eskoseppanen

Piru vieköön, Jyrki KatainenJyrki Katainen, pääministeriTämä kirjoitus on tehty sinun ylioptimististen lausuntojesi perusteella ja takia.Minä toimin 13 vuotta europarlamentin budjettivaliokunnassa ja seurasin tarkasti kahdet aikaisemmat EU:n budjettikehysneuvottelut. Niiden kokemusten perusteella en luota hitusenkaan vertaa sinun arvioosi Suomen osasta eilisessä ”sovussa”.Olet nyt yhtä uskottava kuin palatessasi muutamia vuosia sitten siitä Brysselin kriisikokouksesta, jossa sanoit valtioiden selättäneen markkinavoimat. Tänään kaikki tietävät, että sitä lausuntoa antaessasi et ollut huomannut tulleesi itse heitetyksi neuvoston molskille selälleen pankkien niskalenkistä.Nyt sinulla on taas suu valkeassa kermassa kuin viikset mummon syöttämällä kissalla. Valkoinen on antautumisen väri.Muistan, miten edellisistä vastaavista neuvotteluista vuonna 2005 Matti Vanhanen palasi Brysselistä kotiin voittajana. Se ”voitto” perustui kansalta silloin salattuihin lukuihin. Kun aika kului, selvisi, että nettojäsenmaksumme oli vähintäänkin kaksinkertaistunut nyt päättyvän seitsemän vuoden kauden loppuvuosina. Se, että loppuvuosina, johtui viidelle maalle aikaisemmin annettujen jäsenmaksualennusten myöhästetyistä maksusuorituksista.Nyt tähän viiden maan maksualennusklubiin pääsi Englannin, Saksan, Hollannin, Ruotsin ja Itävallan seuraan kuudentena maana myös Tanska. Tästä eteenpäin me maksamme myös sen jäsenmaksua.Suomi seurasi vain katseella Tanskan menestystä neuvotteluissa vaatimatta itselleen samaa etua, jonka Tanska sai. Meille oli tärkeä vain sopu, mutta ei oman maan etu.Jos otetaan huomioon menetetyt tullitulot ja oman maan budjetista maksetut kansalliset maataloustuet (katso kirjotukseni niistä:  http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128048-eseppanen-astubbille),
Suomi on EU:n suurin nettomaksaja.Kansallisia maataloustukia Suomi maksaa Ranskan jälkeen EU:ssa toiseksi eniten. Kun tukia saadaan EU:lta 800 miljoonaa, omasta pussista menee sen lisäksi 1 200 miljoonaa.Kun Suomen neuvottelutulokseen kuului Brysselin kautta kierrätettyjen EU-maataloustukien väheneminen, näyttää sinun lausuntojesi perusteella siltä, että oli ”voitto” saada lupa maksaa menetetyt jäsenmaksupalautukset kansallisina tukina omasta budjetista. Silloin sekin kansallinen tuki on laskettava EU:n nettojäsenmaksun tosiasialliseksi kasvuksi.Kepun oppositiopolitiikkaa kuvaa hyvin varovaisuus arvostella hallituksen politiikkaa. Kun MTK jo eilen vaati maanviljelijöille lisää kansallista tukea, kepu on hiljaa. Maataloudesta ovat tulossa omat neuvottelunsa, ja Suomen on alennettava Etelä-Suomen 141-tukia. Nythän EU jo
rokotti Itä- ja Pohjois-Suomea. Kansallinen tuki kasvaa ja kasvaa?Muistutan vielä, että Suomen hallitus julkistaa väärät tiedot EU:n nettojäsenmaksusta. Se käyttää komission laskelmia, joista puuttuvat ennen muuta EU:n hallintomenot. Oikeammat luvut löytyvät Suomen valtion tilinpäätöksestä (sivut 61-62): http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/10_ohjaus_ja_tilivelvollisuus/20120510Valtio/Valtion_tilinpaeaetoeskertomus_2011_netti.pdfTilinpäätösluvuissakin on harhaa se, että tuloiksi on laskettu tullien kantopalkkiot ilman että menetetyt tullitulot ovat menoja. Tuloiksi on niin ikään laskettu normaalisti kaupankäyntiin rinnastettavat maatalouden interventiorahastosta saadut maksut.Suomi on Bryselissä samoissa pöydissä muiden kanssa – mutta pöytien alla. Siellä se noukkii niitä murusia joita aina tippuu hiirulaisillekin sinne pöydän alle.Piru sinut periköön, Jyrki , kun et tunnusta tosiasioita vaan markkinoit Suomen voittona sitä, mitä Suomi Saksan peesissä saa ilman omaa tahtoa. Sellainen sopuilu  tulee isänmaallemme
kalliiksi. Et kai tee sitä komissaariksi tullaksesi?Jos sait kipinän politiikkaan silloin, kun minä esittelin sinulle nuorelle vierailijalle eka kerran eduskuntatalon parikymmentä vuotta sitten, syytän Suomen nettomaksuosuuden kasvusta näissä neuvotteluissa myös itseäni.Hallitus vasemmistoliittoineen ei ole uskottava, kun kaikki on muka hyvin, vaikka lasku kasvaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

91Suosittele

91 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (137 kommenttia)

Antti Kiljavainen

En vasureita siedä lainkaan, mutta Seppästä olen alkanut diggaamaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Sama täällä. Ja jos koko puolueesta löytyisi samanlaista suoraselkäistä rehellisyyttä, olisi ehkä toivoa, että vasemmistoliito tajuaisi lopultakin ilmoittaa,ettei voi olla mukana hallituksessa, joka toteuttaa näin räikeästi Suomen etujen vastaista politiikkaa. (Saahan sitä aina haaveilla. Sitä nyt ei sentään ole pantu veron alle, tehty laittomaksi tai luovutettu EU:LLe, eikä se edes suurenna hiilijalanjälkeäni.)

Olli Pusa

Ei missään se, että ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, ole ongelmien lähde. Ongelmat syntyvät yleenä epärehellisyydestä ja vilpillisyydestä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #47

Esko Seppänen tekee isänmaallista työtä oikeasuuntaisilla mielipiteillään ja paljastuksillaan. Puolueisiin katsomatta hänen taloustuntemustaan ja suorasukaisuuttaan arvostetaan laajoissakin piireissä. Jatka samaan tyyliin Esko Seppänen. Teet arvokasta työtä Suomen hyväksi.

Kysynkin mitä mieltä olet TTIP-sopimuksen motiiveista eli EU:n ja USA:n välisistä neuvotteluista Transatlanttisesta Kauppa-ja Investointisopimuksesta ja sen pyrkimyksistä? Heitän linkkini asiasta taustatietoineen:

http://mondediplo.fi/digi/lehti/6-2013/artikkeli/v... Siirtyykö määräysvalta hallitukslta suuryrityksille TTIP:n avulla? (OTA ETUSIVU ja sitten testiversio)

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159269-... "Kansainväliset suuryhtiöt haastamassa hallituksia oikeuteen." Juttu aiemminkin. Mitä mieltä olet TTIP:n motiiveista suhteessa EU:hun ja Suomeen? Vastauksesta kiittäen etukäteen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"...jos koko puolueesta löytyisi samanlaista suoraselkäistä rehellisyyttä, olisi ehkä toivoa, että vasemmistoliito tajuaisi lopultakin ilmoittaa,ettei voi olla mukana hallituksessa, joka toteuttaa näin räikeästi Suomen etujen vastaista politiikkaa...."

Kyllä ne ilmoittaa, ettei voi olla hallituksessa mukana mutta ei se suoraselkäisyydestä ja rehellisyydestä johdu vaan vaalien lähestymisestä.
Veikkaan, että vas. hankkiutuu ulos hallituksesta ennen vaaleja pelastaakseen ääniä itselleen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Esko Seppäsestä oon tykänny aina.

Petri Peltonen

"kansallinen tuki on laskettava EU:n nettojäsenmaksun tosiasialliseksi kasvuksi"

"Suomen hallitus julkistaa väärät tiedot EU:n nettojäsenmaksusta. Se käyttää komission laskelmia, joista puuttuvat ennen muuta EU:n hallintomenot."

Nämä lauseet ovat loogisessa ristiriidassa keskenään. Joten kolumnia ei tarvitse ottaa vakavasti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Voisiko Peltonen hieman avata mitä noissa on ristiriitaista jos edellyttää rehellisessä EU-kulujen laskelmassa olevan mukana niin EU:lta suoraan budjetista maksettaviksi siirretyt maataloustuet kuin myös EU:n hallintokulut?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Nyt sinulla on taas suu valkeassa kermassa kuin viikset mummon syöttämällä kissalla. Valkoinen on antautumisen väri."

Tuo todellakin on Kataisen (kok) taktiikkaa ollut alusta alkaen.
Tehdä huonoja sopimuksia, ja sitten alkaa tuo hymyilevällä suulla toitotettu wonderful- jankutus.

Se menee kansaan, ja kokoomuksen peruskannattajissa joka koostuu 5% Suomalaisista, nauravat partaansa nojatuoleissaan rahvaan typeryyttä.

Pääministeri Katainen (kokoomus) on taitava huijari, se pitää tunnustaa.

Lauri Korhonen

Ei Katainenkaan kaikkia huijaa. Urpilainen ja Arhinmäki ovat mukana ja tärkeä osa yhteistä suunnitelmaa. Jos jotakuta huijaavat niin äänestäjiä.

Matti Jalagin

Suomi tekee ainoana maana maailman vastuullisinta politiikkaa eli on siinäkin ihan kaikilla mittareilla mitattuna ykkönen; eli maailman tyhmin.

Kai me tälläkin taas tienataan?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Katainen on Suomen syöjä. Soini on tässäkin asiassa huomattavasti Kataista valistuneempi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Leskinen, oikeassa olet, Soini on Kataista valistuneempi Suomi syöjä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Siinä 1200 milj. kansallisessa tuessa näkyy kepun vuosikymmenien hallitusvalta, onko siinä summassa mielestäsi "ilmaa"?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ei tästä kansalaisen kannata huolestua tai mistään muustakaan, maastamme putsataan kansallisvaranto ja luonnonvarat joka tapauksessa ja viimekädessä yksityisen armeijan turvaamana.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=9&id=6759

Kreikasta on jo aloitettu ja joidenkin vuosien kuluttua meillä ollaan samassa tilanteessa!

Tapio Niemi

Vasemmistoliitto ja Demarit ajavat pienen ihmisen ja työläisten asiaa, katsotaanpa mitä he ovat saaneet aikaiseksi.

"Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten reaalitulot ovat pysyneet pienituloisimman kymmenyksen osalta lähes paikallaan parin vuosikymmenen ajan, kun taas eniten ansaitsevan kymmenyksen osalta tulotaso on kutakuinkin kaksinkertaistunut"

http://yle.fi/uutiset/onko_irtisanominen_reilua_na...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eipä olekaan ihme kun vuosien saatossa suurta jäsenmaksua maksavana, niidenkin maiden puolesta joille on annettu alennusta, on meidän omaa budjettia tasapainottaaksemme leikattava menoja ja korotettava kaikenlaisia veroja ja maksuja.

Hieno kirjoitus Kataiselle muistutukseksi siitä ettei hänen sanoihinsa ole uskomista kuten ei aiemminkaan.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Aatteellisuutesi hapertuminen on viisauden karttuessa ikävuosiesi myötä yhä enemmän alkanut minua kiehtomaan. Näet erinomaisen hyvin meneillään olevan hallituksemme nurkantakaisen kähminnän ja unelmoinnin taakse.
Blokiisi eipä ole lisättävää, ei parsittavaa.

Kun me hyvissä voimin pää partaveitsenä, ikääntyneinä istahdamme vielä viimeisen rannan puiston penkille, emme enää tarvitse nuoruutemme rapistuvia ideologian riippusiltoja. Vain realistinen tieto tilanteesta sekä siitä, missä pensaikossa paattimme odottaa käyttäjäänsä, riittää tilanteessa erittäin hyvin.

On myös mukava muistella, kun kuuntelimme aikoinaan JTO'n Eloriihen kesäisen teltan takapenkillä keskenämme kommentoiden, kun Juha Siltalan armoton analyysi sijoittamisen arkisesta ihanuudesta sekoitti seuraavan puhujan, Kauppakorkeakoulun naispuolisen rehtorin pasmat aivan totaalisesti.

Retoriikkammekin alkaa olla samaa paria:
http://koskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124217-kat...

Olli Kankaanpää

Me voisimme myydä Jyrki Kataisen Viroon ja ottaa vaihdossa Suomen pääministeriksi Toomas Hendrik Ilveksen. Ilveksellä on kynnet ja älyä, mutta ei sinisiä ja "harhaanjohdettuja" silmiä.

Olli Pusa

Viron talous on vielä hauraammalla pohjalla kuin Suomella. Kuinka kauan kuvittelet virolaisten kestävän Kataista. Julmaa virolaisia kohtaan.

Olli Kankaanpää

Hyvä naapuri kantaa aina osan toisen taakasta. Kaikella ystävyydellä Suomenlahden eteläpuolinen sukulaiskansamme. Älkää muistako pahalla.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Koetetaan nyt edes jollain ilveellä siitä eroon päästä, minun puolestani vaikka soutuveellä Kiinaan. Kiina kun mielestäni ansaitsee tämän lahjan suomalaisilta paljon paremmin kuin Viro. Se on sympaattinen maa ja jo tarpeeksi kärsinyt aikanaan Isonveljen rakastavassa syleilyssä. No, nythän olemme sitten samassa tilanteessa Viron kanssa. Isoveli vain on vaihtunut.
Tähän kohtaan sopii varmaan vielä muistutella tästä: www.adressit.com/vetoomus_jyrki_kataisen_erottamis... (valitan, en edelleenkään hanskaa linkkien laittamista.)

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Kerro Seppänen onko oikeasti mitään mitä tavallinen kansalainen voi enää tehdä kun poliitikkojen lupaukset vaalien alla vuodesta ja vaalikaudesta toiseen täysin riippumatta puolueesta ovat valintojen jälkeen täyttä puuta ja heinää?

Minä en tiedä ketä tai mitä äänestämällä asianlaitoja saataisin paremmaksi.

luulen ettei tiedä moni muukaan.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Olen yhtä neuvoton kuin sinäkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Et kuitenkaan kannata ulkoparlamentaarisia keinoja Suomen säilyttämiseksi itsenäisenä valtiona EU:n liittovaltion ulkopuolella, vaikka parlamentaarisin voimin kehitystä ei mitä ilmeisimmin ole estettävissä ?

Onko enää olemassa edes vasemmistolaista isänmaallisuutta paitsi yksilötasolla ( Esko Seppänen ) , oikeistolainen versio on kadonnut jo aikaa sitten ?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jos tuollaisella kokemuksella ja älykkyydellä varustettu ihminen on neuvoton, ovat asiat pahasti pielessä.

Kenttäkokemukset viittaavat siihen että reaalitalouden hauras optimismi on surkean tammikuun jälkeen viemässä toimitusjohtajien kädet paniikkinappuloille ja huonot uutiset alkavat muuttua todella huonoiksi.

Viime aikoina valveutuneet edustajat eri sektoreilla ovat päätyneet tiedustelemaan minultakin: "Kuka viheltäisi tämän pelin poikki?"

Vastuunkantajia vielä löytyisi, mutta heillä ei tämän järjestelmän puitteissa ole minkäänlaisia toimintaedellytyksiä, jos puhutaan yhteiskunnan eriarvoistumisen pysäyttämisestä. Jos joku muuta kuvittelee, on ymmärryksessä vakavia puutteita.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #29

Kysymys on viimekädessä siitä, että Suomen poliittinen järjestelmä korruptoitui totaalisesti Neuvostoliiton kanssa seurustellessaan. Ja järjestelmä jäi 20 vuotta sitten siivoamatta. Nyt alkaa olla viimeisiä hetkiä suursiivoukselle. Siitähän pohjimmiltaan on kyse puoluekannatuksen rajuissa muutoksissa viime vuosina.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #32

Ollin kanssa olen samaa mieltä, mutta vikaa on myös meidän demokraattisessa järjestelmässä. Viime kädessähän politiikot haluavat päättää kaikesta ja etenkin sinun ja minun antsaitsemista rahoista.
Tähän valheeseen on työkaluksi valittu edustuksellinen demokratia (hyi hitto kun inhohan koko käsitettä :( ).

Marja-Leena Kuronen Vastaus kommenttiin #104

"Tähän valheeseen on työkaluksi valittu edustuksellinen demokratia (hyi hitto kun inhohan koko käsitettä :( )."

Samoin ja jo pitkän aikaa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Jee, on maailmassa jotakin vanhaa, tuttua ja turvallista. Tämäkin saatiin NL-vainaan kontolle. Eikä meidän tarvitse miettiä kuka nästä nykymenosta oikeasti hyötyy.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #108

Istutti taudin siemenen Suomeen, jossa se edelleen on elossa. Vaikka istuttaja (ainakin muodollisesti) kuoli. Toki siellä on edelleen vallassa sama taudinistuttajaorganisaatio, nyt vain nimeä vaihtaneena.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #29

Järjestelmän puitteissa ei pysty toimimaan, se on minulle selvinnyt.
Tuskallista sanoa, semminkin kun olen itsenäisyyspuolueen jäsen.

Järjestelmästä kaikkine rakenteellisine korruptioineen ja hyvä veli -verkostoineen on tullut ikään kuin erillinen entiteetti, joka kaikin keinoin pyrkii säilymään, mistään muusta piittaamatta.

Joskus on pahimpina epätoivon hetkinä käynyt mielessä, että mahtaako armeijan pääesikunnassa olla edelleen samanlaisia isänmaallisia ja realiteetit tajuavia henkilöitä kuin oli kuuluisan asekätkentäjutun aikaan ja jotka henkilökohtaisella riskillä ja työllään pelastivat Suomen toimien ohi hallituksen ja pääesikunnan poliitikkoupseerien (vrt. Kymen lukko ja Salpausselkä).

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #29

"Kuka viheltäisi tämän pelin poikki?"

Me ihmiset tietysti. We, the people. Ei ole muuta vaihtoehtoa. There´s no alternative - ja tämä lienee niitä harvoja asioita, joihin tuo "ei ole vaihtoehtoa" -jankutus oikeasti sopii :D

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski Vastaus kommenttiin #143

Tuohon tuo sopii. Mutta. Jos yhteisten asioiden hoidossa jankutetaan vain vaihtoehdottomuutta, ovat yhteiskunnalliset säätömekanismit rikki. Ihan ilmiselvästi. Yhteisessä elämässämme on, on aina ollut ja tulee aina olemaan voimia, jotka horjuttavat sen tasapainoa, toimintaa ja oikeudenmukaisuutta. Jos epätasapainoa voi korjata vain sitä lisäämällä, on se selkeä indikaattori täydellisestä epäonnistumisesta, näköalattomuudesta ja kyvyttömyydestä.

Yhteiskunnan täytyy olla sellainen, että siinä voidaan muodostaa tahtoa johonkin ja toimia myös siihen suuntaan, niin, että toisiaan tasapainottavat voimat voivat toimia ja systeemiä saadaan korjattua ajassa tarpeen mukaan, ihmisten toimesta.

Tästä ollaan nyt niin kaukana, että poliitikkojenkaan ääntä en enää oikein kuule. Tämän tuskan parahduksen sentään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

SuhteelLisen rehellinen vastaus Eskolta, toki arvovaltaa on sinulla enemmän,kuin Leenalla, mutta vaikutus isossa myllyssä 1:1.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Suomen politiikasta puuttuu totaalisesti vaihtoehdot. Tämä poliitikkoihin (ei aivan kaikkiin) ryhmäkurilla ja auktoriteeteillä taottu valtavirtaisen talousideologian usko on suorastaan pelottava. Kun tähän lisätään vielä se havainto että kansaltakin on jo kadonnut järki mediamafian aivopesussa, on näköalat todella masentavat. Kansa jonka pitäisi olla muutoksen voima valitsee peloissaan johtajat joilla ei ole kykyä nähdä "laatikon ulkopuolelle".

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128865736419...

Pertti Kostiainen

esko sinua on odotettukin! nykyvasemmistosta on tullut jokin outo yhteisö,
sillä ei tunnu olevan oikein mitään järkevää sanomaa.

Olli Pusa

Tässähän haisee lehmänkaupat kauas. Kepu on jo jonkin aika ollut kuin hallituksen ulkojäsen. Toivoo hallituksen pysyvän pystyssä, ei osallistu väliksymyksiin ja vetää hajurakoa muuhun oppositioon. Tukee esimerkiksi hallituksen kantaa, ettei EU:sta tarvita kansanäänestystä.

Siis on ostettu kepu hallituksen eurotukipolitiikan ja liittovaltiokehityksen tukijaksi. Ja maksuna on maataloustuet.

Kehutaan maataloustukien määrää, mutta nettomaksajalla ne on omia rahoja. Kierrättämällä ne EU:n budjetin kautta vain hämärretään kuviota. Ja loppu maksetaan kansallisina tukina.

Jotta tuo bluffi voitaisiin hoitaa, oli luovuttava kaikista kohtuullisistakin vaatimuksista. Katainen ehti vertaamaan Suomen tilannetta "samassa asemassa oleviin maihin". Noihin pitänee laskea Britannia, Ruotsi, Tanska, Saksa, Hollanti ja Itävalta. Nuo kaikki ovat vaatineet ja saaneet alennuksia maksuihinsa. Mutta Suomi ei edes vaatinut alennuksia, vaan maksaa jatkossa kiltisti noidenkin maiden alennuksista osansa.

Miksi? Jotta saatiin maataloustukien avulla kepu ostettua hallituksen europolitiikan tukimieheksi. Siis kohti liittovaltiota liput hulmuten. Nyt Süomen nettomaksuosuus on yli 600 miljoonaa vuodessa, kun EU:n budjetti on 1% BKT:sta. Kun liittovaltio on pystytetty, sen budjetti on n. 25% BKT;sta. Jos nettomaksu kasvaisi samassa suhteessa, Suomen nettomaksu liittovaltiolle olisi 15 miljardia vuodessa.

Rukoilkaamme, että se jäisi pienemmäksi, vaikka 10 miljardiakin vuodessa nettomaksua tuhoaisi Suomen. Ei olisi enää varaa kuntien valtionosuuksiin, jotka maksettaisiin jatkossa EU:lle. Palvelut olisi ajettava alas suuressa osassa maata.

Lähtemällä tuohon lehmänkauppaan kepu joko pettää kannattajansakin tökerösti tai on asiasta pihalla kuin lumiukko. Kokoomuksen taustavoimille liittovaltio on nimenomainen tavoite - Suomen etu ei heitä kiinnosta.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Olli, sinä kun olet noita ynnämiehiä, kerropa minulle, miten sinä ymmärrät tämän:

Ensimmäisen kerran EU:n budjetti, oikeammin sanottuna 7 vuoden budjetit 2014-2010, pienenee. Sovittiin, että näiden vuosien budjettikehys on 960 miljardia euroa. Samaan aikaan se kasvaa inflaatiotarkistusten myötä 1080 miljardiin.

Onko budjettikehys silloin 960 vai 1080 miljardia? Kuka tietää inflaation vuonna 2019 tai 2020?

Minusta tuntuu, että tämä inflaatiotarkistuksilla korjattu 1080 miljardia on se kompromissi, joka tekee mahdolliseksi paisuttaa budjetteja näiden neuvottelujen painuessa unholaan seitsemäksi vuodeksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ja tuostakin 960 puuttuu kaikki muut lörpäkkeet kuten jo mainitsemasi EU:n hallintokulut.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #28

Ei ne puutu tuosta vaan EU:n komission jälkikäteen julkistamasta nettojäsenmaksulaskelmasta, siis toteutuneista kuluista.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #33

Aivan. Niinhän se onkin, korjataan.

Olli Pusa

"Kuka tietää inflaation vuonna 2019 tai 2020?"

Ei kukaan. Kehyksen kasvu 960 miljardista 1080 miljardiin vastaa oletuksena n. 2% inflaatiota vuodessa. En tiedä, miten tuota inflaatioraamia toteutetaan. Onko ensimmäisenä vuonna 960 miljardia, seuraavana 2% suurempi jne. Entä jos inflaatio on suurempi? Kasvattaako se automaattisesti raamia. Ja jos inflaatio on piemempi, pienetääkö se raamia?

Sitten omat arvoituksensa siitä, onko eri EU:n aluella erisuuriset inflaatiot? Euroalue on eri asia kuin Britannia, Ruotsi jne. Miten nuo erot vaikuttavat?

Itse näkisin asiassa kaksi keskeistä piirrettä. Ensin se, että budjettiraami pysyi 1%:ssa BKT:sta, johtuu Britannian painostuksesta. EU:ssa todettiin, että he tarvitsevat brittejä enemmän kuin britit EU:ta.

Ja toinen on tuo Suomen sisäinen lehmänkauppa, jolla kepu ostettiin taas liittovaltikehityksen "salaiseksi" tukijaksi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #30

"Ei kukaan."

Voidaan silti odottaa, että inflaatiota pukkaa.
Jotenkinhan se on tuo kaikkialla vellova hirvittävä velkasumma saatava sulamaan.

Rahaa sen maksamiseen ei ole, eikä tuotantolisäyksillä sitä enää kyetä maksamaan, jotainhan on tapahduttava.

Alaskirjaukset eivät onnistu. Velkoja ei voi antaa anteeksikaan. On annettavat tapahtua jonkunlainen kollektiivinen inflaatio koko velkaantuneessa kapitalisti-maailmassa.

Inflaatiohan on eräänlainen automaatti, jossa kukaan ei menetä kasvojaan, ja ruoan loppumistahan se ei tarkoittane.

Mitä mieltä Esko, kyselee kansakoulu-ekonomisti?

Niin, ja ynnämies Olli?

Ps. Ja se sisäinen devalvaatio josta Esko Seppanen on puhunut. Eihän sekään mihinkään riitä, kun poliittista hyväksyntääkään sille, että se kohdistuisi vain palkansaajiin, ei ole ratkaisu.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #51

Sisäinen devalvaatio ei Euroopan ongelmia ratkaise. Sitä kokeiltiin Suomessa 1990-luvun alussa, kun palkkoja leikattiin 7% (muodollisesti siitämällä osa eläkemaksusta työntekijöiden maksettavaksi). Ei siitä mitään menestystä seurannut. Kotimarkkinat jäätyivät lopullisesti ja vienti ei siitä käynnistynyt.

Jos vientituotteen hinnasta 30% on työtä, 7% sisäinen devalvaatio parantaa hintakilpailukykyä n. 2%. Ei se mihinkään riittänyt. Sitten yritettiin viisi kertaa isompaa vääntöä eli 10% devalvaatiota. Sekään ei riittänyt. Ja lopuksi markka laitettiin kellumaan ja vienti alkoi vetää.

Inflaatio on kätevä keino ongelmien ratkaisemiseksi ilman, että näkyy kuka oli roisto. Mutta silläkin on maksajansa. Velalliset hyötyvät ja säästäjät ja velkojat häviävät. Euroopanlaisessa inflaatiossa välimeren maat hyötyvät ja me maksamme tosiasiassa heidän velkansa tavalla tai toisella.

Yhtenä sivutuotteena on mm. se, että suomalaisen eläkejärjestelmän rahoitus romahtaa. Varmaan hallituksessa olevat demarit ja vasemmistoliittolaiset ovat kiitollisia siitä, että eläkkeiden tuho menee kasvottoman inflaation piikkiin. Vaikka he ovat siihen syllisiä, tulevat pitämään palopuheita asiasta ja esiintyvät eläkeläisten puolesta taistelevina sankareina.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #55

"Yhtenä sivutuotteena on mm. se, että suomalaisen eläkejärjestelmän rahoitus romahtaa."

Romahtaa, ja romahtaa....No, jos romahtaa, romahtaa muutkin rahoituskeskittymät. Eiväthän eläkeyhtiöt ainoita rahakeskittymiä ole.

"Varmaan hallituksessa olevat demarit ja vasemmistoliittolaiset ovat kiitollisia siitä, että eläkkeiden tuho menee kasvottoman inflaation piikkiin."

Mutta ynnäOlli, nythän sinä politisoit ongelman vain vasemmiston ongelmaksi.
Ei se noin kuitenkaan mene. Mm. sinä arvoisa olli joudut osallistumaan osaltasi, ja olet kuitenkin pesunkestävä oikeistolainen.

Oikeistolaisillekin maksetaan eläkkeitä näin sivumennen huomautettuna myös.

Kollektiivinen inflaatio, jota takaa ajan, koskee tietenkin kaikkia tahoja poliittisesta näkökulmasta huolimatta.

...Kyllä jämpti on niin...

On tottakai muitakin vaihtoehtoja: Sota!

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #59

Koskee muitakin. Erityisesti kokoomuslaisia. Kyllä kokoomusta ikänsä äänestäneet opettajat tulevat kiroilemaan varsin rumasti. He ovat äänestäneet kokoomusta ollakseen fiinejä ja menestyviä ihmisiä. Kun he tajuavat, mitä heille on tehty, Katainen on jossakin kaukana lokoisessa palkkiovirassa tekemästään likaisesta työstä. Kataisen käskyttäjät siirtäneet bisnekset pois Suomesta, nauttivat drinkkejä jossakin ja nauravat tyhmille Suomalaisille.

Mutta mihin pakenee demarien ja vasemmistoliiton politrukit. Ei kaikille riitä suojatyöpaikkoja.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #69

"Mutta mihin pakenee demarien ja vasemmistoliiton politrukit. Ei kaikille riitä suojatyöpaikkoja."

Kortistoon tiätenkii...
Porvarikkii nääs...

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #71

Kortistoon pakoon, kansan vihaa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #55

Miksi näin yksinkertaista asiaa ei saa esille nn. mediassa? Tämä on niitä isoja juttuja jotka mietityttävät.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #99
Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen Vastaus kommenttiin #51

"jotainhan on tapahduttava."

Tähän varmaan hallituskin uskoo.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Järkyttävintä on tiedostaa, että Katainen ( kok.) mitä ilmeisimmin uskoo omiin lausuntoihinsa.

Käyttäjän riittavirtanen kuva
Riitta Virtanen

Voiko sanoa, että Katainen (+ kaksi kumppania) on sinisilmäinen salaseuralainen? Petkuttaa meitä, mutta uskoo siihen itsekin.

Jouko Piho

Voi sanoa.

Katainen käy Bilderbergin salaisissa ja suljetuissa sisäpiirin kokouksissa muka juomassa kahvia ja vaihtamassa kuulumisia.

Tosiasia on, että Katainen ja muut Bilderberg-kokouksissa käyvät suomalaiset globalistit ja oman maansa itsenäisyyden tuhoajat käyvät siellä ottamassa kiltisti vastaan ohjeita, miten pitää toimia ja mihin suuntaan ollaan menossa. Näin koko Suomen poliittinen johto, valtamedia, oikeuslaitos ja talouselämä on kansainvälisen rahaeliitin talutusnuorassa ja toteuttaa nöyrästi suuryhtiöiden, pankkien ja markkinavoimien tahtoa kansallisvaltioiden romauttamisesta ja siirtymisestä pienen eliitin hallitsemaan diktatuurisen kontrolloiltuun maailmanimperiumiin.

Pentti Juhani Järvinen Vastaus kommenttiin #42

Noille Bilderbergeille, Vapaille tai muille muurareille ja maalareille, Suomen sisuille ja sosuille tai Vastarinnoille, ei tulisi työnnellä vastuita maan hallitusten ja presidenttien tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Juttu on maassa niin, että - kuten Olli Pusa ylempänä sanoo - pitkän Yya-ajan aikana totuttiin salailuun, peliin juriidisteknisellä huolimattomuudella, ymmärtämättämyydellä, ns. ovelilla manipuloinneilla.

Poliittisilla systeemeillä on taipumus omaksua nopeasti kaikki politiikan tekoa helpottavat konstit, minkä jälkeen niistä on vaikea päästä eroon. Nyt todella käytetään samoja selitysmalleja kuin jo Kekkosen & Koiviston alla, täysin omituisia tulkintoja mistä vain. Eli politiikka on lakien yläpuolella, kuten byrokratia sen takana.

Jos tilanteesta halutaan eroon, ns. median olisi julkaistava muutama tarjotuista skandaaleista, rummutettava niitä niin pitkään, että systeemiä korjataan esim. Perustuslakioikeudella. Ei se itsestään korjaannu. Jonkun Kataisen & Urpiaisen & Co:n tyhmät selitykset tulee katkaista alkuun. Se olisi tullut tehdä jo Koiviston kohdalla. Ahtisaaren ja Halosen humpuukin kesto oli suuri virhe medioilta.

Jos kaikkea tätä työntää jonkun Bildenbergin jne. yms. vastuuksi, ei tilannetta saa koskaan korjatuksi. Se on väärä jälki "rikospaikalla."

Pertti Kostiainen

onko tämänpäivän vasemmistoliiton punaisessa liian musta sävy?

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Missä ovat federalistit kommentteineen?

Markku Nieminen

Niine asiantuntevine kommentteineen.. lol. Missä ovat Kansakoulukujan maksamalla pikkurahalla spämmäävät vakibotit ja naurettava deleteä hakkaava lukionlehtori?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ounastelin jo toissa päivänä Kataisen saavutukset melko nappiin. Mm. Itä- ja Pohjois-Suomen aluetuista kommenttini osui eurolleen.

"Siellä Brysselissä on parasta aikaa maamme johtavat politikot antamassa periksi nuistakin tuista jonkun toisen valtion eduksi. On puhuttu, että tuki laskisi 35€/henkilö jopa parin kympin tietämille, mutta nämä meidän pellet olisivat tyytymässä jonnekkin 25-30€ välimaastoon. Samaan aikaan kansalaisistaan ja maansa eduista huoltapitävät pyytävt lisää ja nää meidän tampiot suostuvat siihen.

Mielummin olisin antamassa tuonkin vaikka sinne etelä-suomeen, kuin Espanjaan, sekin olisi kuitenkin Suomen etu, mut kun ei, voi voi!"

http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132126-hyv...

Mauri Hyhkö

Esko Seppänen on ollut "sen sortin sosialisti" jota voi aidosti kunnioittaa ja kuuluu samaan isänmaallisten kärkikaartiin Aarne Saarisen, Ele Aleniuksen ja Esko-Juhani Tennilän kanssa, eduskunnan vasenta ryhmää unohtamatta.
70-luvun "Reporadiosta" muistuu mieleen ohjelma, kun hän meni oikeudellisen avustajansa, Hannu Taanilan, kanssa Nokian yhtiökokoukseen kyselemään asioista sillä seurauksella, että kokousväellä menivät pullakahvit väärään kurkkuun.
Toivotan jaksamista hallituksemme Eu-politiikan arvostelemiseen ja kansalaistemme Eu-sumuttamisen paljastamiseen.

Lasse Laaksonen

Luokkapetos se tässä haisee ja pahasti. Kokoomuksen ja RKP:n rooli on selvä, he ajavat Valtiaiden luokan etuja.

Orjien ja Kurjien etuja pitäisi Demarien ja Vasemmistoliiton olla ajamassa. Mutta Kapojen eli korkeiden virkamiesten (EU, hallitus, kunnat) lukumäärä on jo niin suuri, että he määräävät mukasosialistien politiikan täysin.

Demarit ja erityisesti Vasemmistoliitto ovat ainoat puolueet, jotka nimenomaan ovat vastuussa. Heillä oli tilaisuus valita kumppaninsa. He valitsivat Valtiaat. He hylkäsivät Orjat, Kurjat ja Teuraat. Kun olen hyvin perehtynyt globaaleihin rahoituskuvioihin ja niissä liikkuviin lahjuksiin ja lahjontamekanismeihin, niin olen vakuuttunut, että Demarien ja Vasemmistoliiton edustajat ovat saaneet moisia tarjouksia. Mitenkään muuten ei voi ymmärtää heidän täysin tietoisia ja tosiasioista piittaamattomia pientä ihmistä kurjistavia poliittisia temppujaan. Olihan sentään kaksi rehellistä Vasemmistoliittolaista, vain kaksi. On vain hämäystä selittää heidän toimiaan pakolaisten, kehitysmaiden ym. kärsivien ulkomaalaisten hädänalaisuudesta piittaamiseksi. Sillä enhän minä voi tyhmäksi väittää Demareita ja Vasemmistoliittolaisia.

Jouni Hölttä

"Demarit ja erityisesti Vasemmistoliitto ovat ainoat puolueet, jotka nimenomaan ovat vastuussa".

Näin on! Olis ollu mahdollista muodostaa toisenlainen hallitus ja ajaa toisenlaista politiikkaa. Mitä on kulissien takana maksettu ja sovittu?

Pettäjäntie on katkera, käy harhaan...

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Minä en diggaa alkuunkaan ensimmäistäkään vassaria, mutta pakko olla Seppäsen kanssa samaa mieltä. Joskin tuon "piru" -osuuden voisi jättää pois.

Jouko Piho

Kiitos, Esko Seppänen, jälleen hyvästä kirjoituksesta!

Mitä tässä voi tehdä?

Esko Seppänenkin sanoi olevansa neuvoton.

Tulkaa mukaan Suomen Laillisuuspuolueen toimintaan. Ei EU:ssa rimpuilu hyödytä mitään. Koko lahosta lafkasta on päästävä eroon jälleen täyden itsenäisyyden tielle.

Meidän on saatava v. 2015 eduskuntavaalien jälkeen Suomeen sellainen hallitus, joka viheltää pelin poikki ja sanoo, että nyt saa riittää. Pitäkää pankkimiehet, markkinavoimat, vapaamuurarit, bilderbergiläiset ja federalistit pöhöttynyt imperiuminne, mutta Suomi ei halua olla enää mukana tuollaisessa valheen ja petoksen hullujenhuoneessa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

"Mitä tässä voi tehdä?" Ainakin allekijoittaa kansalaisaloite: www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite 11 , se on kuitenkin enemmän, kuin ei mitään. Ja jos ei mitään yritä, ei varmasti mitään saakaan. Vähintään se olisi muistutuksena päättäjille heidän kuolevaisuudestaan, eli siitä ettei kukaan ole korottanut heitä ikuisten ja kaikkitietävien jumalten asemaan.
Sille pitäisi vain saada enemmän näkyvyyttä perinteisenkin median puolella. Muistelen tuossa vähän aikaa sitten lueskelleeni, että jommankumman ilta-aviisin kyselyssä oli saatu peräti 85%:n kannatus kansanäänestykselle EU-jäsenyydestä. Vaikka olettaisimme siihen plus/miinus 20%:n virhemarkinaalin, pitäisi allekirjoituksia tulla huomattavasti parempaan tahtiin, kuin nyt on tilanne. Kävin äsken katsomassa: kannattaneita oli 8406. Kysymys on siis siitä,etteivät ihmiset tiedä koko aloitteen olemassa-olosta ja tasaisen vauhdin taulukolla 50 000:n allekirjoituksen tavoitteeseen ei päästä.
Nyt pitäisi siis niiden EU-kriittisten, joilla on julkisuudessa hieman korkeampi profiili, kuin esimerkiksi tälläisellä blogipalstalla räkyttävällä eukolla, yrittää saada tätä tietoa framille.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Oikeastaan tähän hulluuteen on olemassa aivan looginen ratkaisu, joka on meidän kaikkien ulottuvilla, mikäli kriittinen massa kyetään saavuttamaan.

Kansalaisten on aktivoiduttava omilla alueillaan perustamaan hankintayhteisöjä, jotka keskittyvät perustarpeiden turvaamiseen, vieläpä omalla lähialueellaan tapahtuvalla vaihtokaupalla. Sen jälkeen tiukka ostoboikotti kaikkiin ylikansallisten yritysten tuotteisiin.

Seuraukset:

Työpaikat häviävät hieman nopeutetusti. Ei se mitään. Jätetään verot ja julkiset maksut väliin, säästö elinkustannuksissa 70-80 %. Säästyneen ajan puitteissa ehdimme ja jaksamme hyvin huolehtia toisistamme ja tarpeistamme.

Yritysten ja sijoitusten arvo romahtaa. Ei se mitään, koska suurin osa niistä romahtaa muutenkin. Rahan keinotekoinen arvo romahtaa.

Velat jäävät maksamatta. Ei se mitään. Ne jäävät joka tapauksessa maksamatta. Päätetään vain paikallisdemokraattisesti, mitä tapahtuu vakuusomaisuudelle.

Julkinen talous romahtaa. Ei se mitään. Keinotekoisine rajanvetoineen tuollaisen sekasikiön tuleekin romahtaa.

Pieni sekaannus ja hajaannus, minkä jälkeen tuskin kenelläkään on nykysysteemiä ikävä.

Hallitsemattomana kaaoksena tietysti syttyy sota, mutta onpa tänne turhempiakin organisaatioita pystytetty.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Ei mitään lisättävää! Juuri näin!

Käyttäjän JuhaWiskari1 kuva
Juha Wiskari

Seppänen on tekstitaonnan Ilmarinen. Maatiaislogiikkaani EU:n hoteissa, krooninen niukkuus lompakossa - mieli kuitenkin raiteillaan. Hruštšov sekosi v. 1961 muroihin Amerikassa, ja panetti individualistisessa viisaudessaan mahtikäskyllä kaikki suuren ja mahtavan -hoosit maissille. Ei kasvanut murot - tuli nälänhätä mm. Karjalaan, mutta onneksi jenkit lähettivät hätäapuna - maissia. EU kollektiivisessa viisaudessaan sekosi v. 2007 roiskien mahtitukia ruokohelveen kasvatukseen (Tuki maksettiin viljellyn pinta-alan, ei tuotantomäärien mukaan! Mitä suurempi ala ja pienempi tuotanto sitä enemmän tuottoa maanilveilystä! Olisi kannattanut siloin pistää koko Lapin lääni ruokohelveelle ja kasvattaa yksi malliksi vaikka Kairijoen tukkikämpän keittiön ikkunalla.) Ei toiminut ruokohelppi - tuli rankasti ja ravakasti tappioita, mutta onneksi EU-viisaat hätäapuna tuplasivat tuet - joko-tai-ehtona ruokohelveen kasvatuksen välitön lopettaminen. Tuli männä viikolla uusi EU-budjetti. Vielä aktiivisista maito- tai lihatiloista häipyy tulevalla budjettikaudella Härmässä (jälleen ja vääjäämättä tilastollisesti faktaksi todettuna) ainakin puolet. Maaseudun kehittämisrahat pysyvät ennallaan l. 2,1 miljardissa. (Muuten sama summa, kuin mitä Strasbourgin 320 päivää vuodessa tyhjänä oleva EU:n palatsi ja sinne kuukausittainen 5000 ihmisen roudaaminen maksaa) Minkähän ehdottomasta tekemättä jättämisestä 365 pv / vuosi kehittämiskorvausta seuraavaksi maksetaan? NalleLuomu? Olisiko muita rahanreikiä? Olisiko reikiä joita pitäisi tukkia?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Kansallisia maataloustukia Suomi maksaa Ranskan jälkeen EU:ssa toiseksi eniten. Kun tukia saadaan EU:lta 800 miljoonaa, omasta pussista menee sen lisäksi 1 200 miljoonaa."

Miten tähän on oikein tultu? Varmaankin Katainen parhaansa yrittää vetää kotiinpäin, mutta rahkeet ja rohkeus eivät vain riitä taisteluun tasaveroisesti muiden isoisten maiden rinnalla?

Varmaankin tyhmä kysymys minulta, mutta eikö siellä taustalla kuitenkin ole auttamassa joukko meidän viisaita virkamiehiämme? - Tai pitäisi ainakin olla?

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Matti Vanhasen hallitus antoi eduskunnalle EU-selonteon. Siitä jäi mieleen yksi luku, 43 euroa, silloinen nettomaksu EU:lle per henki. Tuija Brax ja muut toistelivat lukua eduskunnassa: "ajatelkaa, noin vähän, vain 43 euroa".

Nyt nettomaksuksi siis ilmoitetaan 100 euroa per henki, jotakuinkin tuplaantunut.

Onko 100 euroa per henki pieni vai iso uhraus Euroopan yrityslinnakkeen rakentamiseksi? Viisihenkiseltä perheeltä 500 euroa, kymmenhenkiseltä perheeltä 1000 euroa vuodessa. Kuukauden tai parin indeksijäädytetyt lapsilisät.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Täyttä asiaa. Suomen hallituspuolueiden pitäisi ajaa Suomen etuja eikä pelkästään pelastaa muuta planeettaa ja Eurooppaa.

Omien etujen ajamista ei ole välttyä riitelyltä omista eduista. Se ei ole syntiä, vaikka toiset itselleen niin uskottelevat. Maailmassa ei saa mitään, jos ei itse vaadi ja hoida asioitaan.

Toivottavasti yli puoluerajojen voidaan toimia suomalaisten ja Suomen hyväksi. Nykypolitiikka on jo itsetuhoista.

Henry Hammar

Katainenhan on savolainen, ja kuten on tunnettua, kun savolainen puhuu niin vastuu on kuuntelijalla.

Jyrkin kapasiteetti ei riitä isojen poikien seurassa. Bilderbergissä on käyty kuuntelemassa määräykset ja kumisen selkärangan omaavalla pääministerillä ei ole "tahtotilaa" muuhun kuin myötäilyyn.

Poskipusujen jakelu Brysselin kristallikruunujen alla on muikeasta ilmeestä päätellen ah niin mieluisaa, ja sitten lentomatkalla kotimaahan
vaihdetaan naamaalle tuo sparrajien kehittämä vastuunkantajan katse.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Älä yleistä. Olen muuttanut Hgistä Savoon n. 12 vuotta sitten, ja havainnut tavallisen savolaisen vallan luotettavaksi ja avuliaaksi.

Käyttäjän RitvaMkiranta kuva
Ritva Mäkiranta

Kiitos Esko selväsanaisesta blogistasi.Pääministerimme hypersuper optimistisuus alkaa vähitellen väsyttää.En haluasi uskoa valtion johdon valehtelevan,mutta tuntuu,että tulkinnat päätöksistä ovat muunneltua totuutta.Olisi rehtiä puhua päätöksistä "oikeilla nimillä".

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minäpä nostatutan tämän karuselliin kommentillani, kuten niin monesti aikaisemminkin:

Minä ja Esko Seppänen olemme molemmat vasemmistolaisia, mutta yksi iso ero meissä on.
Nimittäin suuri tulo- ja omaisuusero.

Minulle ei onnenlahjat ja fortuna-rouva lahjoja jakanut, mutta Eskolle jakeli.

Esko Seppänen kuuluu aika isoon suurituloisten joukkoon, jotka ovat kestävyysvajeen kannalta erittäin haitallisia. Hänen tulonsa ovat moninkertaiset eläkeläisyydestä huolimatta, joita hän oikeastaan tarvitsisi.

Kaikki mikä menee tarpeen yli, on kestävyysvajeen kannalta haitallista. Pieni löysä toki sallitaan, kulutuskyvyn ylläpitämiseksi.

Minulla ei ole löysää.

Minä puolestani kuulun suureen pienituloisimpien joukkoon, ja me olemme kestävyysvajeen kannalta hyödyllisiä.

Ongelma minun tulotasossani on kulutuskyvyn puute.
Siksi pyydänkin arvoisat yrittäjät anteeksi. En pysty ostamaan tuotteitanne- tai palveluitanne, kun ei ole RAHAA.

Esko Seppäsen (vas) tulotasolla kulutuskyky on huippuluokkaa, mutta hän ei kykene hyödyntämään sitä kulutustavara-markkinoilla, koska kiinnostavia kulutustuotteita ei kertakaikkiaan ole. Kännykätkin vaativat uudistuakseen tuon vuoden.

Seppänenkin joutuu SIJOITTAMAAN RAHOJAAN ja sehän on kapitalistin kelkkaan pakosti hyppäämistä.

Hän siis tienaa- ja on tienannut enemmän, kuin kulutuskykyä on, ja on siksi positiivisen ongelman edessä, eli tilillään makaavan RAHAN sijoittamiseksi kapitalismin pesäkkeisiin mahdollisimman tuottavasti,- ja sehän ekonomisesti sanotaan olevan haitallista kestävyysvajeen kannalta?

Siis tässä finanssikriisitilassa kapitalismipeli on tiltissä. Ei yksittäisten suurtuoloja omistavien kyky riitä sijoittamisella paikkaamaan todellista velkaongelmaa. Ehkä kassaan vähän, mutta se ei riitä.

Ps. Tässä arvio meistä kahdesta vasemmistolaisesta, ja jos joku sanoo, että olet vaan kateellinen, niin- kai se on pitkin hampain myönnettävä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kun aito vasemmistolainen avaa suunsa, häneen yhtyvät nähtävästi porvaritkin perussuomalaisista puhumattakaan, mikä suorastaan paistaa tässä keskustelussa.

Seppäsestä ei saa oikeistolaista vääntämälläkään, ei myöskään persua, joten mitä jos arvon porvarit miettisivät perusteellisesti arvojaan ja äänestyskäyttäytymistään - ennakkoluulottomasti.

En sano että poliittisella kartalla olisi tällä hetkellä yhtään puoluetta, jota voisi rinta rottingilla äänestää, mutta itseään kunnioittava kansalainen voisi jättää ainakin äänestämättä niitä, jotka eivät hänen omia arvojaan toteuta.

Olli Pusa

Ei se, että ajattelee monista asioisa eri lailla kuin Seppänen tarkoita, etteikö olisi monia asioita, joista voi olla samaakin mieltä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Eikä pullasta voi syödä pelkkiä rusinoita. Tai voi, jos on opportunisti ja moukka.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #83

Mitenhän tuokin tölväisy liittyy asiaan?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #85

Tölväisy? Tosiasioitahan minä...

Joko sitä on jotain tai ei ole, et voi olla vähän jotain, vähän jotain toista ja vähän enemmän kolmatta. Siis pullarusinaihminen.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #93

Mistä stalinimin kellarista sinut on kaivettu? Vaadit, että ihmiset ovat samaa mieltä kaikista asioista. Olihan entisjan diktatuureissa tapana pistää vankilaan tai tappaa kaikki, jotka olivat vähänkin eri mieltä virallisen liturgian mukaan. Mutta toivottavasti tuo on jo kuopattu ja olet pelkkä varoittava reliikki.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #123

Pusa,
kiitos ystävällisestä kommentistasi viestiini, josta et nähtävästi ymmärtänyt mitään...

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #129

Ehkä ongelma on omassa ymmärryksessäsi.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Mutta missä ja keitä ovat ne jotka arvojani uskaltavat toteuttaa?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sitäpä kysyn minäkin. Seppästä äänestin silloin kun hän oli politiikassa.

Mutta missä ovat nykypolitiikan Seppäset, kun ei enää Vasemmistoliitostakaan löydy. Persuista puhumattakaan.

Eero Tillanen

Vaikka olen sinänsä vasemmistolaisuutta vastaan, niin Eskon kirjoitukseen ei ole lisättävää. Suoraa ja rehellistä puhetta, tässä asiassa olemme samaa mieltä.

ulf fallenius

Sitten olen aina ihmetellyt kun politiikkot jää eläkkeelle niin niistä tule fiksuja ja hyviä ihmisiä.Seppänen on ehdottomasti yksi heistä.Kyllä ryhmäkuri pilaa ihmisen täysin ja tekee siitä ontton.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Eikö kukaan viitsi kirjoittaa EU:n hyvistä puolista?

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Taitaa olla aika lyhyt lista. Rauhanliittona ja vapaakauppa-alueena sitä on alkujaan pidetty ja kehuttu, tosin turhaan. Nyt omien sääntöjensä rikkomisen ja talouskriisin takia on käynnissä taloussota,joka aiheuttaa aikaa myöten myös oikean sodan. Rauhaa EU ei pysty takaamaan. Muilta osin luottamus on mennyt, ellei EU:a ajeta hallitusti alas siihen tilaan jossa hallintokustannukset ja byrokratia on minimoitu ja valta palautettu kansoille takaisin. Ympäristöasioissa EU:lla voisi olla jotain merkitystä jos tasapuolisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta pidetään kiinni. Muuten käy kuin rikkidirektiivissä jossa haitat siirtyvät vain muualle.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Voi jumalauta mitä touhua tää Kataisen ja kätyreiden touhu on. Seppäseltä jälleen hieno ja asiantuntijan kirjoitus. On se kumma jos kokkareiden kannatus tästä edelleen nousee...

ulf fallenius

Kyllä siltä nyt vaan näyttää että Eu,ssa ei sitten ollut yhtään hyviä puolia.Mutta jos joku on löytänyt sellaisia niin kuuntellen mielelläni.Minulle Eu on ollut suuri pettymys ja hyöty miinusmerkkinen.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Oli se taas masentavaa katsoa YLE uutisia, missä Ruotsi ja Tanska saivat alennusta maksuihin, mutta me emme edes vaatineet niitä. Mihin ihmeeseen me olemme menossa, pistää kyllä vihaksi !!!

ulf fallenius

Päin honkia menee mutta Katainen ei ole huomivinaankaan.

Käyttäjän KaleviViio kuva
Kalevi Viio

Muistakaapa miksi Suomi joutuu maksaan ite suuren osan maataloustuestaan. Paavo Lipponen veti maton neuvvottelijoiden alta.. Tosin hän sitten päänministerinä Hemilän kanssa vakiinnutti nyky systeemin. Erkki Pulliaisen kovan puhuttelun jälkeen.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ainoat aidot vasemmistolaiset tällä foorumilla ovat Esko Seppänen ja Heikki Typpö.
Kiitos tästä kirjoituksesta.

Juha Kuittinen

Vasemmistoliitto on menettänyt kasvonsa Paavo Arhinmäen johdolla. Rahalla ja vallalla on uskomaton voima ja Audi on hyvä auto.

Paavo on yhtä huono painimaan kuin oppi-isänsäkin..

Tuomas Karppanen

Esko Seppänen! Olet poliitikko/toimittaja, jota olen aina ihaillut. Tämäkin on upea kirjoitus, jonka jokaisen suomalaisen olisi syytä lukea. Kirjoituksesi ovat tämän sivuston ylivoimaisesti parasta antia. Vaikka edustamaasi puoluetta en ole äänestänyt. Se ei estä antamasta sinulle täyttä tunnustusta. Olen täysin samaa mieltä kanssasi kirjoituksen sisällön suhteen. Sinua ja nykyistä Arhinmäen puoluetta ei mitenkään uskoisi, että olette ainakin nimellisesti samassa puolueessa. Arhinmäki on selvästi unohtanut kansan, jota sinä onneksi edelleen hienosti puolustat. Olet upea suomalaisten puolustaja.

Pertti Ilonen

Tähän ketjuun on ilmestynyt nimimerkki Pertti Iloton. Kyseinen kirjoittaja yrittänee häiriköidä tätä viestiketjua. Imitoi nimimerkkiäni Pertti Ilonen

Koska ääkköset puuttuvat, oletan, että nimimerkki Pertti Iloton kirjoittelee koti-ikävissään ulkomailta.

Sinänsä huvittavaa: Nimimerkkini sai "fanin". Meemien fanclub...

Nimimerkki Pertti Ilonen

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tästä muodostui Esko Seppäsen kehu-keskustelu.

No, onhan hän hyvä tyyppi, ja asialinjaltaan oikeassa mutta,.....

Tuo tulotaso, jossa hänkin on,- on Suomen talouden kannalta kestämätöntä. Se rasittaa hirveästi mm. eläkeyhtiöitä.

Esko voisi, jos rehellinen on, kuten uskon- sanoa jotain myöskin yli keskituloisten vaikutuksesta kestävyysvajeeseen, josta paljon nyt puhutaan.

Useinhan nuo viisaita puhuvat ovat kovatuloisia, mutta koskaan ne eivät puhu omiensa vaikutuksista talouteen.

Olen varma, ettei hän tällaiseen pikkupiruiluun viitsi vastata. Ajattelee varmaankin reseptiajattelulla: Puhuu lämpimikseen.

Ei ne koskaan vastaa, vaikka olen eri yhteyksissä kymmenille saman kysymyshaasteen esittänyt.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Hyvä toveri
(Vasemmistossa toveri-sanalla tarkoitetaan tasavertaisuutta)

En kiistä sitä, kun kutsut minua hyvätuloiseksi. Sen sijaan katson sinun käyttävän esittämiäsi käsitteitä huolimattomasti.

Kestävyysvaje ei riipu niinkään ihmisten tulotasosta vaan ennen muuta väestön demografisesta rakenteesta: nyt on vanhenemassa yhtä aikaa "liian" suuri joukko ihmisiä työssä käyvään väestöön nähden. Yhteiskunnassa tarvitaan poikkeuksellisen paljon hoiva- ja terveydenhoitopalveluja samaan aikaan, kun valtion verotulot alenevat eläköitymisten johdosta ja menot kasvavat entisestään sosiaaliturvassa ja terveydenhuollossa. Minun näkemykseni mukaan suurituloiset ostavat usein yksityisiä palveluja ja vähentävät siten valtion budjetin kestävyysvajetta.

Toinen tapa parantaa kestävyysvajetta on työikäisen väestön lisääntyminen ja uusien verotulojen synty. Siinä tarkoituksessa meillä ei ole varaa sellaiseen nuorison syrjäytymiseen, josta eilen kuulin radiossa luvun: 40 000 nuorta. Sekin kasvattaa kestävyysvajetta eli valtion menojen enemmyyttä tuloihin nähden ihmisillä, jotka epäilemättä ovat pieni- eivätkä suurituloisia.

On totta, että suuret eläkkeet huonontavat rikkaiden eläkeyhtiöiden tulosta ja että suuret eläkkeet maksetaan yhteisestä eläkepotista. Jos niitä maksetaan, ja maksetaanhan niitä kun niistä on aikanaan sovittu ja ne ovat oikeudellisia sitoumuksia, ne pitäisi maksaa erillään yleisestä eläketurvasta.

Kun suuret eläkkeet ovat asia, jolle ei oikeudellisesti voi mitään muuta kuin säätää niille lisää veroja (niin kuin täksi vuodeksi on säädetty), olen omasta puolestani huolissani työeläkeyhtiöiden sijoitustoiminnasta. Kaksi kolmannesta rahastojen 150 miljardin pääomista on sijoitettu ulkomaille ja suurelta osin riskikohteisiin. Siitä on pienituloistenkin eläkeläisten syytä olla huolissaan.

Tämä oli tällainen tekninen vastaus kysymykseesi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kiitos vastauksestasi toveri.

Vähän pöllämystyin, ja nolostuinkin mutta...

Ruoan ja päiväunien jälkeen pitää pureutua vastaukseen.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #96

Arvoisa herra puhemies.

Tyydyn vastaukseen.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Esko Seppänen, olet huolissasi nuorten syrjäytymisesstä Suomessa. Mitä olet mieltä Tarja Cronbergin ehdotuksesta tuoda 50 000 nuorta työtöntä Suomeen?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #97

En ole kuullut sellaisesta ehdotuksesta. Millaisia nuoria hän mahtaa tarkoittaa?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #102

Tästä esim. löytyy: www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288537656829.html (valitan tekniikkarajoitteisuuttani, en ole vieläkään opetellut laittamaan linkkejä)

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Kilpailukyky näkökulmasta meillä ei ole varaa nykymuotoiseen työeläkejärjestelmään ( työeläkemaksut nousevat liian suuriksi). Eläkeikää halutaan nostaa sen takia, että maksurasite pienenee. Hallinnollisilla päätöksillä työikä ei pitene. Työn tekeminen on ja tulee olemaan vapaaehtoista puuhaa- se tekee kuka haluaa.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Esko Seppänen todistaa 13 vuoden kokemuksellaan EP:n budjettivaliokunnassa, mutta ei todista asiassa, joka on tapahtunut komission ja ministerineuvoston ja huippareiden välimaastoissa.

EP ei vielä ole käsitellyt EU:n talosuarviota 2014-20 ja onkin jo esitetty olettamus (useampi suomalainen MEP), että huipparin nyt hyväksymä budjetti ei EP:ssa mene läpi.

Kun olen "vierestä" seurannut hyvin informoituna sekä edellistä että tätä EU-bujdetin valmistelua (ja sen toteutusta täällä lillukanvarsissa "Tennilän Lapissa") en tunnista Seppäsen raportista kuin rajattuja osia enkä löydä hänen avoimesta kirjeestään PM Kataiselle niitä ydinosia, joita valmistelussa olen havainnut ja tietooni saanut.

Yhtään väärää "todistusta" Seppäsen tekstissä kuitenkaan ei ole.

Kun näen nyt huipparissa hyväksytyn linjauksen ne osat, joita pidän ydinasioina, palaan mielelläni asiaan, Esko Seppänen.

(Alueiden komiteaa, jonka jäsen olen 8 vuotta ollut, pidetään joko "norsujen hautuumaana" tai paikallispoliitikkojen jonkinlaisena palkkio-köörinä, mutta kumpikaan ei enää pidä paikkaansa: se on oikeusviranomainen, jolla on valtaa).

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Antti Liikkasen lievään kriittisyyteen mielelläni yhtyisin. Ensivaikutelma Seppäsen kirjoituksesta oli että se on asiatietojen mielessä niukanoloinen. Siinä on lipaistu muutamia puolia asioista mutta onko jäänyt jotain tärkeähköä mainitsematta. Retoriset sanonnat - jollaisiin itsekin omissa teksteissäni syyllistyn - voi hypätä yli. Voisin kuvitella että jos Katainen pitäisi samasta aiheesta esitelmän, niin kuulija tulisi epätietoiseksi: mikä on kokonaiskuva asiasta tai näkökulma.

Lyhyesti sanoen: lisää faktoja, eri suunnilta katsottuna.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Kunnioitettu alueiden komitean jäsen. En minäkään tunne vielä kaikkia yksityiskohtia, mutta ne eivät ole kirjoitukseni ydin. Minun kokemuksellani voi ainoastaan sanoa, että Kataisen optimismi ei ole uskottavaa.

Älä muuten turhan päiten panttaa tietoa siitä, mitä minä en tiedä, vaan kerro ne salatut sisäpiirin tietosi meille muille, jotta osaamme olla tarkkoja, kun lisää tietoa on jaossa.

Helsingin Sanomissa oli tänään yksi laskuharjoitus, jossa päädytään johtopäätökseen: nettomaksuosuutemme ei alene. On mahdollista tehdä muunkinlaisia laskelmia, ja valtiovarainministeriö varmasti reagoi Hesarin juttuun. Numeroilla voi todistaa seitsemän vuoden päähän mitä vain.

Kun kysymys siis on seitsemän eri vuoden budjeteista, numerot eivät tavoita todellisuutta vuonna 2020, vaan ne elävät luovasti. On kaksi rajoitetta numeroiden elää. Seitsemän vuoden budjettien loppusumma saa olla vuoden 2011 hinnoin 960 miljardia ja se saa olla enintään 1 % EU-maiden yhteenlasketusta BKT:sta.

Nämä kaksi rajoitetta kuitenkin elävät. Kun lukuihin tehdään 2 prosentin inflaatiotarkistus, seitsemän vuoden loppusumma saakin olla 1 080 miljardia. Kukaan ei kykene selvittämään tänään vuoden 2020 inflaatiota, eli loppusumma kyllä vielä joustaa uusien tarpeiden mukaan. Ja 1 prosentin BKT-ylärajakin on kirjattu vain huippukokouksen loppupäätelmiin ja joustaa politiikan muuttuessa.

Kun nyt argumentoidaan, että tämä budjettikehys on alempi kuin sitä edeltävä. Se tahtoo sanoa, että tämä 960 miljardia on alempi kuin edellinen 925 miljardia. Numerot on laskettu vuoden 2011 rahan arvolla, ja vain sillä tavalla laskien tämä kehys on alempi kuin edellinen kehys ja sitten vielä sillä oletuksella, että inflaatio on kaikkina tulevina vuosina on 2 prosenttia vuodessa

Parempi olisi ollut Kataisen puhua varovaisemmin kuin hehkuttaa Suomen ylivaatimattomien tavoitteiden toteutumista. Te siellä pohjoisessa menetätte itäsuomalaisten kanssa vajaat 300 miljoonaa euroa, ja jos se korvataan maaseudun kehittämisen rahoista eteläsuomalaisille, olette niitä häviäjiä, joille MTK vaatii tulonlisää kansallisista tukiaista Suomen valtion budjetista. Menestystä sille taistelulle!

Lopuksi arvaan parlamentin käyttäytymisen tässä asiassa. Se uhoaa hylkäystä mutta hyväksyy neuvoston kannan kiltisti. Niin toimii europarlamenttiväki.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sen budjetin kanssa on ongelmia, joista EuObserver kertoi:

"Talouskuria jäsenmaille suosittava, budjettialijäämää kauhistuksena pitävä Eu-komissio vaatii €4 miljardia lisää rahaa kyetäkseen maksamaan laskunsa vuonna 2013, ilmoitti blokin budjettikomissaari Janusz Lewandowski 25. syyskuuta.

Budjettikomissaari Janusz Lewandowskin ilmoitus Eu:n €3,9 miljardin lisärahan tarpeesta tuli kuukausi sen jälkeen, kun europarlamentin mepit ja ministerit olivat myöntyneet €7,3 miljardin lisärahoitukseen ohi alkuperäisen budjetin.

Budjettikomissaari oli pyytänyt €11 miljardia ylimääräistä "maksamattomiin laskuihin".

Rahaa tarvitaan koheesion eli uusien jäsenmaiden "sopeuttamisen" vuoksi.

Jos uusittu vuoden 2013 budjetti hyväksytään lisineen ehdotetunlaisena, se maksaa jäsenmaille €144,5 miljardia.

Mepit ovat kieltäytyneet hyväksymästä seuraavaa, vuonna 2014 alkavaa seitsemän vuoden budjettikautta, jos vuoden 2013 laskut ovat maksamatta."

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=8827

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Näyttää tuo matka Bry alkavan tunnin kuluttua, kiitos tuoreesta yhteenvedosta (asia on "mutkan kautta" esillä se nyt että ensi viikolla.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Komissaaripeliin tämäkin kuulunee. Europöydissä mielistelemällä saamme pöydältä putoavia rippeitä murusista. Tästä huolimatta kuulemme aina Suomen tulevan voittajana kotiin ytimen europöydistä.

Maatalousneuvottelut ovat pitäneet meidät perinteisesti nöyrinä vaatimuksinemme, vaikka olemme suhteellisesti suurin EU:n nettomaksaja. Maataloustukeakin saamme jo ennestään hyvin niukasti EU:lta.

Suomessa maksetaan kansallisesta budjetista maataloustukea yli kymmenkertaisesti Tanskaan ja liki 30-kertaisesti Ruotsiin verrattuna. Tanska ja Ruotsi ovat siis onnistuneet neuvottelemaan itselleen paremmat sopimukset tässäkin mielessä. Suomen omaan edunvalvontaan tarvittaisiin parannusta. Komissaaripelejä pelaamalla etujamme ei puolusteta. Päinvastoin. Muutenkin seuraavan komissaarin nimeäminen Suomesta voi olla entistäkin epätodennäköisempää.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Ja mitenkähän Ruotsi ja Tanska ovat osanneet neuvotella meitä paremmat EU-sopparit, vaikka maat eivät edes euroon kuulu?

Mutta Suomelle euro olikin jo heti alkajaisiksi elämän ja kuoleman kysymys. Tässäkin nähdään tämä suomalainen lammastelu. Ja sehän heti Brysselin ytimissä huomattiin ja hyväksi käytettiin..

Merja Heikka

Äitimuori ruukas sanoa, että koskaan ei voi tietää missä puussa se piru istuu. Kiitos Esko Seppäselle, totuuden puhujalle.

Tieto lisää tuskaa, mutta voi se joskus vapauttaakin. Olkaamme siis positiivisella mielellä, ja kaatakaamme tämä valehtelevien nilkkien hallitus, tämä puujalka-Suomen edustusto.

Kiitos Toverille parhaimmalle!
http://www.youtube.com/watch?v=A4XfpOUeoqo

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"mutta ei oman maan etu."

Tässä on se tärkein lause, mikä edustaa sekä edellisen, -että nykyhallituksen törkeintä toimintatapaa. Ei edes yritetä millään tavoin ajaa oman valtiomme etua, vaan nuoleskellaan suuria, päättäviä maita ja ollaan kynnysmattona, johon ne pyyhkivät jalkansa ja asettavat maamme pelkästään maksuvaltion rooliin joka asiassa.

Pääsyynä tähän on tietysti se, että nämä kokkaripoliitikot yrittävät maksattaa omat, ehkä tulevat virkansa veronmaksajien rahoilla kysymättä meiltä maksajilta siihen laisinkaan lupaa. Joten kymmenien miljardien hinnalla "ostetaan" siis parin hemmon virkapaikat.

Mielestäni ällöttävää ja törkeätä touhua, ei voi muuta sanoa.

Merja Heikka

Kataisen& kumppaneiden metropoli-maailmaa sopii hyvin kuvaamaan tämä Chydeniuksen kappale, Euroopan syrjäkylät. Kokoomus, se Kansallinen, voisi ottaa tämän aloitusvirrekseen piirihallintokouksissaan.

"Pääoma vaiko kansa, on veljet keskenään?" Pääomapa tietysti: fantastista.
http://www.youtube.com/watch?v=Ay6RWSzfKd0

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie kans tykkään ja arvostan Seppästä!

Jari Reinikka

Asiallinen kirjoitus. Itselläni on juuri luettavana kirjasi , EMU lintu vai kala. Ratkiriemukasta luettavaa näin 17v myöhemmin. Välillä pitää oikein tarkastaa, että onko kirja tosiaan kirjoitettu jo v 1996.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onneksi kommentit täydensivät blogia, sillä se toinen kermakissa, jolla oli joskus verkkosukat, unohtui koko jutusta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Mikko Marttila 10.2.2013 20:08. Kun mietit taaksepäin, Suomen neuvottelijat ovat pitkälti olleet samanlaisia. Otan - luonnollisesti - esille Karjalan palautuskysymyksen ja sitten Koiviston ja Halosen. Ihan sama juttu.

Suomi haluaa olla sotasyyllinen, vaikka NL aloitti sodat. Joten olemme yhä sotasyyllisiä. Kannattaa ottaa Kataisen kanssa Karjala tai sotasyyllisyys puheeksi, reaktio on ihan mielenkiintoinen.

On hyvä, että Esko Seppänen kokemuksellaan kertoo, miten asiat ovat. Rehellisiä mielipiteitä kaivataan, riippumatta puoluekannasta.

Minua häiritsee kovasti näiden valtaa pitävien poliitikkojen toiminta ja puheet. Niihin ei valitettavasti pääosin voi luottaa. Eivätkä he ajattele kansan tahtoa tai tarpeita, vaan omiaan. Joten se vanha poliittisen realismin anarkia on vallassa. Siitä ei kuitenkaan päästä EU-liittovaltiolla, joka näyttää tällä hetkellä olevan suunta. Sellainen suunta, joka vie Suomen turmioon ja saa eteläisten korruptiomaiden hymyt leveämmiksi.

Jos oikein muistan, myös Neuvostoliitto - ja Venäjä nyt - ajoi yhtenäistä Eurooppaa, tosin sosialistista, joka sitten yhtyisi - viimeistään nyt Putinin - euraasian liittoon, tietenkin Venäjän imperiumin johtamana.

Keissä on vika? Minusta demokraattisessa maassa vika on äänestäjissä. He ovat aivan liian pitkämielisiä ja sinisilmäisiä. Tuolla ylhäällä Esko nostaa kädet ylös tämän asian edessä. Kokemus ilmeisesti kertoo, että valta turmelee ja 2 - 3 kuukautta eduskunnassa tai Brysselissä tekee poliittisia vain broilereita.

Joten ainoa keksimäni keino on äänestäjien aktivoituminen ja pettäjien rankaisu. Kun sitä tapahtuu riittävän usein, ehkä osa poliitikoista oppii, ettei sellainen kannata. Oman maan oikeus ja etu ovat tärkeämpiä kuin vieraiden maiden edut.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"...äänestäjien aktivoituminen ja pettäjien rankaisu..."

Muuten hyvä idea, mutta tästä yhtälöstä jäi pois realiteetit. Ei tarvitse kuin muistella oikeuskanslereitamme (Jorma S. Aalto ja Kauko Juhantalon tapaus esimerkiksi). Kaikki oikeuskanslerit yksi toisensa jälkeen hampaattomia nössöjä, joiden virka on vain lakaista kaikki ikävä maton alle.

Tai että kansanedustajat äänestäisivät kansanedustajatoverinsa valtakunnanoikeuteen?

Jouko Piho

Veikko Saksi kirjoitti: "Joten ainoa keksimäni keino on äänestäjien aktivoituminen ja pettäjien rankaisu."

Tässä tullaankin siihen, mitkä puolueet ovat valmiita ajamaan täysin eri politiikkaa kuin nykyinen kuuden puolueen hallituskoalitio.

Eli mitä puolueita ihmiset voivat äänestää pettäjien rankaisemiseksi?

Eipä niitä paljon ole.

Yksi on Suomen Laillisuuspuolue, joka tulee valtaan päästyään takuulla muuttamaan Suomen suunnan kohti itsenäisyyttä ja laittamaan myös isänmaanpetturit vastuuseen.

Ari-Pekka Jantunen

Yhdyn eskoseppäseen siinä, että Kataisen kommentit eivät oleet oikein osuvia. EU:ssa on monta varmasti valuvikaa. Valitettavasti ihmisten tietämys siitä on aika ohutta. Populistit käyttävät sitä hienosti hyväkseen. Usein unohtuu, että eskoseppänen kumppaneineen teki hienoa työtä Europarlamentissa, sillä sinä aikana Suomi on vaurastui ennennäkemättömästi.

Vaikka eskoseppänen on ollut 13 vuotta Europarlamentin budjettivaliokunnassa, on hänen kirjoituksessaan muutamia epätarkkuuksia, noin esimerkinomaisesti;
-valtion tilinpäätöksessä ei luonnolliseti näy Komission maksamia suoria tukia, esim tutkimukseen, joka vääristää nettomaksuja
- menetetyt tullitulot? Jos Rotterdamin satamassa tullataan Saksaan kuljetettavaa tavaraa, kuka menettää ja mitä?
- hallintomenot kohdistuvat sattuneesta syystä pääosin Belgiaan ja Luxemburgiin
- kansalliset maataloustuet ovat, kuten nimikin sanoo, kansallinen päätös. Kepu on varmasti hiljaa kun MTK vaatii lisää tukea

Sen sijaan, että mietiskellään kuinka monta prosentin kymmenystä kukin maksaa, olisi mielenkiintoisempaa seurata keskustelua mitä rahalla halutaan saada aikaa. Jos suomalainen firma rakentaa EU tuella meijerin Puolaan osin slovakilaisella työvoinmalla ja tilaa koneet Saksasta, kuka on nettosaaja?

Valitettavasti EU keskustelun taso Suomessa(kin) perustuu enemmän koviin mielipiteisin kuin koviin faktoihin. Ja kirjoitusta seuraavien sopulien kommenttihymistely tuo mieleen vanhan sanonnan, "kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, ja joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaan".

Mutta kuinka moni ihan oikeasti haluaa rajat kiinni ja paluun 70-luvulle?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Mitä tarkoitat epätarkkuuksilla?

Paras pointtisi on ensimmäinen. Jos sinulla on tarkat tiedot, kerro, paljonko komissio antoi suoria tukia esimerkiksi tutkimukseen, ja miten ne on otettu huomioon esimerkiksi hallituksen ja Eurooppatiedotuksen luvuissa, jotka kai sitten ovat tarkkoja? Lupaan ottaa sen huomioon tulevaisuudessa.

Menetyt tullitulot ovat sitä rahaa, jonka Suomi aikoinaan käytti valtion menojen rahoittamiseen. Ne on jäsenyyden ehtona luovutettu EU:lle sen "omiksi varoiksi". Ne eroavat nettomaksuista vain siltä osin, että ne on luovutettu kaikki yhdellä kerralla, mutta samalla tavalla ne ovat pois Suomelta kuin vuosittaiset nettomaksut. Hollanti ja Belgia ovat suuria tullitulovoittajia ja laskennallisesti liian suuria nettomaksajia siksi, että ne saavat EU:lta perimispalkkion satamiensa kautta myös Keski-Euroopan sisämaihin tulevista tavaroista.

Mitä epätarkkuutta osoittaa se, etä "hallintomenot kohdistuvat sattuneesta syystä Belgiaan ja Luxemburgiin". Siltä osin ne parantavat näiden maiden nettoasemaa. So what?

Mitä epätarkkuutta on siinä, jos sanon, että Katainsen hallitus korvaa EU:n leikkaamia Brysselin tukia kansallisella rahalla? Sehän on osa tämän "sovun" hinnasta mutta johtaa vertailukelpoisilla perusteilla laskettujen nettomaksujen lisääntymiseen.

Jos tarkoitat kirjoituksesi loppupuolella, että minä olen huijari, tunnen erään, joka näissä asioissa on minua paljon suurempi koko kansakunnan huijari.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Tarkistin esittämäsi ensimmäisen kohdan. Kyllä ne näkyvät hallituksen laskelmissa, joten siltä osin nettomaksuajattelussani ei ole epätarkkuutta.

Selvitin myös sen kummallisen väittämän, että EU:n budjettikehys on nyt alempi kuin edellinen. Niin on vuoden 2011 rahan arvolla, joka on virallisten laskujen pohjana. Tämän vuoden rahassa se ei sitä ole.

Suomi osoittaa aivan uskomatonta virtuaalisuutta ilmoittaessaan, että vuonna 2020 EU:n nettomaksu on joku summa. Jotta se summa olisi oikea,
pitää tietää vuoden 2020 inflaation ohella myös BKT ja alv-kertymä. Joten kaikki siihen littyvät luvut ovat stiiknafuulia.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Ari-Pekka Jantunen 11.2.2013 15:21. Kirjoitat: "Mutta kuinka moni ihan oikeasti haluaa rajat kiinni ja paluun 70-luvulle?"

Ei kai juuri kukaan halua takaisin 1970-luvulle tai rajoja kiinni. Mutta on lukuisia muitakin vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto on pysyttäytyä siinä EU:ssa, mihin Suomi liitettiin. Tällöin EU:n pääfunktioina ovat rauhan ylläpitäminen ja taloudellinen yhteistyö maitten välillä.

Nähdäkseni Esko Seppänen ensisijaisesti kritisoi Kataisen tapaa esittää asioita. Yhdyn siihen käsitykseen, ettei asioita esitetä totuudenmukaisesti. Suomalaisilla pitää olla oikeat tiedot, jotta kukin heistä voi osaltaan päättää, mikä on hänen mielestään paras vaihtoehto. Nykyinen (ja entinen) vaikeneminen, asioitten kanonisointi ja finnofobinen pelko ovat huonoja asioita.

Minusta EU:n kehitys liittovaltioksi, velkojen solidarisointi ja tulojen edelleen yksityistäminen ovat huonoja ratkaisuja. Suomi tarvitsee enemmän tervettä nationalismia, jonka käännän kansallismielisyydeksi. Ei mikään muu maa ole niin nai'ivi kuin Suomi. Eiköhän siitä olisi jo hyvä päästä pois.

En puolusta Eskoa siksi, että hän oli samalla kurssilla kanssani Kauppakorkeassa tai hänen puoluevalintansa perusteella. Kokemusta arvostan ja rehellisyyttä vielä enemmän.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Hyvä Esko Seppänen ! Unilukkaria tarvitaan. Sehän piti olla Sauli Niinistön hommia, mutta hänet on puhuttu ympäri Mauno Koiviston, Paavo Lipposen ja Esko Ahon toimesta jo 90-luvulla ja mielipidettä on jokaisen vaikea muuttaa vaikka huomaisi olleensa väärässä. Kataisen mielipidettä ei edes kannata kysellä, sehän on Saksan ja Ranskan talutusnuorassa eikä osaa muodostaa omaa kantaa kuin kehumalla neuvottelutulosta mielessään hyvin palkattu virka EU:ssa.

Marko Vähäpesola

Poliittisella kentällä on kunnioitus ansaittava! Esko Seppänen on osoittanut selkärangan olemassaolon vielä aktiiviuran jälkeenkin ja on yksi niistä harvoista sen omistaneista. Hänen huolensa tämän maan olemassaolosta on lukemani, ymmärtämäni, sekä näkemäni mukaan todellista. Toivon, että hänen työnsä maamme puolustajana jatkuu!

Risto Peltomaa

Helevetin hyvä jätkä ja hieno mies.Mutta kymmenien vuosien aikana poliitikkona pitäs myös saaada jotain aikaseksi.Tämän herran aikaansaannoksista saa aikaan yhtä paksun kirian ku ruattalaisista sotasankareista.Se on kummaa ku itsekritiikki katoaa jossain vaiheessa ku poliitikko uraansa luo.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Esko Seppänen on paras ja oli jo ratiossa aikoihnaan Taanilan kans ja nyt vielä se arvokas saattohoito -kysymys, kiitos Esko Seppänen!

Harry Lammi

Olen lähes sanaton luettuani nuo tsiljoona kommenttia iltani ratoksi(?). Mikä on kaiken tämän jargonin lopputulema? Vain sillä on lopulta merkitystä, otaksun.

Harry Lammi
Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen

Riikka, PE:n asekätkentähengen suhteen joudut toivosi ehkä heittämään, kenraaleja / amiraaleja meillä kyllä on 10 enemmän kuin Talvisodassa, mutta alakerta ohenee.
Puolustusvoimain komentaja siirtyy sujuvasti eläköidyttyään UPM:n hallitukseen ja EU-tukihenkilö Nalle ylennettiin majuriksi 60-vuotiaana 6.12.2012, ja ehti olla reservissä vuoden loppuun, jolloin siirtyi nostomieheksi. En toki väitä, että näillä kahdella asialla sinänsä olisi mitään yhteyttä keskenään, saati tekemistä alkuperäisen aiheen kanssa.

EU valmiusjoukkoineen, EDA (Euroepan Defence Agency)Brysselissä sekä NATO:n PfP ja NFR (Nato Response Force) tarjoavat runsaasti komennuksia myös korkeille aktiivi- ja evp-upseereille. Suomi on sitoutunut myös kahteen Euroopan Unionin taisteluosastoon. Tätä tarkoitusta varten Uttiin on rakennettu Erikoisoperaatio-osasto (EOS), joka kuuluu Alankomaiden johtamaan taisteluosastoon (Netherlands Battle Group, NLBG11). Toinen taisteluosasto on perustettu Uudenmaan Prikaatin ja se kuuluu Ruotsin, Suomen, Norjan, Viron ja Irlannin muodostamaan Pohjoismaiseen taisteluosastoon (Nordic Battle Group, NBG11).

Gustav Hägglund toimi muinoin EU:n korkeimmassa sotilasvirassa; Sotilaskomitean ensimmäisenä puheenjohtajana, ja kulut maksoi luonnollisesti Suomi. Puolustusvoimat oli tilannut Brysselin-komennusta varten MB 600 S Guardin (panssaroitu), ja autokaupassa meinasi käydä ohraisesti, kun tilaus oli tehty ennen rahoitusta, ja Hägglundin kohdalla budjetti kutistui. Pyydetyn selvityksen perusteella tuolloinen puolustusministeri Enestam katsoi kuitenkin hankinnan aiheelliseksi, ja kenraali sai pitää panssarivaununsa. "Saamiensa kokemusten valossa" Häggglund kannattaa kaikkien ylimpiin tehtäviin nimitettävien suomalaisupseerien palvelemista kansainvälisissä tehtävissä.
Karjalan Liiton kesäjuhlilla vuonna 2012 pitämässä juhlapuheessaan Hägglund sanoi toisessa maailmansodassa miehitetyksi tulleita valtioita rupusakiksi, joihin suomalaisten ei ole syytä samaistua; "Yhtä luonnollista on, ettemme me samaistu tähän sotilaalliseen rupusakkiin,...". Nyt vain on niin, että suurin osa sitä rupusakkia on mukana EU- ja NATO-yhteistyössä Suomen kanssa, mm. Saksa, Ranska, Alankomaat, Belgia, Norja, Baltian maat, muut entisen itäblokin maat jne... kovin monta maata kun Euroopassa ei jäänyt Toisessa Maailmansodassa jossain vaiheessa miehittämättä.

Komennukset ovat haluttuja, palvelusarvo on usein kotimaan sotilasarvoa pykälää, paria korkeampi, liksa kohdallaan, päivärahat verottomia, ja niillä on pääsääntöisesti vauhdittava vaikutus urakehitykseen. Tästä syystä monen ye-upseerin CV:ssa alkaa olla enemmän englantia ja ranskaa kuin suomea.

"Brysselissä on melkein esikunnan kokoinen suomalaisupseeristo. He kirjoittelevat raportteja pääesikuntaan", letkautti taannoin eräs eläköitynyt ye-eversti.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Suomalaiset eivät osaa neuvotella ja pitää huolta omista eduistaan silloin, kun neuvotellaan eri tukiaisista Eu:n kanssa.

Olemme lampaita myös Eu:n neuvottelupöydissä. Katainen ja Vanhanen eivät ole onnistuneet tältä osin neuvotellessaan näistä asioista.

Vanhanen on poissa jo päivänpolitiikasta ja Kataisesta pääsemme heti, kun Kokoomus ei ole enää suurin puolue seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Suomalaisille omat edut eivät koskaan ole olleet tärkeitä eri Eu-neuvotteluissa. Sen Esko Seppäsen kirjoitus taas kerran kirkkaasti paljastaa.
Olemme Eu:n suurimpia nettomaksajia. Kenen mielestä tämä neuvottelutulos on oikein Suomen kansan kannalta, joka kuitenkin aina kustantaa myös nämä kaikki mahdolliset Eu-tuet?

Veronmaksajien etuja ei valvo kukaan Eu:n neuvottelupöydissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset