään mitään, vaan hänet siirrettiin ”erotuomarin” tehtävistä katsomoon seuraamaan ”peliä”, kun uusi Perustuslaki astui voimaan 1.3.2000.

On täysin käsittämätöntä, että tällainen muutos saatiin aikanaan aikaan Perustuslakiin.

Eduskunnan joutuessa ”pattitilanteeseen”, sen laukaisijaa ei enää löydykään. ”Vanhan hyvään aikaan” presidentti nimitti virkamieshallituksen ja hajotti Eduskunnan ja määräsi uudet vaalit.

Tällä hetkellä Suomi on siinä tilanteessa, että maa tarvitsisi asiantuntijoista koostuvan virkamieshallituksen Italian malliin, mutta sitäpä ei pystytäkään tekemään. Perustuslaki kieltää sen.

Minä ihmettelen syvästi, että korkeasti oikeusoppineet eivät aikanaan huomanneet, mitä muutos tasavallan presidentin valtaoikeuksissa voi saada aikaan.

Kuka on muuten tämän voimassa olevan Perustuslain ”isä”?

Vanhan Perustuslain ”isä” löytyy täältä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/K._J._St%C3%A5hlberg

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #121

Presidentinvalta karsittiin jo 10.12.1993, jolloin HM 33 §:ään lisättiin kohta a. Tästä huolimatta Mauno Koivisto toimi EU-asioiden määrääjänä diktaattorin valtaoikeuksin.

Ahtisaari puolestaan matkusteli niin, ettei tiennyt presidentin vallan karsimisesta mitään. Meni vaan Korfulle juhannuksena 1994 ja valtasi pääministeri Ahon lautasen.

Lukekaa presidentin vallan karsiminen
http://keskustelu.promerit.net/index.php/topic,123...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Esko Seppänen!

Nyt alustus on siirtynyt asian ytimeen.

Maallikko olen minäkin, mutta olen koonnut perustuslain EU-sopeuttamisen historian.

Tästä alkaa nykyisten pykälien historia:
http://keskustelu.promerit.net/index.php/topic,152...

Lukekaa ja ihmetelkää.

Suomen perustuslain EY-sopeutus alkaa samasta sivusta ylempää, eli tästä:
http://keskustelu.promerit.net/index.php/topic,152...

Laskurin mukaan lukijakuntaa on tänään tullut vähän lisää. Nyt on 2505, joka on aivan liian vähän.

Käyttäjän MarjattaHerrala kuva
Marjatta Herrala

Ehkä nyt lopultakin suomalaisille selviää, että Suomen itsenäisyys on ollut suuressa vaarassa jo kauan. Robert Schumanin julistuksesta 9.5.1950 on kulunut enemmän kuin 62½ vuotta. Euroopan hiili- ja teräsunionia perustettaessa hän sanoi: "Tämä merkitsee ensimmäistä askelta kohti Euroopan liittovaltiota ja muuttaa tulevaisuuden suuntaa ..."
Pienten askelten politiikalla tämä tavoite on piilotettu.

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Tästälöytyy se MALLI, jota on lanseerattu "Suomen selviämisen" mallina siitä miten "hommat hoidetaan" https://kirja.elisa.fi/ekirja/laman-ja-rahan-pelurit E-kirjana.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Totta on, mitä Kalevi Kannus kirjoitti.
Minulla on painettuna kirjana tuo "Laman ja rahanpelurit".
Se kertoo Suomen 1990-luvun lamasta ja hoitotavasta asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Mauno Koivisto järjesti 1990-luvun laman voidakseen EU-sopeuttaa Suomen perustuslain.
Kalevi Sorsa tiesi kirjoittaa Koiviston ansiokkaista toimista jo vuonna 1992 kirjassa UUSI ITSENÄISYYS.

Koivisto horjutti TABUJA:
Eduskunnan vallan karsimisen lisäksi Koivisto otti käskytettäväkseen oikeuskanslerin ja asettautui ns. Koiviston konklaavissa oikeuslaitoksen yläpuolelle.
Siis lyhyesti sanottuna:
Koivisto romutti vallan kolmijaon!

Ks. http://koti.mbnet.fi/jorjaa/Koiviston_cv.php

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Hiuksia pystyyn nostattavaa lähihistoriaamme. Toivottavasti mahdollisimman moni tutustuu, kommentoi ja laittaa sanaa eteenpäin.

Kovin haaste lienee, että meillä on virallinen Suomi ja virallinen EU. Ja sitten on tämä todellinen Suomi ja todellinen EU. Mitä isommaksi tuo ero täällä katu- ja ruohonjuuritasolla kasvaa, niin sitä vähemmän päättäjiä ja vallan instituutiota kunnioitetaan. Koska kulloinkin käytettävä pelikirja sääntöineen on näköjään vain päättäjien päätettävissä.

Liitän tähän kohteliaimmin uutistodisteen siitä, että on Suomi ainakin yhden asioiden hoitamistavan saanut EU:lle myytyä:

"Barroso: Maailman otettava oppia Suomesta

Barroson mukaan muun maailman tulisi ottaa mallia Suomen harrastamasta talouspolitiikasta.

- Suomi ei ole luonut vaurauttaan helpolla kasinorahalla, vaan työllä, kurilla ja ideoilla, Barroso hehkutti.

Vanhanen muisteli Suomen kokemuksia 1990-luvun alun lamasta. Vanhanen painotti, että valtion on oltava aktiivinen talouden toimija unohtamatta kuitenkaan markkinatalouden periaatteita."

- – - -

Barroso said the rest of the world should look toward Finland as an example.

“Finland has created wealth not through easy money, not with casino money, but with work, discipline and ideas,” he said. “I think it’s a good lesson not only for Europe but the whole world.”

Vanhanen referred to Finland’s experiences during the severe recession of the early 1990s. The premier stressed that the government must play a more active role in the economy.

“Many EU countries are now searching for a new third way for the economy, with the state playing a stronger role yet without compromising the principles of the market economy,” he said.

Lainausten lähde – Source of the news: YLE Uutiset 28.1.2009

* * * *

Muuten vieläkö muistatte tämän? Mitkäs olivatkaan Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteita vuonna 2006?

- Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteena avoin ja tehokas unioni -

”Suomi haluaa kaudellaan puuttua unionin ydinongelmaan, sen vähentyneeseen oikeutukseen kansalaisten silmissä.

Suomi katsoo, että unionin tarpeellisuuden osoittaminen onnistuu parhaiten tekemällä tehokasta lainsäädäntötyötä ja hoitamalla myös unionin muut tehtävät tehokkaasti.

Siksi Suomi panostaa erityisesti avoimeen ja tehokkaaseen toimintatapaan.

Avoimuuden lisääntyminen unionin toiminnassa näkyy erityisesti neuvoston istuntojen avautumisena kansalaisten seurattavaksi internetin kautta.

Suomen tavoitteena on myös unionin lainsäädäntötyön laadun parantaminen.

Tähän sisältyvät sekä säädösten vaikutusten selvittäminen että selkeyden parantaminen.”

- – - – -

The objective for Finland’s EU Presidency: a transparent and effective Union

“During its Presidency, Finland wants to address the Union’s core problem: its diminished legitimacy in the eyes of its citizens.

In Finland’s view, the best way of demonstrating the need for the EU is through effective legislative work and efficient management of the Union’s other business.

Accordingly, Finland will focus on transparency and effectiveness in the way the Union functions.

Greater transparency will be achieved above all through open sessions of the Council, which citizens will be able to follow via the Internet.

Another of Finland’s objectives is to improve the quality of the Union’s legislative work.

This means paying attention to the effects of legislation and improving its clarity.”

Lähde – Source: eu2006.fi

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Tuohon ei pure YLEN sumutus, aika selkeän kuvan saa mitä oikeasti tapahtuu EU:ssa ja millä argumenteilla siellä mennään. Farage on loistava puhuja ja suoltaa pelkkää asiaa tiivistettynä

http://www.youtube.com/watch?v=HhGNoZfvRoA

http://www.youtube.com/watch?v=M_ae6dUyoC4

Toni Kuusinen

Oma ratkaisuni ongelmaan on, etten katso uutisia. Minulla on ensinnäkin liikaa työtä, ja liian vähän aikaa. Rajoitetun vapaa aikani käyttäminen uutisten katsomiseen on suoraan sanoen henkistä myrkkyä. Olen yksityisyrittäjä ja keksijä. Toimiakseen halutulla tavalla mieleni on oltava "seesteinen" Sileä kuin vauvan takapuoli. Sulava kuin vesi lammikkossa(ei siis mikään kuraläjä)

Televisio JA internet "uutiset" häiritsevät keskittymiskykyäni. Minulla on iso projekti meneillään ja olen pannut merkille kuinka "uutiset" myrkyttävät mieleni. En myöskään enää käy katsomassa ns "vaihtoehtouutisia" koska niillä on mieleeni ihan sama myrkyttävä vaikutus. Suomi24 palstalta käyn katsomassa mistä IHMISET puhuvat, eivät kontrolloidut mediaborgit. Toinen suosikkini on Liveleak sivusto.

Ensimmäinen viikko sattui, samoin toinen, mutta sitten on alkanut helpottaa. On tullut oudon "tyhjä olo" Kuuntelen omia ajatuksiani seesteisesti. Se "ininä" mitä Hesarin liberaalit viherbloggaajat kutsuvat "uutisiksi" on päässäni lakannut. Yksityisyrittäjänä ja keksijänä tarvitsen varsinkin projektieni keskellä seesteisen, sileän mielen. Minulla ei ole aikaa katsoa "uutisia"

markku palonen

Moskovassa vieraillut Amerikkalainen ihmetteli keitä siellä liikenteessä kävelee ,pyörailee ja ajaa raitiovaunuilla?Putin vastasi." se on meidän kansaa joka joka hallitsee maatamme.
No, ketäs nuo ovat jotka isoilla mustilla autoilla ajelevat.No,Putin vastasi.Ne ovat kansamme palvelijoita?

Kun näemme kauniisti hoidetun talon, jonka ympäristö on siisti,on varmaa että se ei ole yhteisomistuksessa.
Kun taas näemme,lähiön jossa seinäkirjoitukset ovat laajalle levinneet,olen varma että siellä on myös yhteisomistus mutta se on kunnan tai kaupungin omistuksessa.

Ei vaan ihminen ymmärrä,että yhteinen aasi kuolee aikaisemmin kuin yksityinen aasi.

Me olemme yhteiskunnan yhteisiä aaseja.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Terve Esko,
Miksi eduskunnan Vasemmistoliitto, Sdp ja Vihreät eivät näe tai suostu näkemään tuota "EU:n byrokraattien vallankaappausta"?
Onko se vain hallituskipeyttä ja jääräpäisyyttä? Ei haluta myöntää, että metsään on menty ja raskaasti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko median vaikeneminen tulkittava myötymisen ja hyväksymisen merkiksi ylipäätään tässä asiassa. Ovatko nekin samassa juonessa mukana tai pelkäävät puuttua EU-komission asioihin? Arveluttavaa kerrassaan.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja. Missä mennään kokonaisuuden kanssa? Onko se kenenkään tiedossa?

Lainaus Taloussanomien Jan Hurrin analyysistä 2.12.2012 - "Näin se etenee – eurokraattien vallankaappaus". Hän lähestyy tätä Seppäsen Eskon esille nostamaa Barroson bumaskaa mielenkiintoisella tavalla:

"Poliittinen joukkoitsemurha

Komissio edistää täyttä häkää liittovaltiokehitystä, joka on sen mukaan ainoa tapa päättää tämä kriisi ja "palauttaa luottamus" Euroopan ja euron tulevaisuuteen.

Mutta euromaiden poliittiset päättäjät tietävät liittovaltiomallin epäsuosion, ja siksi he arkailevat altistaa kehitystä julkiseen saati avoimeen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Siksi he varovat suurten muutosten kuvaamista niiden oikeilla nimillä ja sitovat tiedotusvälineiden ja yleisön huomiota kriisitoimien teknisluontoisiin yksityiskohtiin.

Jos päättäjät kysyisivät äänestäjiltä kantaa liittovaltioon ja selostaisivat päätöksen merkityksen ja seuraukset, olisi lopputulos jokseenkin varmasti tyrmäys."

Käsittääkseni Suomessa on valittu tietoisesti perustuslain viksauksessa EU-liittovaltion suuntaan hitaan etenemisen polku. Niin kuin 10/2011 voimaan saatettu perustuslain "uudistuskin" oli.

Eli Suomen todellisesta suunnasta ei saa sumutuksen keskellä tietoa. Muualta kuin sosiaalisen median (SM) edustajilta. Odotan mielenkiinnolla tuota Jorman Jaakkolan kotisivulle tulevaa Suomen perustuslain EU-mukauttamisen historiaa.

Sitä odotellessa kohteliaimmin tämä perustuslakimaallikon linkkaus siitä, mistä kaikesta käsittääkseni on nk. virallisessa mediassa vakaasti vaiettu. Myös valtapuolueiden ja etujärjestöjen toimesta.

Ihmettelen edelleen sitä, miksei EU-asioidenkaan hoitaminen voi olla avointa, iloista ja yhteisesti hyväksyttyä toimintaa?

← Joukkoistaminen toimii myös valtaeliitin parissa
Luopuiko Suomi koskaan markasta? Virallisesti. →
Perustuslaki uudistettava kokonaan

Julkaistu lokakuu 25, 2011

Niin kuin on ollut jo pitkään täällä katu- ja ruohonjuuritasolla tiedossa. Perjantaina eduskunnan äänestyksessä hyväksytty perustuslain ”uudistus” HE 60/2010 (LJL 3/2011) meni perseelleen. Tai sitten niitten tahojen, jotka ”uudistuksen” junailivat tavoitteet toteutuivat täysimääräisesti.

http://suomi2017.wordpress.com/2011/10/25/perustus...

Eikä tässä mitään. Olen mielelläni tämän asiakokonaisuuden suhteen väärässä. Täysin väärässä.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

En usko enää ns. 'Demokratiaan'. Jäljelle jää kansannousu dikratuuria eli eurostoliittoa vastaan. Kansanmieliset yhtykää yhteistä vihollista eli eu-sosialismia vastaan, tämä on ainoa tie muutokseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset