eskoseppanen

Vakoilu ja terrorismi samassa paketissa

 

Haluan kiinnittää huomion tiettyyn Helsingin kaupungin kiinteistökauppaan, jota pidän yleisenä turvallisuusriskinä Suomen valtiolle.

Tämän kirjoituksen perusteella en hyväksy syytöksiä siitä, että olisin antisemitisti tai suhtautuisin kielteisesti juutalaisiin ihmisryhmänä. Tässä kirjoituksessa en ota tämän enempää kantaa siihen, että minun mielestäni myös palestiinalaisille kuuluu heille luvattu oma valtio ja että Israelin valtio toimii laittomasti valtaamalla ja varastamalla palestiinalaisilta heidän maaomaisuuttaan.

Kysymys on siitä, että Helsingin kaupunki myy käytettyjen kiinteistöjen ylijäämävarastostaan Mariankatu 3:ssa sijaitsevan vanhan meritullikamarin ja sen 500 yli neliömetriä höytypinta-alaa ortodoksijuutalaisten maailmalaajuiselle ”kulttuurijärjestölle” Chabad Lubavitchille 110 000 euron kauppahintaan. Rakennus vajoavine perustuksineen ja homevaurioineen on lähes korjauskelvoton ja vaatii miljoonien eurojen remontin remontin. Sitä ei kukaan muu halunnut ostaa ennen kuin Chabad, joka ei ole maailmassa köyhä eikä kipeä, teki tarjouksensa. Helsingin Sanomissa asiasta oli pelkkä kaupunkisivujen uutinen: http://www.hs.fi/kaupunki/a1418618107348

Chabad on lyhennys heprean kielen sanoista ”viisaus”, ”ymmärrys” ja ”tieto”. Kun joulu tulla jolkottaa, se ei tule tälle monen hyvän tarkoituksen äidiksi nimetyn Chabadin jäsenkunnalle. Juutalaiset eivät yleisesti ottaen ole kristittyjä, vaan heillä on oma vanha uskonsa, jolla he arvelevat tulevansa autuaiksi. Heistä hasidismijuutalaiset, joita Chabad edustaa, on eräänlainen ääriliike, vaikka järjestö kehottaakin jäseniään ottamaan yhteyttä mediaan ja vaatimaan korjausta sellaiseen uutisointiin, jossa heitä kutsutaan ortodoksijuutalaisiksi. He kuitenkin soveltavat juutalaisia kirjanoppejaan niin tiukalla tavalla, että liikkeen ulkopuolisille he näyttäytyvät sellaisina juutalaisuuden ääriliikkeinä (hasidit, haredit), jotka eivät esimerkiksi tunnusta Israelin valtiota (koska se ei ole Messiaan tekoa) eivätkä osallistu sen asepalvelukseen (mutta nauttivat kyllä sen sosiaaliturvasta). Eräänlainen uskonlahko Chabad suorittaa maailmalla lähetystyötä sellaisen juutalaisuuden puolesta.

Nyt tälle kansainvälistä rahoitusta nauttivan yhdistyksen Suomen osastolle on Helsingin kaupunki myymässä kiinteistön sen jäsenten kulttuuriharrastuksia – ja myös mahdollista järjestön harjoittamaa synagogatoimintaa varten – Suomen paraatipaikalta presidentin linnan ja valtioneuvoston välittömästä läheisyydestä. Presidentinlinnan vieraat Mariankadun sisäänkäynnistä nähdään ja voidaan tunnistaa toiselta puolelta katua Chabadin ikkunoista.

Olen huolissani siitä, että näin keskeisellä paikalla pääkaupunkiamme sijaitsevan rakennuksen omistajaksi tulee tämä järjestö. Sen omistuksessa kiinteistö on kahdessa mielessä erityinen riskikohde.

Ensiksikin se on mahdollinen vakoilun ja teletiedustelun kotipesä.

Kun googlasin hakusanoilla ”chabad mossad”, (https://www.google.fi/#q=chabad+mossad) kuukelista löytyi 87 000 potentiaalista klikkausta eli niin suuri määrä yhteyksiä tämän äärilinjan juutalaisjärjestön ja Israelin salaisen palvelun Mossadin välillä. Minusta Mossad edustaa kansainvälisenä operaattorina valtioterrorismia ja on siinä lajissa ehdottomasti maailman huippua. Jokainen voi itse googlata edellä esitetyllä hakusanaparilla ja päätyä samaan johtopäätökseen: Chabadilla on kiinteä yhteys vakoilutoimintaan. Entisen meritullikamarin kiinteistö tarjoaa loistavan sijainnin esimerkiksi Suomen valtion teleyhteyksien salakuunteluun ja viestien kaappaamiseen siihen tapaan kuin Oslossa joku tuntematon taho oli vakoillut kaupungin keskustan teleliikennettä.

Toiseksi on nähtävä, että sijaintinsa perusteella se on houkutteleva terrorismikohde. Chabad Lubavitch kuulu siihen joukkoon johtavia kansainvälisiä juutalaisjärjestöjä, jonka mahdolliset terroristit hyvin tuntevat. Presidentin linnan naapuruus tuottaa rikollisille terrorismihankkeille kansainvälisen maxijulkisuuden, jonka hankkiminen on pelon ja turvattomuuden tuottamisen ohella sen alan harrastajien keskeisin tavoite. Katajanokan liikennejärjestelyjen takia vanhan meritullikamarin eristäminen näiden toimien toimeenpanolta on ongelma, joka Helsingin kaupungin piti kiinteistön myyntipäätöstä tehdessään ottaa huomioon.

Tällaisissa tapauksissa raha ei voi olla ainoa myyntipäätöksen kriteeri vaan kyseessä on laajempi yleinen etu. Onkohan se otettu huomioon myyntipäätöksen valmistelussa vai onko kaupungin kiinteistötoimi saanut poliitikoilta vapaat kädet myydä kiinteistöjätettä miettimättä sen loppusijoitusta? Minkähän kannan muuten Suojelupoliisi ottaa tällaiseen tapaukseen?

Hämmästelen Helsingin kaupungin toimia niin tässä asiassa kuin – vanhan meritullikamarin sukulaisrahoituslähteistä juovan? – Guggenheiminkin tapauksessa. Sen museon rakentamisesta Helsingin parhaalle paikalle on jo järjestetty tarjouskilpailu, vaikka kaupunginvaltuusto on torjunut koko projektin!

Haluan vielä tehdä selväksi sen, että tästä Chabad-asiasta pitää suomalaisten voida keskustella avoimesti enkä pidä oikeudenmukaisena mahdollista antisemitismin nimissä suoritettavaa leimakirveiden viuhuttelua. Kyseessä ei ole ihan tavallinen kiinteistökauppa, vaan se vaatii mielestäni julkista keskustelua. Jos ongelmaa ei ole, minä olen väärässä. Mutta saatan silti joskus tulervaisuudessa päästä sanomaan: Mitäs minä siitä silloin aikanaan sanoin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Jokainen voi itse googlata edellä esitetyllä hakusanaparilla ja päätyä samaan johtopäätökseen: Chabadilla on kiinteä yhteys vakoilutoimintaan."

Höpsistä. Netistä löytyy tieto siitä, että Intiasta on karkotettu israelilainen pariskunta. Ties mitkä ovat olleet todelliset syyt siihen. Wikipedian mukaan Chabad Lubavitch on perustettu 1755 ja se palvelee tänä päivänä miljoonia juutalaisia.

Juttusi otsikko on kummallisen ennakkoasenteen tuote.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lähinnä herättää ihmetystä, että " miljoonia juutalaisia palveleva" järjestö/ organisaatio päätyy keskelle pääkaupunkia pieneen Suomeen , jossa asuu 1100 juutalaista.

Jokin ei täsmää. Viisauteni, ymmärrykseni ja tietoni eivät riitä.

Mohamed Rasal

Arvoisalle blogistille ja neuvostoliiton desantille:

Saako jonkinlaisen anteeksiannon kymmenien vuosien työstä venäjän eli neuvostoliiton rikollisen järjestelmän edistämisestä kun eläkepäivillä kirjoittelee mukamas huolestuneisuuttaan? Kuule, ei minullakaan ole mitään sympatioita israelia kohtaan, päinvastoin voisi pyyhkiä kartalta koko valtion.

Mutta tuommoinen valehtelu ja teeskentely - oletkohan sinä edes suomalainen. Luultavasti muodollisesti, mutta jossain sulla on varapassi jossa lukee neuvostoliitto tai nyttemmin venäjä.

Että kun vanhoilla päivillä herkistyy isänmaalliseksi ja huolestuu?

Olisi ehkä pitänyt huolestua jo ajat sitten, mutta silloin oli ura ja työ, jonka päätavoite oli neuvostoliittolainen vallankumous suomessa.

Sitten nämä vanhoilla päivillä herkistyvät isänmaallisiksi. Vähän sama kuin se sikariistäjä oliko nyt viinanen vai mikä, kun sitä kauppajonossa tönittiin - helpolla se pääsi vaikka itki sitä julkisesti. neuvostoliiton lähetystöstä tuokin otti ohjeensa. Kuten kanerva. Ja muut valekapitalistit - helvetin roistoja ja maanpettureita kaikki!

Oikeat työn sankarit ei nauti tuollaisia eläkkeitä. Eikä niistä kirjoiteta lehtiin.

Toivon, että tämänkin blogin kirjoittaja menisi ihannemaahansa venäjälle eli neuvostoliittoon nauttimaan eläkepäivistään.

En usko, että paljon sympatiaa heruu omasta kotimaasta - jos tuommoisella nyt on edes kotimaata muuta kuin sosialistinen internationaali eli venäjä.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Tämän purkauksen voisin poistaa asiattomana, mutta jätän sen osoitukseksi siitä, millaisia ajatuksia liikkuu joidenkin ihmisten päissä. Ilman muinaista Neuvostoliittoa heiltä loppuisi argumentaatio asiasta kuin asiasta. Uskonpa, että Venäjä vielä pettää heidät eikä hyökkääkään Suomeen. Silloin voin taas muistuttaa, että mitäs minä siitä sanoin.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #14

Totuus voi sinusta olla asiatonta, ymmärrän toki syysi, koko elämäntyö valheen eli neuvostointernationaalin puolesta, täydellä kapitalistisella palkalla - onhan siinä vakava ristiriita.

Eläkkeesi on ehkä noin 20 000 euroa kuukaudessa puhtaana käteen. Koetko ansainneesi sen? Ja paljonko se on ruplissa?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #15

Jopas on paksua tekstiä elämäntyöstäni ja ihan käsiteltävänä olevan asian vierestä, mutta se kuuluu samaan sarjaan kuin edellinenkin roskapostisi. Jotta ei lähde kiertämään "tieto" 20 000 euron eläketuloistani "puhtaana käteen", joudun huomauttamaan, että olen kyllä suurituloinen eläkeläinen (noin sijalla 60 000 suomalaisten tulonsaajien joukossa) mutta "puhtaana käteen" saan eläketuloa vain viidesosan esittämästäsi summasta. Tulen sillä hyvin toimeen, en unelmoi rahasta ja olen iloinen veronmaksaja, joka osallistuu 43 prosentin ansioveroilla hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseen. Kun nyt tuli puhe tuloista, millaiset ovat muuten sinun omat tulosi ja kuka ne maksaa?

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #18

"Kun nyt tuli puhe tuloista, millaiset ovat muuten sinun omat tulosi ja kuka ne maksaa?"

Asiakkaat maksaa. Minä myyn. Siinä ei ole virkamiestä välissä. Huonona kuukautena jää alle kolmetonnia ennen veroja, jos ottaa palkkaa. Aina ei voi ottaa noin paljon palkkaa. Hyvänä kuukautena paremmin, parhaita ovat erilaiset juhla-ajat.

Sulla on ehkä ollut väärä käsitys, että kansa on sun asiakkaasi?

Ehei, sinusta huolimatta kansa on pärjännyt, mutta ilman sinua olisi kansa pärjännyt paremmin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mohamed käyttää termiä "sosialistinen internationaali" asiaan kuulumattomassa yhteydessä. Sosialistinen internationaali on sosialidemokraattisten puolueiden yhteistyöjärjestö, jota Neuvostoliitto piti vihollisenaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joyous Kwanzaa, Happy Hanukah ja yleisesti ottaen Season's Greetings Frank Londonille ja muille Hasidic New Waven kundeille, ja Esko Seppäselle:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hasidic_Judaism
https://www.youtube.com/watch?v=fTTB7Mtr_Qw

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

"Mitä minä silloin aikoinaan sanoin?" Sanoit, että sosialistis-marxilainen talousjärjestelmä ohjausmekanismeineen ja vapaata länttä parempi sananvapaudenrajoituksineen. Sinänsä hassua, että suomalainen kohjo-oikeisto on vaahdonnut juutalais-marxilaisesta salaliitosta. Sinä vanha kokoomuslainen kannatit vuosikaudet marxilaista liittoa ja nyt pelkäät juutalaista salaliittoa.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Niko, nyt panet suuhuni sanoja, joita en ole sanonut, mutta jotka vievät huomion pois siitä, mitä nyt sanon: tietyn kiinteistön kauppaan liittyy mielestäni ongelma. Älä viitsi aina soittaa samaa levyä, olipa kyseessä mikä asia tahansa. Olen kuitenkin iloinen, jos luit koko jutun; normaalistihan sinulle omien sanojesi mukaan riittää pari lausettani levyn käynnistykseen. Tässä kirjoituksessa en moiti niinkään juutalaista ostajaa kuin suomalaista myyjää: Helsingin kaupunkia. Ostaja teki omasta näkökulmastaan loistavan kaupan, jota kaupunki sille tyrkytti. Juutalaisiahan en kirjoituksessani moiti muuta kuin sivulauseen verran Israelin valtion siirtokuntapolitiikasta: arabeilta viedään heille kuuluvia maita puskutraktorein. Muu kritiikki menee tässä tapauksessa Helsingin kaupungin aloitteellisuuden piikkiin, eikä sillä ole mitään tekemistä marxilaisuuden kanssa. Karl Marxkin muuten oli juutalainen ja oiva osoitus sille kansanheimolle ominaisesta hyvälaatuisesta geeniperinnöstä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Annoit tekstissäsi tasan tarkkaan ymmärtää, että ostajalla on yhteys "valtioterrorismia ja vakoilua" harjoittavaan Mossadiin. Perusteenasi oli google-haku. Epäilit myös, että näillä on sama rahoittajat kuin amerikkalaisella taidesäätiöllä, joka haluaisi taidemuseon Helsinkiin. Kiinitit huomiota siihen että amerikkalaisella taidesäätiöllä ja Mossadilla on juutalaiset taustat. Hyvin olet "Siionin viisaasi" lukenut.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #40

Sinä se ammut aina hehtaaripyssyllä, ja silloin aina joku laukaus osuu maaliin. Nyt ei ihan osunut. Minä moitin Israelin valtiota siirtokuntapolitiikasta, ja muut - epätarkasti - siteeramasi asiat ovat tekstissä toteavia lauseita ilman erityisempää arvokannanottoa. Mossad on osa Israelin valtiota, mutta ei se ole juutalaisuuteen kuuluva rotu- tai kansallisuusominaisuus. Guggenheimin arvioin saavan rahaa juutalaistaustaisilta sponsoreilta, mutta en minä sitä siitä moiti. Helsingin kaupunkiahan minä tässä moitin.

Käyttäjän ErkkiKelloniemi kuva
Erkki Kelloniemi

Tässä pari linkkiä, joista löytyy paljon informaatiota henkilöistä, jotka ovat olleet ratkaisevilla paikoilla mm finanssikeinottelussa, josta nykyinen globaali talouskriisi on suora seuraus. Monet finsanssikeinottelun ammattilaiset ovat (sattumako liene?)juutalaisia, joilla on Esko Seppäsen mainitsemaan pahamaiseen äärijuutalaiseen järjestöön yhteyksiä. Heistä tunnetuimpiin lukeutuu George Soros, jota on parhaillaan veikkailtu yhtenä ehdokkaana Ukrainan hallintoon, jossa on jo muutenkin varsin kansainvälistä porukkaa. Tähän kun lisätään Hodorkovski ja muutama muu, ei ole epäilystäkään siitä, mitä nämä taantumustahot punovat. Helsinki on keskeisellä paikalla vaikkapa suhteessa Venäjään. Helsingistä on joskus lähtenyt politiikka, joka tunnettiin kansainvälisesti "Helsingin henkenä". Jospa joillakin on tarvetta kuratoida näitä samanhenkisiä toimijoita yhteen koko sillä pitkällä rajaalueella, joka erottaa Venäjän länsi-Euroopasta.
http://fi.m.wikipedia.org/wiki/George_Soros
http://dictionary.sensagent.com/Juutalaiset/fi-fi/

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

George Soros ja taantumus mahtuvat vähän huonosti samaan kappaleeseen, vaikka kirjoittaja ei kappalejakoa osaakaan.

Käyttäjän ErkkiKelloniemi kuva
Erkki Kelloniemi

Jari-Pekka Vuorela, kirjoitatte jossakin omassa blogitekstissänne ettei kidutusta voi sallia sivistyneessä yhteiskunnassa. "Sivistystä ei voi puolustaa luopumalla siitä."
Näin te sanotte.
Mutta juuri noissa antamissani linkeissä kerrotaan George Soroksen rahoittaneen 15 miljoonalla dollarilla kaimansa (George W. B.) presidentivaali- kampanjaa.
Juuri sitä USAn politiikkaa, joka tuotti kidutettuja ihmisiä Soros tuki tuollaisella summalla.

Kun katsotaan että kidutus on sivistyksestä luopumista, on vain loogista, että myös kidutuksen käynnistäneen politiikan rahoittaminen kuuluu samaan joukkoon.
Soroksen toiminta on niin sivistymätöntä, että taidankin vaihtaa sanan "taantumuksellinen" paikalle sanan "brutaali".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Taitaa olla kirjoitustaidon lisäksi ongelmia lukemisessa. Soros tuki valtavalla rahamäärällä nimenomaan kampanjaa, jolla vastustettiin GWB:n uudelleenvalintaa vuonna 2004.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Eskolle tuli nyt kuninkaallinen huti, ei taida jatkua debatti tästä blogista täsmennysten myötä tai millään tavalla.

Mohamed Rasal

Joo, jätkä kun kertoisi tulonsa tässä niin alkaisi kapina vasemmistoliitossa - tai sitten nekin pyrkisi vaan samaan, otetaan kapitalistilta kaikki ja ollaan itse rikkaita.

Valitettavasti markkinatalous ei toimi niin, että otetaan ja otetaan vaan toisilta ja kasvatetaan helvetinmoinen kuppaajien virkakunta. Lopulta kaikki päättyy mahdottomuuteen.

Esko Seppänen on erittäin kova kapitalisti ollut koko ikänsä - se on vaan valinnut puolueen itselleen sopivasti; neuvostoliiton ja sopivan poliittisen ilmapiirin jolle on annettu yhteiskunnan rahaa.

Omillaan tuommoiset ei olisi pärjänneet lainkaan, ne tarvitsevat aina jonkun toisen työn jonka perään iilimato liimautuu.

Jos joku kokee, että valehtelen niin kaikkien suomalaisten tulotiedot ovat julkista tietoa ja osoite on verotoimisto.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Käypä uudelleen siellä verotoimistossa. Viittaan kommenttiini #15.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #19

Et kai oikeasti kuvittele, että lähtisin jonkun henkilökohtaisia asioita revittelemään blogille, vaikka joku tomppeli sitä ajattelemattomuuttaan pyytäisi? Puhtaasti arvasin eläketulosi, ja ilmeisesti en kovin huonosti.

En ole käynyt verotoimistossa muita kuin omia asioitani hoitamassa.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #21

Ei pidä kirjoittaa arvauksia tietona. Arvaushan oli täysin väärä ja osoitti suurta asiantuntemattomuutta yhteiskuntamme tulonjaon ymmärtämisessä.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #23

Väittänee, että olisi ansainnut isot eläketulonsa jostain muusta kuin puolueen jäsenyydestä ja neuvostoliiton ystävyydestä.

Naurettavaa.

Halusi tietää omat tuloni, jotta tietäisi olisiko vastapuolella mahdollisesti palkata vastaväittäjiä, asianajajia tai olisiko sillä muutoinkaan uskottavuutta. Luulee vanhana neuvostoliiton miehenä, että maailmassa vain rahalla ja vanhoilla venäläismielisillä ansioilla pärjää.

Ainakin duunarin uskottavuus on meikäläisellä, vaikka sitä kutsutaan nykyjään pienyrittäjyydeksi.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tyypillistä "keskustelua", jossa käydään henkilön kimppuun vaikka itse aloitus on ihan keskustelun arvoinen. Onhan Oslon ydinkeskusta saatu juuri äsken vastaavia kokemuksia salakuuntelusta.

Mohamed Rasal

Seppänen esitti väitteen, että hänellä on tieto nyt jostain uudesta huolesta Suomen valtiota vastaan. Että jostain on tullut vaara Suomea vastaan.

Väite sinällään vaatii keskustelua väitteen esittäjän henkilöhistoriasta. Muutoinhan asiasta olisi tiedotettu Suojelupoliisille ja kaikille mahdollisille viranomaisille?

Mutta nehän on kai viranomaisia, joita vastaan Seppänen on koko ikänsä toiminut - vai olenko ymmärtänyt jotenkin väärin? Ruski yberalles.

Käsittääkseni Esko Seppänen ei koskaan ole vältellyt keskustelua itsestään vain päin vaistoin aina halunnut, että keskustellaan Esko Seppäsestä?

Korjatkaa jos olen väärässä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kaikille on käynyt selväksi, ettei eräs Mohamed Rasal pidä Esko Seppäsestä, mutta viimeistään nyt voisit keskustella itse aiheesta. Minusta salakuunteluriski ym. on tässä tapauksessa mahdollinen.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #29

Voi sinua pientä mieltä! Et todellakaan tunne minua. Eihän tässä pitämisestä ole kysymys vaan asioista. Tunnen Eskon pojan Iiron monestakin paikasta. Eli jotain hyvää Eskokin on saanut aikaan.

Ehkä otat liian todesta asiat mitä kirjoitetaan interenetissä?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #30

Lopetan oman panokseni tähän "keskusteluun" ikivanhalla suomalaisviisaudella: "Se mitä Pekka kertoo Paavosta, kertoo sittenkin enemmän Pekasta kuin Paavosta".

Itse aloitus on edelleen keskustelun arvoinen.

Erno Linnola

On hyvin tunnettu tosiasia että monet Israelin perustajaisistä (Founding Fathers) olivat Stern-nimisen terroristijärjestön miehiä. Israel syntyi siionistisen terrorismin voimalla. Eikä ole ollenkaan väärin puhua tällä hetkellä maailmalla tilanteesta jossa esim. Venäjää vastaan hyökkää voima jota voidaan nimittää "anglo-siionistiseksi voimaksi". Tähän mennessä tämän Operaatio Barbrasossa 2:n toiminta on koostunut 1%:n osalta tankeista, 30%:n osalta taloudesta ja 69%:n osalta propagandasta. Mutta tuo jakauma voi myös muuttua.

Propagandan tehosta kertoo jotain se, että juuri kukaan ei kykene ynnäämään Edward Snowdenin paljastuksia ja USA:n ulkopoliittisia ja sotilaallisia tavoitteita yhteen. Niin lujasti on kansalaisten suuri osa niellyt karvoineen päivineen tuon aivopesun. Ilmeisesti vain todellinen katastrofi vuosien 1939-45 malliin voi kääntää kansalaisten mielet tältä aivopesulta.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

"Ilmeisesti vain todellinen katastrofi vuosien 1939-45 malliin voi kääntää kansalaisten mielet tältä aivopesulta." - Auttaisikohan talouden ja erityisesti energiatalouden tarpeeksi lujavolyyminen kriisi? Uskon, että tässä on rauhanomaisen ratkaisun mahdollisuus olemassa. Tämän aamuinen uutinen Ukrainan hallinnon NATO-äänestyksestä ei kuulosta kyllä ollenkaan hyvältä, minun korviini. Voiko se olla taas ikävä lisävesi ennestään vauhdilla pyörivään myllyyn?

Käyttäjän ErkkiKelloniemi kuva
Erkki Kelloniemi
Kai Mannervo

Tässä kirjoituksessa Esko Seppänen ei peittele juutalaisvastaisuuttaan kuin toteamalla: "Tämän kirjoituksen perusteella en hyväksy syytöksiä siitä, että olisin antisemitisti tai suhtautuisin kielteisesti juutalaisiin ihmisryhmänä." Sen lausuttuaan hän olettaa, että vapautuu antisemitismi-syytöksistä, kirjoittipa sitten mitä tahansa.

Kokeneen poliitikon auktoriteetilla hän kirjoittaa luullen, että se riittää valheiden jakamiseen esimerkiksi Israelin valtiosta, sen synnystä ja Israelin arabien oikeuksista. Valheiden jakamisella hän vain nakertaa auktoriteettiaan - tai sitä, mitä siitä on jäljellä.

Valheiden sijaan kysymys voi olla myös tietämättömyydestä, mutta se ei häntä pelasta.

Käyttäjän MarttiAura kuva
Martti Aura

Kommentit lähtivät elämään omaa elämäänsä kauas aiheesta. Kyllähän tuo on turvallisuusriski - siitä ei pääse yli eikä ympäri eikä siitä tarvitse edes googlailla. Suomi on yksi tärkeimmistä strategisista polttopisteistä tämän päivän maailmassa ja Mossad on läsnä kaikkialla missä tapahtuu.Joko kaupungille on tapahtunut arviointivirhe tai sitten se on ohjeistettu tekemään kauppa juuri tämän tahon kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset