eskoseppanen

Kokoomus, rikollisten asianajaja

 

Aikamoisia ketkuja ovat ministerit Sipilän hallituksessa.

                 Kun hallitus esitteli veronkiertotarkoituksiin hyvin sopivan 220-sivuisen lakiesityksens√§ hallintarekistereiden k√§yt√∂n laajentamisesta ulkomaalaisomistuksesta my√∂s suomalaisten omistamiin suomalaisten yhti√∂iden osakkeisiin, lain esipuheessa oli kaksi kummallista lausetta: ”Esitys liittyy valtion vuoden 2017 talousarvioesitykseen” ja ”lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1 p√§iv√§n√§ tammikuuta 2016”.

                 Useimmille kansalaisille n√§m√§ lauseet eiv√§t kerro mit√§√§n erikoista, mutta vanha valtiop√§iv√§mies minussa her√§si. Hallitus halusi lain voimaan vuoden 2016 alussa, ja siihen tarvittiin hyvin erikoinen menettely: laki ehdotettiin k√§sitelt√§v√§ksi budjettilakina! Se oli kummallinen temppu, sill√§ hallintarekisterilailla ei pit√§nyt olla mit√§√§n vaikutusta valtion tuloihin tai menoihin; siin√§h√§n vain vaihtuu omistajan niin tahtoessa yksityisen belgialaisen rekisterinpit√§j√§n Euroclearingin tiedot s√§il√∂tt√§v√§ksi yksityisten koti- ja ulkomaiste pankkien hallintarekistereiss√§.

                 Sit√§, ett√§ laki on muka budjettilaki, tarvittiin kiireelliseen mutta asian huolellisen eduskuntavalmistelun ohittavaan lains√§√§t√§mismenettelyyn. Hallituspuolueiden edustajien ryhm√§kuri on tiukimmillaan budjetti√§√§nestyksiss√§, ja t√§ll√§ kummallisella j√§rjestelyll√§ haluttiin vaikuttaa niiden eduskuntaryhmien koossapysymiseen.

                 Kokoomus tekee tuollaisten kepulikonstien ohella muutoinkin tuhoon tuomittua politiikkaa. Alexander Stubbin johdolla se on esitt√§nyt kolme suunnitelmaa verorikollisten elinolosuhteiden parantamiseksi ja s√§√§st√∂iksi heid√§n sis√§ruokintakuluistaan vankilassa. Tai ei ehk√§ sittenk√§√§n vankilassa; kysymysh√§n on veroporsaista, joita kohdellaan liev√§sti pelkill√§ veronkorotuksilla ja sakoilla.

                 Hallitus halusi siirr√§tt√§√§ veronkiertoa, harmaata taloutta ja talousrikoksia tutkineita poliiseja muihin teht√§viin muka s√§√§st√∂jen ja rahanpuutteen varjolla, vaikka n√§m√§ poliisit tuottavat valtiolle l√§hes kaksi kertaa oman palkkansa. N√§ytti silt√§, ett√§ hallitus haluaa pit√§√§ rikolliset rikollisten t√∂iss√§ ja siirt√§√§ poliisit sellaisiin teht√§viin, joissa he eiv√§t h√§iritse konnien t√∂it√§. Suunnitelma kaatui kansalaisvastustukseen.

                 Hallitus my√∂s halusi s√§√§t√§√§ – vastoin Suomen oikeusj√§rjestelm√§n perusteita – ”tehokkaan katumisen” lain, jolla olisi annettu anteeksi valkokaulusrikollisen eliitin verosynnit niin perusteellisesti, ett√§ heid√§n veronpalautustensa m√§√§r√§ olisi uudelleen toimitetun verotuksen yhteydess√§ saattanut ylitt√§√§ n√§ille Suomen rikkaille rangaistukseksi maksuun pantujen lis√§verojen m√§√§r√§n. T√§ss√§ linkki Jarno Liskin erinomaiseen artikkeliin Seura-lehdess√§: http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-hovelisti-armahduslaki-pal...

                 T√§m√§ suunnitelma kaatui oikeudellisiin ongelmiin; onhan yksien rikollisten armahtaminen veronperinn√§n kautta, jossa rikollisen nimi ei tule julkisuuteen, ep√§oikeudenmukaista oikeussalien kautta kuljetettaviin rikollisiin ja heid√§n nimiens√§ esilletuloon n√§hden.

                 Hallintarekistereill√§ hallitus halusi palauttaa suomalaisten yhti√∂iden omistustietojen julkisuuden yli puoli vuosisataa taaksep√§in ja tarjota osakkeenomistajille mahdollisuuden ulkomaisten hallintarekisteritilien ketjuttamiseen  tulojen k√§tkemiseksi verottajalta, mik√§ olisi ollut veronkiert√§jille arvokas lis√§ heid√§n veronkiertovalikoimaansa. Suomesta olisi tullut suomalaisten rikkaiden oma pikku veroparatiisi.

                 Poliisihallinto antoi lakiesityksest√§ t√§llaisen lausunnon: ”Moniportaisen omistuksen salliminen suomalaisten yhti√∂iden suomalaisille osakkeenomistajille lis√§isi rikostentekomahdollisuuksia ja v√§hent√§isi paljastumisriski√§. Se lis√§isi merkitt√§v√§sti esitutkinnan sek√§ etenkin ulkomaisten toimijoiden suojaan piilotetun rikoshy√∂dyn takaisinsaamisen vaikeusastetta ja kustannuksia sek√§ v√§hent√§isi n√§iden onnistumismahdollisuuksia.

                 Lakiesityst√§ vastustivat muun muassa valtakunnansyytt√§j√§nvirasto, valtakunnanvoudinvirasto, keskusrikospoliisi, poliisihallitus, Helsingin poliisi, verohallitus, verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikk√∂, SAK, STTK, Akava, Viestinn√§n keskusliitto, tutkivan journalismin yhdistys, oikeustoimittajat, poliittiset toimittajat ja taloustoimittajat. V√§hint√§√§nkin kriittisi√§ olivat muun muassa oikeusministeri√∂ ja Finanssivalvonta.

                 Mutta Alexander Stubbille ei t√§m√§ vastustus riitt√§nyt, sill√§ h√§n aikoo jatkaa ministeri√∂ss√§√§n lain valmistelua. Toivottavasti h√§nell√§ ei ole viimeisimmiss√§ vaaleissaan ollut finanssisektorilta saatua rahoitusta, koska se selitt√§isi t√§ss√§ tapauksessa h√§nen itsepintaisuuteensa.

                 Stubb on enemm√§n – ja t√§ss√§ tapauksessa Suomen kustannksella – EU:n poikia kuin suomalainen selk√§rankainen mies: ”Eniten minua huolestuttaa, jos j√§√§mme jonkinlaiseen v√§litilaan, ett√§ p√§√§oma virtaa ulos ja j√§√§mme eurooppalaisten p√§√§omamarkkinoiden periferiaan ja annamme mahdollisuuden EU-tuomioistuimelle tulkita meid√§n lains√§√§d√§nt√∂√§mme.”

                 Alex, sinusta on tullut vanhanaikainen, kieroileva ja asioita pelk√§st√§√§n EU:n n√§k√∂kulmasta katsova pelimies. Se ei ole kunniaksi entiselle sinulle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

‚̧ 32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Voe tokkiisa !

Edes kaverisi Iiro Viinanen ei allekirjoita blogiasi. Toverituomioistuimen tapaan tuomitset ensin ja tutkit -jos sittenkään -jälkikäteen.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ruotsi sai aikanaan poikkeuksen säilyttää nuuskan liittyessään EU:hun ja Suomi sai säilyttää avoimen hallintarekisteri.
Stubbilla tuntuu olevan käsitys, että sovituilla sopimuksilla ei ole merkitystä ja lakia pitää siksi muuttaa.
Tahi jos tiedostaa niin silloinhan hänen täytyy valehdella ja en tiedä kumpi on huonompi vaihtoehto, kun mies on kerran ministeri.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Seura kävi läpi yli 400 verotuspäätöstä, joissa sijoittaja itse ilmoitti lainvastaisesti salatut tuotot. Nyt selvisi, että syy verotuottojen arvioimisen vaikeuteen on siinä, että voittojen lisäksi verotukseen voidaan ilmoittaa myös vähennyksiä: sijoituskuluja ja -tappioita."
On keksitty oiva tapa hyötyä finanssikriisin yhteydessä syntyneitstä tappioista, ahneudella ei ole rajoja...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuo sitaatti kummastuttaa, miksi luovutusvoitot on helpommin arvioitavissa kuin luovutustappiot?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Verotettava tulo on netto: tuotot miinus tappiot.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #8

Ihmettelin vain miten etumerkin vaihtuminen ("syy verotuottojen arvioimisen vaikeuteen on siinä, että voittojen lisäksi verotukseen voidaan ilmoittaa myös ... tappioita") tekee arviomisesta vaikeampaa? Laskutoimitus sinänsä kun on alakoulukamaa ja arvio tuottaa vain kylmiä lukuja jotka ynnätään ja vähennetään, niin luulisi ettei etumerkillä ole mitään vaikutusta tehtävän vaikeuteen.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #9

Tuo Seuran sitaatti perustuu siihen, että katujan tulot ja menot uudelleenverotetaan. Kun hän palauttaa verorikoksena saadun tuoton uudelleen verotettavaksi, hänelle tarjoutuu siinä yhteydessä uusi tilaisuus vähentää myös tappiot, joita hän ei voinut vähentää siinä verotuksessa, johon hän ei ilmoittanut tuottoja. Kun arvioidaan tehokkaan katumisen tuottoja valtiolle, se riippuu myös näiden tappioiden tulosta verotuksen piiriin, ja niiden arvioiminen on se vaikeus, josta tässä yhteydessä puhutaan. On tapauksia, joissa tappiot ovat suurempia kuin palautettavat tuotot (joiden summalla voidaan pelata tarkoituksenmukaisella tavalla niin että tappiot tulevat hyödynnetyiksi), ja silloin veronpalautus voi olla suurempi kuin rangaistuksena määrättävä veronkorotus ja rangaistusvero.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Täytyy hattua nostaa näille veronkiertäjille, jotka siis tiesivät jo arvopaperit hankkiessaan mitkä sijoitukset tulevat olemaan voitollisia ja mitkä tappiollisia. Vain tappiolliset jätettiin kotimaahan. Nyt ei enää ihmetytä kuin pieni yksityiskohta, miksi ihmeessä he tekivät ne tappiollisiksi tietämänsä sijoitukset?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #8

Esko Seppänen

Ajattele mikä vääryys. Tappion voi vähentää toisen osakelajin voitosta verovuonna ja viitden seuraavan vuoden aikana syntyneestä voitosta. Näin syklisenä aikana pörssi heiluu niin paljon, että tappion tekemisen voi hienosti hyödyntää tulevista varmoista voitoista. Huonoa osaketta ei kannata pitää vaan myydä se pois tappiolla.

Sinulle on kai täysin käsittämätöntä, että myös sijoitusasunnon myyntihinnasta voi ensin vähentää hankintameno olettamalla 40 % ja sen jälkeen myyntivoitosta saa vähentää vielä osakekaupassa tehdyn tappion. Oma ohjeesi:

"Rahan ei pidä antaa maata laiskana. Muuten rikkaaksi tulemiseen vaaditaan paljon satunnaista onnea pörssien kurssiarpajaisissa."

Näin se on laissa kirjoitettu. Sitä en myöskään ymmärrä miten tappio tai voitto on laskennallisesti vaikea todeta. Verottaja saa suoraan tiedot välittäjältä tehdyistä toteutuneista myynneistä, osingoista, pääoman palautuksista ja osakemäärästä vuoden viimeisenä päivänä. Tämä koskee kaikkia osakesäästäjiä pääomasta riippumatta.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Minulla on sellainen "tutina" tästä "verorikollisten" helpotuksista ja tästä hallintarekisteristä. Jäljet ja syyt johtavat 1990 luvulle. Silloin Suomen lähes velattomasta valtiosta tehtiin ylivelkainen, satamiljardia velkaa oleva. Syy ei ollut yrittäjien -vaan Suomen Pankin ohi valuuttavelkaa ottaneissa pankeissa.

Nyt halutaan piilottaa ihmiset sen takana, että lähes 25 vuotta Suomen kansa on maksanut pankkitukea suomalaisille pankeille - täysin turhaan. Ei riittänyt, että pankit ryöstivät asiakkaansa, kavaltamalla omaisuudet/ Ei se, että veronmaksajat maksoivat pankkituen 90-luvulla/ laittomasti kierrätettiin veronmaksajien maksettavaksi myös pääomatuki/ ...ja edelleen v. 2015 vanhentuneiden velkakirjojen kanssa kierrätetään veronmaksajien rahaa pankeille!

Montakohan kertaa tässä maassa pitää yksi ja sama velka maksaa...ja mielenkiintoisin kysymys on, olivatko nuo syyllistetyt yrittäjät valuuttavelkaa? Osalla on juttu kesken. Onko kukaan kuullut Rikoslain 28 luku 4§ 3 mom. ja 5§. Kannattaa opiskella, sillä nyt 90-luvun yrittäjät ovat isolla joukolla vaatimassa tilitystä omaisuuksistaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Epäisänmaalliset ja rikolliset elementit ovat tuollaisia; mielummin ryöstävät eläkeläismummojen ja -vaarien viimeisetkin rovot, sananmukaisesti vievät leivän heidän suustaan..., kuin että ottaisivat edes sadasosaa rikollisilta virkaveljiltään.

Henry

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Huoli on suuri, että nyt rehelliseksi pakotetut rötösherrat villiintyvät jos nykyinen arvo-osuusrekisterimonopoli puretaan. Reppanat eivät yksinkertaisuudessaan keksi yhtään keinoa sumuttaa verottajaa nykyisellään. Tällä verukkeella on yhdelle toimijalle annettu monopoli ja oikeus kupata jokaista suomalaista rehellistä osakesäästäjää. Periaatteelliselta kannalta nykytilanne näyttää huomattavasti ongelmallisemmalta. Ymmärrän toki että kyse on ideologiasta, joidenkin mielestä monopolit ovat hyvä asia. Toivoisin kuitenkin että monopolia ylläpidettäessä pidettäisiin edes huoli siitä että kansalaisten kuppaamisen suorittaisi valtio, eikä yksityinen yritys.

Muuten olen sitä mieltä, että sorkkaraudat on kiellettävä!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kyllä ne Max Stenbäck ovat keksineet -aivan loistavan idean -vanhat velkakirjat! Luottotappiot ovat kovaa valuuttaa rahamarkkinoilla.

Minulla tulee edesmennyt Liisa Kulhia mieleen, kun hän paljasti Helsingin Kaupungin maksavan samaa sora kasaa useampiin kertoihin. Asiasta nousi hirveä haloo...

Meillä valitetaan,kun yrittäjyys ei kiinnosta. 90-luvun yrittäjät 65 000 ovat varsin tehokas pelote, kun he edelleen joutuvat taistelemaan oikeuksistaan eli vaatimaan tilitystä velan, suoritusten,takaajan suoritusten, vierasvelkapantin antajan suoritusten ja oman omaisuuden realisointien välille. Mikä tekee tämän tietyille pankeille niin vaikeaksi.

He eivät pysty näyttämään, että yrityksellä oli valuuttavelkaa. Yrittäjän velka olikin markkavelkaa. Miten siis on mahdollista, että 25 henkeä työllistävä yritys kaadetaan valuuttavelalla.

Jossain tutisee pöksyt tällä hetkellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sarkasmi on vaikea laji, josta fiksummat ymmärtävät pysyä kaukana. Aina kuitenkin pusken päätä seinään, en ymmärrä miksi.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Joku voisi nähdä pienen ongelman, kun monopolisasemassa toimiva yksityinen yritys tekee vuodessa 48% voittoa.

Tietysti voisi sanoa, ettei kannattaisi lähteä yksityistämään, jos se jää tällä tavalla puolitiehen. Ei kokonaisuutena ole mennyt ehkä ihan niin kuin piti.

Markku Lahtinen

Hieman sivuun kyseisestä asiasta. Muistini mukaan Esko Seppänen lupasi antaa jotain
tuoloja joillekkin tahoille, jos valitaan Brysseliin päässeiden ryhmään, onkohan lupaus pitänyt vai unohtunut kokonaan, poliitikkojen tapaan?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

On lupaus pitänyt. Olen tukenut hyväntekeväisyyttä, työttömien yhdistyksiä ja yleishyödyllisiä järejestöjä tavoitteeksi asettamallani miljoonalla markalla (elimme minun europarlamentissa ollessani suuren osan ajasta markka-aikaa). Saajien nimiä olen julkistanut meppiaikana toimittamassani tiedotuslehdessä. Sanon tämän, kun kysyttiin. Muuten haluan puhua avustustoiminnastani matalalla profiililla siihen tapaan kuin Martti Ahtisaari, Erkki Liikanen, Sauli Niinistö sekä Anssi Joutsenlahti ovat tehneet omien ylisuurten palkkojensa tai lisäpalkkioidensa kanssa. Voi olla muitakin poliitikkoja, jotka ovat olleet samalla asialla, mutta nämä tiedän.

Kai Schleutker

Seppänen on tunnettu halki-ja-poikki -mielipiteistään. Usari voisi silti otsikoita hyväksyessään miettiä millaista polittista keskustelua se haluaa Suomessa tukea.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Virkistävä pläjäys jälleen Esko Seppäseltä.

Matti Wuori kertoi eräässä tv - hastattelussa, että tärkeitä toimijoita ovat sananvapauden, ihmisoikeuksien ja terveen yhteiskuntakehityksen kannalta marginaaliin sijoittuvat rebellit. Ja että heistä lopulta tulee yhtyeiskunnalle tärkeitä asiantuntijoita.

Siitä huolimatta yhteiskunnan sisäisinä vihollisina pidetään erilaisia toisinajattelijoita, kansalaisaktivisteja, tutkivaa journalimia… Näiden pelätään horjuttavan muuten yksimielistä valtavirta - ajattelua, joka yrittää samaistaa valtion ja yksilön edut toisiinsa.

kai nummi

Eskolla on varaa avustaa. Herra nostaa kolmea eläkettä.Eu:n supereläkekin tuli myös anottua,vaikka alunperin Esko tv:ssä sanoi ettei ikinä sitä tule tekemään. Eurot kelpaa näköjään
kommarillekkin...

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Yleisellä tasolla olen valmis keskustelemaan myös omista tuloistani, kun otan kantaa muiden tuloihin.

Tel- ja kansanedustajaeläkkeeni on yhteensovitettu ja tel-eläkkeestäni 18 vuoden ajalta ei ole jäänyt paljon jäljelle. Osittain itse maksamastani meppieläkkeestä en ole koskaan sanonut, että en tulisi sitä ikinä ottamaan. Olen sanonut silloin, kun en sitä ollut ottanut, että en ollut sitä ottanut. Olen kyllä monen työn entisenä ja nykyisenäkin tekijänä suurituloinen eläkeläinen, mutta niin kuin olen ennenkin sanonut, Suomessa noin sijalla 60 000 tulojen suuruusjärjestyksessä niin että mikään supereläkeläinen en ole.

Tulen hyvin toimeen ja olen tehnyt työtä sen puolesta, että muutkin tulisivat.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kun 70-80 luvulla Suomessa oli tavallisia osakeomistajia ja osakesäästäjiä vai pieni kourallinen nykypäivään verrattuna, oli yhtiökokouksissa erinomaiset tarjoilut.

Parhaat, äveriäimmät yhtiöt tarjosivat todella maukkaita antimia ja jopa mietoja viinejä oli tarjolla.

Esko Seppänen mm. tuli tunnetuksi yhtiökokouksissa siten, että hän osti suurista yhtiöistä jokaisesta yhden osakkeen joka oli sitten useamman vuoden pääsylippuna runsaiden pöytien ääreen ja lyöttäytyä jutustelemaan vuorineuvosten ja pääomapiirien kanssa.

Nykyisin yhtiökokokouksien tarjoilut ovat vaatimattomia, mutta kyllä salit näyttävät vielä täyttyvän. Suomalainen ei ole koskaan ylenkatsonut ilmaista kupillista kahvia ja nisua.

Eskolla ei taida enää olla mielenkiintoa lähteä kahville tuulipukujen sekaan, mutta tärkeää osakesäästämisen tavoitetta hän pitää moraalittomana. Kukaan ei saisi vaurastua.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Esko Seppänen ei pidä osakesäästämistä moraalittomana vaan toimii sen tavoitteen puolesta, että pienosakkaat saavat yhtiöissä reilun pelin sääntöjen mukaisen kohtelun. Nykyisin erilaiset suursijoittajat pitävät pienosakkaita automaattisesti poliittisina liittolaisinaan ja ovat ulospäin käyttäytyvinään kuin elettäisiin tasa-arvoisessa omistusyhteisössä. Ei eletä. Suuromistajat vedättävät markkinoita tavalla, joka ei palvele useinkaan pienten omistajien etua. Otetaan esimerkiksi lyhyeksi myynti, jolla sekoitetaan pörssikurssit niin että rationaalisesti ajattelevat (muuta ajattelutapaa ei pienomistajille ole tarjolla) saattavat joutua siitä kärsimään. Myös uudenlaiset finanssituotteet (optiopörsseissä, OTC-kaupankäynnissä jne) ovat sotkemassa pörssikursseja, ja taas rationaalisuuteen perustuva säästäminen on häviävässä asemassa. Esko Seppänen puolustaa osakesäästäjiä suuria ja markkinoita manipuloivia rahastoja ja säätiöitä vastaan. Michael Lewisin kirja "Flashboys" on karmeaa luettavaa pankkimafian toiminnasta ja pelisäännöistä. Suuret pankit tekevät konekauppaa jo ennen kuin osto- ja myyntitarjoukset tulevat pörssisaliin yleiseen kaupankäyntiin varastamalla sekunnin tuhannesosien marginaaleilla kaapeleissa kulkevat tiedot omaan käyttöönsä. Sellaisille rosvoille pienomistajien ei pidä antaa poliittista synninpäästöä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Esko Seppänen

Ihmiset katsovat asioita eri vinkkelistä. Yksityisenä pienenä sijoittajana olen aina peesannut vuorineuvoksia ja sitä rahan valtaa. Ehnrothien ja Herlinien perässä olen juossut enkä niitä karttanut. Nyt on asiat ihan mukavasti. Pelkällä kuukausipalkalla olisin kaukana nykyisestä elintasostani. Osakesäästäminen on tosin kestänyt lähes 40 vuotta.

Nykyisin pörssikauppa on mukavaa kun sitä voi reaaliajassa tehdä kotona ja alustana on koko maailma. Robottien peli ja shorttaukset eivät minua häiritse. Kyllä niiden liikkeet oppii tuntemaan.

Käyttäjän MikaKinnunen kuva
Mika Kinnunen

Hienoa Esko Seppänen! Teet arvokasta työtä, mutta valitettavasti eliitin mafia keikkuu pääosassa medioissa, joita kansa seuraa. Harvalla on aikaa, kykyä, terveyttä tai he ovat huumattuja päihteillä ja/tai lääkäreiden lääkkeillä puupökkelöiksi, sillä jos selvällä järjellä alkaa ajattelemaan tätä viime vuosien Suomen tuhoa, hermostuu lopullisesti. Sinä olet minun mittareilla valtiomies etkä mikään rahamarkkitalouden sätkynukke kuten esim. Stubb, Berner, Sipilä yms.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset