eskoseppanen

Stubb vai Lepomäki: Stubb

 

Kansallinen kokoomus, joka perustettiin Suomen tekemiseksi kuningaskunnaksi ja saksalaisen kuninkaan tuomiseksi maamme hallitsijaksi, ei tyydy valtiosääntöön täysivaltaisesta tasavallasta.

 

Europuolueessaan kokoomus on ottanut kannan EU:n liittovaltioimisen puolesta ja on siis valmis luopumaan Suomen itsenäisyydestä alamaistamalla isänmaamme ja sen kansalaiset liittovaltion osavaltioksi.

 

Siinä asiassa on edetty jo niin pitkälle, että EU:n lainsäädäntö on kaikilta osin ensisijainen Suomen omaan lainsäädäntöön nähden, että Suomella ei ole enää omaa rahaa eikä omaa rahapolitiikkaa, että EU:lle on annettu määräysvalta Suomen valtion tuloihin ja menoihin, että meillä maksatetaan muiden maiden (Saksankin) puolesta niille kuuluvia EU-jäsenmaksuja, että Suomi maksaa suurimman osan maataloustukiaista omasta budjetistaan toisin kuin muut jäsenmaat (jotka maksattavat tukiaisensa EU:lla), että itsenäisen valtion tärkeimpiin tuinnusmerkkeihin kuuluva oma ulkopolitiikka sanktioineen on alistettu EU:n ylikansalliseen määräysvaltaan ja että Suomea natotetaan EU:n taistelujoukkoihin nimettyjen ja henkilöllisyydeltään salattujen suomalaisten palkkasotilaiden voimin.

 

EU:n tuskallisn kipupiste on pankkijärjestelmä, jonka akuutti kriisi on estetty niin, että Euroopan keskuspankki on luonut pankkien käyttöön biljoonittain (12 nollaa) rahaa tyhjästä. Pankit omasta puolestaan ovat tuottaneet saamallaan halparahalla ennätyksellisen korkeat pörssikurssit. Samaan aikaan reaalitalouden investoinnit ovat olleet jäissä rahanpuutteen johdosta. Suomessakin teollísuusyhtiöt maksavat enemmän osinkoja kuin investoivat. Osingot menevät niille joille ne menevät, kun taas investoinnit palvelisivat työllistämistä ja muuta yleistä etua.

 

Kansainvälisten finanssialan yritysten pörssikurssit ovat viime kuukausina alentuneet useita kymmeniä prosentteja. Kansainvälinen pankkimafia on maailman vaarallisin rikollisjärjestö, jonka laitonta toimintaa kuvaa se Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) laskelma, jonka mukaan pankeille on kuuden (lama)vuoden aikana määrätty sakkoja yhteensä 230 miljardia dollaria. IMF:n pääjohtajan Christine Lagardin ehdotus siitä, että sakkoja määrättäisiin myös pankkien johtajille eikä vain pankeille, on mediassa vaiettu kuoliaaksi. Se kuvaa pankkien lobbauskoneiston menestyksellistä toimintaa.

 

Kokoomuksen puheenjohtajakilpaan on lähtemässä mukaan oikeistolaisen äärilinjan edustaja Elina Lepomäki, joka nousi varahenkilöpaikalta eduskuntaan Jyrki Kataisen pelastauduttua lamapolitiikan vastuunkannosta Brysselin rasvaisten lihapatojen ääreen. Lepomäki on saanut koulutuksen vapaaseen markkinatalouteen englantilaisen suurpankin Royal Bank of Scotlandin (RBS) kasinopeleissä ja sen pankin henkilökunnalle keinottelun perusteella maksetussa bonusrallissa.

 

Englannin keskuspankki joutui kansallistamaan pankin sen ajauduttua konkurssia muistuttavaan tilaan. Sittemmin on EU:ssa otettu käyttöön pankkiunioni, jossa me joudumme maksamaan yhteisvastuullisesti muiden maiden keinottelijapankkien pelastuskustannukset.

 

Lepomäki on ääriliberaalisen "ajatuspajan" Liberan hallituksen puheenjohtaja. Varapuheenjohtaja on Björn Wahlroos, ja hallituksen koostumus muiltakin osin paljastaa järjestön luonteen: Libera on ääriliike. Joistakin maamme journalistikunnan nykyiseen sielunelämään liittyvistä syistä se saa suomalaisessa mediassa ylenpalttisesti tilaa ilman että sille etsittäisiin ja löydettäisiin vastavoimia. Mielenkiintoista on, että kokoomuksen sisällä on sen ahneuden ja itsekkyyden leimaamalle oikeistolaiselle politiikalle vielä oikestolaisemmat vastavoimat.

 

Samaan aikaan suomalainen ay-liike ja sitä lähellä oleva vasemmisto tekevät yhteiskuntasopimusta, jossa pääomat ja pääomatulot (osingot, myyntivoitot, vuokrat) on kokonaan vapautettu osallisuudesta palkkatyöläisiltä vaadittuhin leikkauksiin.  Siin on kokonaan vapautettu yhteiskuntapalvelusta yleiseksi hyväksi.

 

Näissä oloissa minä kannatan kokoomuksen puheenjohtajaksi Alexander Stubbia. Hän on oman ilmoituksensa mukaan federalisti eli liittovaltiomies, ja hänen johdollaan kokoomus parhaiten paljastaa kansalle todellisen (liittovaltio)luonteensa. Puolueen pyrkimyksiä on vaikeampi vastustaa ilman, että liittovaltion kokoomuslaisena mannekiinina Stubb on yhtä kuin kokoomus. Hän sopii erinomaisesti kokoomuksen puheenjohtajana puolueen kannatuksen minimoimiseen. Liberan poliittisen linjaukset kyllä kuihtuvat itsestäänkin omaan mahdottomuuteensa.

 

Vasemmiston on osallistuttava yhteiskunnalliseen keskusteluun, jota ei pidä käydä vain kokoomuksen oikeistolaisesta ja vielä oikeistolaisemmasta näkökulmasta. On haastettava oikeisto poliittisesti sen tosiasillisesta vaihtoehdottomuudesta. Parhaiten sen tapahtuu neuvoteltaessa yhteiskuntasopimuksesta, johon pitää kirjata velvollisuuksia myös laiskan rahan omistajille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (120 kommenttia)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tottakai kokoomuksen kuihduttamiseksi Stubb olisi paras valinta, mutta näin tapahtuessa oikealle syntyy mahdollisesti uusi puolue, Lepomäen ja ääriliberalististen taloususkovaisten ympärille. Aikanaan Suomessa oli Nusu, joka näivettyi sulauduttuaan käytännössä kokoomukseen.

Kokoomus siinä missä muut kolme suurta puoluetta eivät profiloidu, vaan vain painottuvat kukin omaan suuntaansa. Muuten ne ovat yleispuolueita – pienistä RKP on poliittisesti samaa lajia. Vanha klisee: seinät leveällä ja katto korkealla pätee valtaosaan puolueista, jotka näin osoittavat että tärkeintä niille on kannatus, ei politiikan sisältö. Tässä mielessä puolueparlamentarismi noudattaa markkinatalouden "ihanteita".

Ilmiö myötäilee suomalaisen konsensuksen kurimusta, jossa mikään ei oikein maistu miltään. Niin politiikassa kuin mediassakin.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Itse koen nimenomaan vasemmiston edustavan ääriahneutta ja itsekkyyttä. Oikeisto vaatii lähinnä omia tienestejä itselleen mutta vasemmisto on mennyt ahneudessa niin pitkälle että siellä vaaditaan toisten tienestejä itselleen.

Toki vasemmisto on aina ollut kova selittämään paheita hyveiksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onpa erkoinen näkemys Pylkköseltä, jos "duunari" haluaa osan tuottamastaan lisäarvosta itsellen sitä kutsutaan ahneudeksi.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Vasemmistolla ei ole ollut duunarin kanssa mitään tekemistä pitkiin aikoihin. Vasemmisto on enää sossuliike.

Ennen oli että 'verot kansan verta juo' kun vasemmistolainen teki kovasti duunia ja valtio veti välistä. Nyt vasemmisto ei muuta vaadikaan kuin lisää veroja jotta sossun kassaan saadaan lisää rahuskia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #6

Pylkkönen, halveksit näköjään työtätekiviä "duunareita" Älä sitten ihmettele miksi Suomessa, toisin kuin "duunareita" arvostavassa Ruotsissa, Suomessa on lakkoja.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #12

Ei vaan nimenomaan arvostan niitä jotka viitsivät täällä tehdä työtä. Enemmän se on vasureiden ongelma tuo työn halveksuminen.

Vasuri haluaa verottaa lisää työn tekemistä ja palkita enemmän lorvailusta. Se jos mikä on työn ja työntekijän halveksuntaa ihan käytännön tasolla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #13

Pylkkönen, kyllä se porukka joka "lorvailee" on pääomatuloillaan elävä rälssi joka maksaa tuloistaan vähemmän veroa kuin keskituloinen palkansaaja.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Granlund, tunnen joitakin oikeasti rikkaita henkilöitä ja sana "lorvailu" sopii harvinaisen huonosti heidän mentaliteettiaan kuvaamaan, vaikka he eivät ansiotuloa nostakaan.

Verotuksessa ongelma ei tosiaankaan ole pääomaverotuksen keveys, vaan veroparatiisit, myyntivoittojen verotus tietyissä tilanteissa ja korkea ansiotuloverotus.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #22

Eiköhän niistä suurin osa ole työnsä tehneet saadakseen kasaan tuottavaa omaisuutta. Ovat pitäneet firmansa eivätkä myyneet ensimmäisen tilaisuuden tullen.

Verotuksesta voi olla montaa mieltä. Suurin ongelma on tietysti se että melkein kaikki osingot menevät verovapauden saaneille tahoille eli duunareiden eläkerahastoihin ja esimerkiksi ammattiliitoille.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #22

Arto Granlund

Se "lorvaileva" rälssi eli 10 % Suomen varakkaimmista henkilöistä maksaa yli puolet valtion keräämästä ansio-ja pääomaverosta. Siis tekemättä mitään he pitävät yllä yli 30 % valtion tulonsiirroista tarvittavasta potista. Kaksi kolmannesta väestöstä on sen sijaan tulonsiirtojen nettosaajia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #33

Varsio, aivan ja siksi voi kysyä onko tuotettu lisäarvo jakaantunut oikeudenmukaisesti, vastaus on ei ja tässä tulee se ero vasemmiston välillä, vasemmisto pyrkii oikeudemukaiseen tulojakoon, poliittinen oikeisto ei vaan haluaa tuloerojen kasvua. Maailman rikkain prosentti omistaa yli puolet maailman varallisuudesta ja voi aiheellisesti kysyä onko se oikein ja on syytä kysyä mikä osuus nyt olevalla kansanvaeluksella tuolla varallisuuden jakautumisella.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #42

Poliittinen oikeisto katsoo, että markkinat jakavat varallisuuden oikeudenmukaisemmin ja tehokkaammin kuin Gosplanin 5-vuotissuunnitelma tai jokin muu poliittinen elin.

"Maailman rikkain prosentti omistaa yli puolet maailman varallisuudesta ja voi aiheellisesti kysyä onko se oikein ja on syytä kysyä mikä osuus nyt olevalla kansanvaeluksella tuolla varallisuuden jakautumisella."

Jaa? Eikö kyse ollutkaan vainosta ja akuutista hädästä?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #42

Maailmalla tulo- ja varallisuuserot ovat jotain ihan muuta kuin suomessa. Siellä on vielä työväen taistot edessäpäin.

Suomessa vasemmisto ei sovi 'oikeudenmukaisen' kanssa samaan lauseeseen. Se ajaa niiden asiaa jotka eivät osallistu tuloksen tekemiseen millään tavalla.

Johan sen sanoo järkikin että koska ihmisillä on erilainen tuottavuus ja panos niin myös heidän tulonsa ovat erilaisia. Se on sitä oikeudenmukaisuutta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #33

Pientä tarkistusta Ilkka Varsio! Ansiotulojen verolla ilmeisesti tarkoitat valtion tuloveroa. Kunnallisveroista pienituloiset maksavat suuremman osuuden. Samoin köyhät maksavat arvonlisäveroa kaikista tuloistaan, mikä ei ole aivan pieni summa. Eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut on rinnastettava veroiksi ja pääomatuloistahan niitä ei makseta... ja kaikista surkeimmat meistä maksavat suurimman osuuden valmisteveroista.
Se siitä.

Käyttäjän MattiOksanen kuva
Matti Oksanen Vastaus kommenttiin #33

Laskitko tuohon myös automaatit, jonka saavat kaikki varallisuudesta riippumatta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #22

Arto, ehkä se "rälssi" on pääomansa ansainnut työtä tekemällä. Aika harva (20 perhettä?) perimällä. Haluatko siis ettei onnistumisestaan saisi nauttia? Pitäisikö se mielestäsi vapaaehtoisesti jakaa köyhemmille? Jos vapaaehtoisuus ei onnistu, pitäisikö ottaa pakolla, niinkö? Siitä voi sitten seurata se, että "rälssi" muuttaa pois, ellei rajoja suljeta.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #13

Tämä on totta. Kiista yhteiskuntasopimuksesta käydään siitä että tehdäänö enemmän töitä vai jaetaamko luukulta enemmän rahaa!

Suomessa kyllä riittää tekemätöntä työtä, mutta miten saadaan suomalaiset "duunarit" tekemään näitä töihin. Useimmat näyttävät mieluummin elävän ansiosidonnaisella työttömyyskorvauksella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

"Suomessa kyllä riittää tekemätöntä työtä, mutta miten saadaan suomalaiset "duunarit" tekemään näitä töihin."

Lyhyesti sanottuna, harvinaisen typerä väite.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #54

Väite oli että "Suomessa on tekemätöntä työtä". Eikö pidä paikkaansa?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #54

Kiitos erittäin terävästä huomiosta!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #12

Pylkkösellä on itse asiassa ihan hyvä pointti. Työväenliikkeen aikaan vasemmisto tosiaan oli yhteiskunta-analyysissaan ja politiikassaan työ edellä, eli jos ei työtä, ei hyvinvointia myös yksilötasolla, ja työstä pitää saada kohtuullinen korvaus. Nykyvasemmisto Granlund mukaanlukien taas keskittyy tulonsiirtojen ajamiseen niille, jotka eivät ole niitä tuotantoelämään osallistumisensa tai siis osallistumattomuutensa perusteella ansainneet, ja toisaalta markkinat huomioiden korkeamman työn hinnan ajamiseen, kuin mitä todellinen arvo on.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #14

Nyt on kyllä pakko kysyä, missä ihmeen kuplassa Sillanpää oikein elää. Kyllä jokainen palkansaaja, varsinkin yksityisektorilla, ymmärtää, että saadakseen palkkansa jokaisen työtunnin on oltava tuottava.

Merja Hakala

Arto kaiketi huomasit että Pylkkösellä on viellä korvantaustat märkinä ja menee sinne minne kauniit puheet johtavat ja elämänkokemus puutuu ,mutta suurella sulla huudellaan

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Vasemmiston ahneudessa lohduttaa se, että sitä kautta saadut tulot jakaantuvat suuren joukon kesken. Sen voisi kuvitella hyödyttävän enemmän kansakuntaa kuin sen, että pieni joukko hissaa suuret rahat veroparatiiseihin pois kansantaloudesta. Jos tämä pieni joukko investoisi kotimaahan, asia olisi vähän toinen.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Eivät ne suomalaisetkaan suomalaisia tuotteita osta tulonsiirroilla vaan työntävät rahat maailmalle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tutkimusen mukaan sen "yhteisen hyvän" keräämiseen, käsittelyyn ja uudelleen jakamiseen haihtuu vain kelpo osuus, eräiden arvioiden mukaan jopa 1/3.
Kun siis keräät satasen ja jakelet 70, niin järjestelmään katoaa 30 - tiivistetysti sanoen. Ja tietenkin verot on pidettävä korkealla ja hallintopöhö suurena: olemme EU:n 4:nnellä sijalla...

Minna Tarvainen

Mikä edustaa kommenttisi vasemmistoa ja mikä oikeistoa? Suurin osa yleisesti miellettävästä vasemmistosta ja oikeistosta kuuluu kuitenkin keskituloisiin, joilla ei ole mitään tekemistä kommentoimiesi ihmisten kanssa. Kommenttisi koskee enemmänkin äärivasemmistoa ja äärioikeistoa, tai äärilibertaristeja.

Libertaristit ovat muutenkin sinänsä hauskaa porukkaa, koska he ovat enemmänkin akateemisia ihmisä, jotka ovat omaksuneet tietyn ajatusmaaailman, mutta eivät käsitä mitään siitä suorittavasta ja sen mahdollistavasta, pitkälti IT-osaamiseen perustavasta työstä, joka mahdollistaa heidän ihannemaailmansa.

Kuitenkin ihmiset, jotka ovat mahdollistaneet tämän maailman eivät taas jaa näkemyksiään näiden teoreetikkojen kanssa, vaan perustavat oman ajattelumaailman enemmänkin anarkismiin. Se on kuitenkin selvää, että sekavassa tilanteessa härskeimmät ja röyhkeimmät pärjäävät ainakin taloudellisesti parhaiten.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Muiden puolueiden pj-valintaan osallistutaan jopa innokkaammn kuin konsanaan po. puolueessa.

E Seppänen,menettekö kokoomuksen puoluekokoukseen pitämään kannatuspuheenvuoron A Stubbin puolesta ?

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

SDP järjesti vuoden 1994 presidentinvaalien alla esivaalin, johon saivat osallistua muutkin kuin jäsenet. Puolueen puheenjohtajan vaalin avaaminen ulkopuolisille on toinen asia ja hyvin epätodennäköistä. mutta ainahan mielipiteensä saa lausua. Esillä olleista nimistä pidän parhaana Paula Risikkoa. Hän on mm. selkeästi ottanut kantaa pienyritteliäisyyden puolesta soteasiassa, jonka hän muuten varmaan tuntee paremmin kuin kukaan mahdollinen kilpailijansa. Pärjäisi varmasti myös valtionvarainministerinä.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Seppo-Juha P. En mene. Kokoomus kyllä hoitaa puheenjohtajan vaalin ilman minun läsnäoloanikin. Otinpahan vain kantaa asiaan, joka ei minulle kuulu, toisesta näkökulmasta kuin kokoomuslaiset. Eläkeläisillä sitä on tuota aikaa ottaa kantaa vaikka mihin asiaan ja tässä tapauksessa kansallisen kokoomuksen epäkansalliseen EU-politiikkaan, joka ei palvele Jumalan, isänmaan eikä kodin etua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hauska sanaleikki, jos Kansallinen Kokoomus tekeekin epäkansallista EU-politiikaa.
Jos taas ei tekisi, sitä syytettäisiin - vähemmästäkin niin tehdään - nationalismista. Usein vielä natzionalismista. :-))

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Nämä (entisten) kommunistien kirjoittelut närästävät pahasti. Muutama vuosikymmen sitten tämä sama porukka oli valmis vaihtamaan markan ruplaan ja lisäämään sirpin ja vasaran lippuun. Nyt huudetaan että Suomi on menettänyt itsenäisyyden Brysseliin. (minun ei ole vielä kertaakaan tarvinnut katsella KPn piipuun, kun lähden tai tulen EU-Suomesta).

En tietenkään tunne asioden taustaa tarpeeksi, että voisin olla mitään mieltä Stubbin ja Lepomäen kilvasta. Joka tapauksessa meidän on nyt opittava elämään eurossa. Kaikki tietävät mitä pitäisi tehdä, mutta poliittista tahtoa siihen ei näytä löytyvän. Hallituksen esittämä yhteiskuntasopimus ei paljon paranna kilpailukykyä, koska 5% leikkaus on liian pieni, - täytyisi olla ainakin 10%. Kun hallitus vielä vatuloi vuoden, pari, sopimus vesittyy täysin mitättömäksi.

Esko Seppäselle vielä hieman historian kertausta: Yksi suurimmistä syistä mikse menimme EUhun ja euroo oli Suomen turvallisuus. Itänaapuri ei kovin helposti lähettele sotilaitaan EU/euromaihin.

Ps. Onko Esko tulossa vanhaksi, kun Jumala on kirjoitettu suurella alkukirjaimella?)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #58

"Nyt huudetaan että Suomi on menettänyt itsenäisyyden Brysseliin."

Yritätkö väittää ettei näin ole tapahtunut?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #60

Täydellinen itsenäisyys, mitä se on? Makkonen, kerro onko Euroopassa yhtään itsenäistä valtiota. Belgiako, kun Bryssel on anastanut muilta itsenäisyyden.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #97

"Makkonen, kerro onko Euroopassa yhtään itsenäistä valtiota."

Norja sekä Sveitsi nyt tulee ensimmäisenä mieleen. Sveitsin demokratiaa kansanäänestyksineen voi vain ihailla ja Norjassakin poliitikot osaavat asettaa oman maan edun edelle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #99

Sveitsi on aika hyvä esimerkki itsenäisyydestä, samoin Liechtenstein, San Marino, Liechtenstein, Vatikaani, Andorra ja Monaco. Norja ei ole itsenäinen kun se kuuluu Natoon ja USA määrää. Euroopan ulkopuolisista Pohjois-Korea on itsenäinen. Kuubakin on näköjään menettämässä itsenäisyytensä lähiaikoina kun ryhtyy veljeilemään USA:n kanssa, heinäkuussa alkaa 110 päivittäistä lentoa USA:sta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #99

Jarmo, hassua, että ihailet Sveitsin itsenäisyyttä ja demokratiaa vaikka Sveitsi on liitovaltio, joka koostuu 22 kantoonista. Normaalisti "liitovaltio-kehitystä" pidetään Suomessa lähes kirosanana ja viimeisenä naulana itsenäisyyden menetykseen.

Sitten vielä Sveitsin oma valuutta, joka sidottiin euroon, tuohon epätoivon valuuttaan, joka on suistanut Suomenkin perikatoon!

Mitä se itsenäisyys oikein tarkoittaa? Sitäkö ettei ole riippuvainen muista valtioista? Tällä kriteerillä Suomi ei ole koskaan ollut itsenäinen. Vai mitä mahtoikaan tarkoittaa "suomettuminen". Hallitusten kokoonpanokin määrättiin muualla, eikä varmasti Brysselissä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #99

Suomen poliitikot ovat tämän osanneet aina: "Norjassakin poliitikot osaavat asettaa oman maan edun edelle."

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #60

Ehdottomasti parempi Brysselista kuin Moskovasta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #58

Pulma onkin juuri "oppia elämään eurossa".
Se ei ole onnistunut 14 vuoteen ja pelkään pahoin, että se vain on Suomen kaltaiselle säätely-yhteiskunnalle ylivoimainen tehtävä. Tragedian ydin on ehkä siinä, että "halumme ja voimisemme" ovat keskenään niin ristiriitaisia.
1970-luvun sirppi- ja vasaraporukan osalta lienet aika lähellä totuutta...

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #58

Matti L.
Annat väärän todistuksen, kun sanot suomalaisten kommunistien halunneen vaihtaa markan ruplaan ja lisätä sirpin ja vasaran Suomen lippuun.

Sen sijaan eräs toinen porukka on vaihtanut markan euroon, joka on poliittinen raha ja epävakaa valuutta ja joka hyödyttää yksinomaan Saksan taloutta. Sama joukko on tuonut meidän lippumme rinnalle kaikkiin julkisiin tilaisuuksiin vieraan lipun. Sotaväkemme komentokielikään ei ole enää suomi.

Jos meillä olisi edelleen oma raha, meillä ei olisi kilpailukykyngelmaa.

Ja Jumala kyllä kirjoitetaan kokoomuksessakin isolla kirjaimella silloin kun tarkoitetaan Jumalaa. On ainakin sen verran kunnioitettava toisten suomalaisten uskonnollista vakaumusta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #68

"Sotaväkemme komentokielikään ei ole enää suomi" Esko, kyllä se Suomen Armeijan komentokieli on edelleen suomi, jopa ruotsinkielisissä varuskunnissa. Perustan tämän tiedon omakohtaiseen kokemukseen katseltuani itsenäisyyspäivän paraatia, jossa annettiin suomenkielisiä komentoja.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen Vastaus kommenttiin #111

Suomen perustuslaista poistettiin artikla, jonka mukaan sotaväen komentokieli on suomi. Sillä tehtiin tilaa Naton komentokielelle, jota varmaankin käytetään Oregonin kansalliskaartin F 15-hävittäjien tullessa Suomeen harjoittelemaan sotaa Venäjän rajan tuntumassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #113

Entä sitten? Onhan Finnairinkin "komentokieli" englanti.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Au contraire, Lepomäen aatteilla kokoomus marginalisoituu kertaheitolla poliittisella kartalla, mikä on vain hyvä asia. Siinä vaiheessa,kun kokoomuksen puolueohjelma on kiteytetty Ayn Randin höpsisfilosofiaan, puolueen kannatus on terveellisessä kahden prosentin skaalassa.

Mitä Liberaan tulee, demonisoiminen tuo ajatuspajalle ansaitsematonta arvovaltaa. Minusta Libera on enemmänkin eksentristen kyökkifilosofien ja todellisuudentajunsa menettäneiden talousokkultistien uskonlahko kuin mikään oikeistovoimien henkinen linnake tai päivänpolitiikkaa kontrolloiva salaneuvosto. Björn Wahlroos ei myöskään ole mikään pirullinen tohtori Moriarty vaan menestyvä mutta huomionkipeä vakuutuskauppias, joka tykkää pitää golfhousuja myös viheriön ulkopuolella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jos sijoitukseni arvo pörssiyhtiöön alenee 1000 €: sta kurssien laskun mukana 200 €, niin onko17 € osinko ahneutta?

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

On, jos ostit tonnilla ylihintaisia osakkeita. Otit riskin, jota ei kenenkään muun kuulu korvata. Mitä sitten sinun edustamaasi kansankapitalismiin tulee, kokoomus on paljon sinua suurempien - oikean ökyluokan - kapitalistien puolue, joka ei edes yritä taistella veronkiertoa vastaan. Siitä ovat hyviä esimerkkejä ulkomaisten hallintarekistereiden käytön salliminen kotimaisen omistuksen kätkemiseen keittiön oven kautta (kun paraatiovi pantiin julkisen painostuksen seurauksena kiinni) sekä ns. tehokkaan katumisen järjestelmän käyttöönotto epäsuoralla tavalla eli verottajan päätöksellä, kun hallitus yritti armahtaa veropetosten tekijät joutuessaan vetämään valtiovarainministerin lakiesityksen siitäkin asiasta takaisin.

Jukka Laine

Miten veronkiertoa vastaan voi taistella euroalueen avoimessa taloudessa? Maailmanlaajuisesti yli 6 miljardia ihmistä kiertää suomalaisia verokantoja ja polkevat työehtoja joka ikinen päivä.

Eikö paras keino estää veronkiertoa ole kilpailukykyiset verokannat?

Kim Leino Vastaus kommenttiin #51

Tietenkin, mutta vanhat parrat eivät ymmärrä, että maailma on nykyään globaali, eikä modernia elintasoa voi ylläpitää suljetussa yhteiskunnassa. Rajojen sulkeminen aiheuttaa myös omat ongelmansa yksilönvapauden kannalta, mutta kollektivistille sillä ei luonnollisesti ole mitään merkitystä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

No mutta Esko, palataan asiaan veronkierrosta tänään iltapäivällä kun olet lukenut nämä Panama-paljastukset, tai ainakin osan. Keitähän kokoomuslaisia kapitalisteja sieltä sitten löytyykään? Odotan mielenkiinnolla kommenttiasi.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Löytyykö Kokoomuksen oikealta puolelta vielä elintilaa. Nuorsuomalaiset ja Perustulaillinen oikeistopuolue ovat olleet poliitiikassa marginaalitekijöitä. Stubb yrittää viedä Kokoomusta keskustaoikeistolaiseen suuntaan mutta tämä linja ei kaikille Kokoomuslaisille kelpaa. Saapa nähdä, miksi tilanna puolueessa vielä kehittyy?

Niko Sillanpää

Seppänen on siinä kyllä oikeassa, että Lepomäki/RBS on malliesimerkki ota-rahat-ja-juokse -kapitalismista eli voittojen yksityistämisestä ja tappioiden sosialisoimisesta. Toki vika ei ole varsinaisesti Lepomäen, mutta kuitenkin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Toivon, että esiin tulee käypä ehdokas, jolla on jalat maassa ja savessakin, mutta näkee pitkälle ja on hieman kokeneempi herrasmies tai nainen kuin...
Elina Lepomäki taitaa olla vielä Sipilääkin rikkaampi nainen, joka on miljoonansa hankkinut Lontoon johdannaiskauppojen pörssimeklarina. Eli taitava nainen alallaan- politiikka ja yhteiskunta ???

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Joskus muistan Lepomäen työkokemusta täällä kehutunkin. Hyvä, että aiheesta tulee esiin kriittinenkin näkökulma, kun Lepomäki lähtee mukaan puheenjohtajakisaan.

Niko Sillanpää

Esko Seppänen: "... akuutti kriisi on estetty niin, että Euroopan keskuspankki on luonut pankkien käyttöön biljoonittain (12 nollaa) rahaa tyhjästä. Pankit omasta puolestaan ovat tuottaneet saamallaan halparahalla ennätyksellisen korkeat pörssikurssit. Samaan aikaan reaalitalouden investoinnit ovat olleet jäissä rahanpuutteen johdosta. Suomessakin teollísuusyhtiöt maksavat enemmän osinkoja kuin investoivat. Osingot menevät niille joille ne menevät, kun taas investoinnit palvelisivat työllistämistä ja muuta yleistä etua."

Tämä on valitettava totuus, jota on oikeistolaisenkaan mahdotonta kieltää. QE:n toteutus on ollut pitkälti ideologinen valinta, jolla tehtiin upporikkaista satumaisen rikkaita ja rikkaista upporikkaita. Muille jäivät verot ja leikkaukset.

Jukka Laine

Vasemmistoa äänestävistä osa on itsekkäitä. He haluavat jakaa muiden rahoja itselleen valjastamalla ideologian käyttöönsä. Sellaista itsekkyyttä ja ahneutta ei pidä hyväksyä.

Esko Seppänen saa toki synninpäästön. Hän on tuonut esiin monia todellisia ongelmia nykyisessä järjestelmässä.

Stubbia en kannata ihmisenä puolueen johtoon. Johtajaan pitää voida luottaa. Hänellä pitää olla selkeä linja. Johtajan sanaan pitää voida luottaa. Törmäilevä vasikka ei herätä luottamusta, eikä koskaan voi tietää voiko hänen sanaansa luottaa. Tai pahimmassa tapauksessa tietää ettei voi luottaa.

Elina Lepomäelle pitää antaa mahdollisuus edes yrittää. Suomi tarvitsee muutosta. Sana katainen nostaa minullakin niskakarvat pystyyn ja kylmät väreet. Puhuva pää, kuten Stubb. Valehtelijoiden klubin jäsen. Mutta Elinasta voi olla parempaan. Toivottavasti.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Helpoin olisi arvostaa vanhemman polven kokkareita jotka ovat nousseet porvaristoon kovalla duunilla. Niinistöt ja kumppanit ovat niitä jotka ovat nuorempana tehneet niitä 'paskaduunejakin'. Se on oikea vahvuus että on nähnyt muutakin kuin pankin työpöydän takaa ja noussut tekemällä duunia eikä lottoamalla tai perimällä.

Toisaalta vanhempi polvi on muuten ongelmallinen. Aivan liian arvokonservatiivia tämän päivän liberaaliin demokratiaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jukka Laine voisi nyt kertoa mitkä ovat ne "muiden rahat"

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Tämä kuulostaa arvatenkin typerältä mutta minulle muiden rahat ovat sitä mitkä eivät ole tililläni tai taskussani.

Kim Leino

Muiden rahat ovat kaikki se varallisuus, mitä joku ei vapaaehtoisesti sinulle antanut ja jota et siksi pysty perustelemaan rehellisesti ansaituksi. Ei tämän pitäisi olla kovin monimutkaista.

Mikael Simonsen

Esko, paisuttaako EKP taseensa koska meillä on pankkikriisi vaiko koska vasemmisto ei suostu sopeutumaan nykytilanteeseen?

Niko Sillanpää

EKP paisuttaa taseensa, koska euro on valuutta-alueena epäonnistunut.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Mikael S. EKP on paisuttanut taseensa yrittäessään sammuttaa tulipalon, jota se on ollut itse sytyttämässä. Pankkikriisi kytee, ja EKP tietää sen. Sen keinovarastossa ei ole enää yhtään uutta keinoa, jos nämä nykyiset keinot eivät palauta luottamusta pankkien välisille markkinoille niin että pankit pystyisivät tulemaan toimeen omillaan ilman EKP:n kautta niille tarjottuja valtioiden tukiaisia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubbin johtaman Kokoomuksen ulkopolitiikka on länsimielistä, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mitä mieltä olet siitä, että sisäministeri (!) Petteri Orpo kierteli juuri pitkin poikin Ukrainaa ja allekirjoitti siellä jonkinlaisen "yhteistyöpöytäkirjan" Arsen Avakovin kanssa? Se on jäänyt mediassa vähälle huomiolle.

Jukka Laine

Lepomäki ei ole demari. Se on kauhistus monille kokoomuslaisillekin. Lepomäki taisi olla myös Naton kannattaja, joten amerikantikkarin nuoleminen ei loppuisi hänenkään johdolla. Toki Stubbikin on ollut realisti pakon edessä.

Vaikka mitenkä mielensä pahoittaisi, ei Venäjän sotilaallinen voima siitä heikkene. Siksi Suomi säilyy tulevaisuudessakin rauhallisena ja turvallisena, siitä pitää naapurimme sotilaallinen voima huolen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Siksi Suomi säilyy tulevaisuudessakin rauhallisena ja turvallisena, siitä pitää naapurimme sotilaallinen voima huolen."

Tämä on Kokoomuksen pj-vaalin niin sanoaksemme tausta-asetelma. Osa kokoomuslaisista haluaisi nuolla venäläistä tikkaria, ja siksi uusia ehdokkaita kisaan etsitään joka kiven alta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Minun mielestäni sitten voidaan keskustella,kun suomen 1940 ajoista ollut LAKI yritttäjälaki ja suomen duunintekoa saadaan ajantasalle.HEPs vaan,Ei ole MISSÄÄÄN muodossa es.ruotsin kanssa,eikä tietenkään norjan kanssa/koska ei kuulu ns.arvoyhteisöön Missä ovat aivan oikeasti ne.ns.kauan mainostetut "rakenneuudistukset"ynm.skeida,koska mitään ei oikeasti ole tehty.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Huomioikaa myös se,että virossa ja saksassa on aivan toisenlainen yrityslaki.J avaikkapa kanada 23% verotuksella,ottaa huomioon että ihminen saa tehdä sitä duunia.Suoemessa ON kela jot aluotsaa keskustan hyssälä,apupappeineen kokomuslainen,ja sdp tyyppi.

SE on melko surkeata puhua työllisyydestä,tai siis työllistämistä kun 32 000 pitää saada kaiken lain ulkopuolella pian hommiin,ja suomen 1990 ja jälkeen 700 000 on vailla duunia.
Sittä nämä bessersewisserit /saa huomauttaa kieli ei kohdilla eivät oikein taida tajuta..Suomessa on ns.kadonnut yli 200 000 duunipaikkaa eun aikana,ja aina vaan katoaa.

Ketä velka koskee,ja miksi se on haluttua tavaraa eu alusmaissa,kolhoosissa siisPeriaate yhteisestä vihollisesta näkyy menee läpi.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Suomalaisten ikuista huonoa herraonnea kuvastaa sekin, että libertaareista meille saatiin suuryritysten ja suurpääoman riehumis-vapautta vaaliva koulukunta. Kansainvälisesti tarkasteltuna tämä porukka ei edusta kovinkaan hyvin libertaari-liikettä. Esimerkiksi Yhdysvaltojen perustuslain mukaista kansalaisten vapautta ja riippumattomuutta hallituksesta vaalivat libertaari-ryhmät vastustavat kiivaasti kansainvälistä suurpääomakapitalismia ja rinnastavat sen kommunismiin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

EU ON sosialistinen DDR systeemi,jossa eliitti pitää ns.Alamaisiaan ruodussa.Jo son vaiketa ymmärtää:helppoa,sensuuri on ensiaskel typeryksille.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näkisin Lepomäen mieluusti Kokoomuksen puheenjohtajana. Tällöin Kokoomuksen kannatus supistuisi alle 10%.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Alexander Stubbia. Hän on oman ilmoituksensa mukaan federalisti eli liittovaltiomies"

Eipä Stubbikaan enää viitsi puhua tuosta unelmastaan joka on viittä vaille valmis haudattavaksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viime aikoina Euroopan yhtenäisyyden ja keskinäisen solidaarisuuden puolesta on tosiaan kovimmin puhunut Timo Soini.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Viime aikoina Euroopan yhtenäisyyden ja keskinäisen solidaarisuuden puolesta on tosiaan kovimmin puhunut Timo Soini."

Sen nyt näkee puolueen kannatuksestakin, taitaa häipyä koko puolue kartalta seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Määkikää nyt,oikein urakalla.Lammaslauma kun ei tahdo tietää pätkään siitä,että suomen yrityslaki ja kaikki se minkä se pitää sisällään,on tehty sisäpiiriläisten onneksi.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tässä kirjoituksessa oli hiukan sivuttu valuutta- ja pankkijärjestelmää, mutta olen jo kauan ihmetellyt, miksi vasemmisto koko Euroopan laajuudella ei ole laittanut kaikkia paukkujaan pankkivetoisen valuuttajärjestelmän uudistamiseen.

Nykyisille keskuspankkivetoiselle valuuttajärjestelmälle on useita vaihtoehtoja. Yksi olisi sellainen, jossa rahapolitiikka ja uuden rahan luonti syntyisi eri tavalla ja keskuspankki korvattaisiin uudella rahainstituutiolla. Rahainstituutio voisi olla niin ikään poliitikoista riippumaton (tai sitten parlamentarismin alainen). Sen sijaan, että rahainstituutio loisi rahaa tyhjästä lainaamalla rahaa liikepankeille edelleen lainattavaksi kasvattaen velan määrää taloudessa, se loisi rahaa tyhjästä ja antaisi sitä esim. täysi-ikäisille kuluttajille perustulona kulutuskysyntää vahvistamaan tai valitsemilleen talouskasvua tukeville julkisille infrahankkeille. Se ei pääsääntöisesti rahoittaisi julkisia palveluita, joskin se saattaisi kohdentaa rahaa tiettyyn koulutukseen ja tutkimukseen, jos se synnyttää talouskasvua tarkoituksenmukaisella aikavälillä.

Rahainstituution tehtävä olisi keskuspankin tapaan vahvistaa talouskasvua, pitää inflaatiota n. 2 % tuntumassa ja estää deflaatiota. Velkaekspansion sijaan rahainstituutio pyrkisi synnyttämään talouskasvua inflaation avulla, mikä toki on eräs verotuksen muoto. On kuitenkin huomattava, että nykyisessä keskuspankkijärjestelmässäkin uuden rahan lainaaminen tietyille valituille tahoille on niin ikään ostovoiman siirtämistä näille instansseille eli eräänlaista tulonsiirtoa, mutta kyseenalaisesti pyramidin alhaalta yläkerroksiin.

Jos olisin vasemmistopoliitikko, niin pistäisin kaikki propagandapaukut valuuttajärjestelmän uudelleen järjestämiseksi. Jopa oikeisto saattaisi sen hyväksyä, sillä eivät edes oikeistossa, saatikka keskustassa kaikki palvo pankki- ja finanssisekstoria.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Elina Lepomäki toivottavasti valitaan puheenjohtajaksi.

http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126280-s...
http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/64792-ra...

Ja eikös perustili ole aika realistinen, ei ääriliberaali?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Pitäisikö itkeä tai nauraa tuolle "trollaukselle".

Parempi on löytää poliittinen laaja-alainen osaaja, mieluummin kokenneesta kaartista, joka saa uskottavuuden taakseen. Tätä toivomusta ei Mrs. Lepomäki täytä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Mille trollaukselle? Voisit toki vähän perustellakin noita väitteitäsi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #59

Ilkka

Sinulla oli vähintäänkin hyvin vahva markkiointipuhe- oletko hänen organisaationsa työntekijä ja, tai kannatusorganisaation jäsen ?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #67

Hehheh. En ole. Olen vain samaa mieltä monista asioista. Nykyinen kokoomuspainajainen saattaisi hetkeksi hellittää.

Paitsi en kaikista, Lepomäki äänesti Kokoomuksen ryhmäkurin mukaisesti pakkoruotsikysymyksessä vuosi sitten. Mutta Lepomäellä oli varmaan vaihtoehdot vähissä...

Enkä siinäkään ole samaa mieltä, että "huonompaa" ehdokasta pitäisi kannattaa siksi, että kokoomuksen kannatus pienenisi. Eihän se välttämättä toimi (Katainen + Stubb esimerkkinä). Ja mieluummin ottaa maan kannalta paremman vaihtoehdon, kuin huonomman siksi, että puolueen X kannatus pienenisi (vaikka tässäkin lienee takana lopulta maan edun tavoittelu).

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

"Varapuheenjohtaja on Björn Wahlroos, ja hallituksen koostumus muiltakin osin paljastaa järjestön luonteen: Libera on ääriliike."

Oletko nyt ihan tosissasi? Mikäli juuri sinä et saanut muistiota, kerron sinulle.

Ääriliike ei ole liike, joka ajaa omia määriteltyjä tarkoitusperiään täysin demokraattisen järjestelmän kautta ilman väkivaltaa.

Ääriliike on sensijaan liike, joka koordinoidusti itsemurhapommittaa kymmenittäin ihmisiä brysseliläisellä lentokentällä.

Kannattaa opetella tämä lievä ero, ettei tulevaisuudessa(kin) joutuisi taas naurunalaiseksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Parempi on löytää poliittinen laaja-alainen osaaja, mieluummin kokenneesta kaartista, joka saa uskottavuuden taakseen."

Mitä uskottavuudella tekee kun valta on EU:n komissiolla. Sipilä on tällä hetkellä täysin vallaton pääministeri ja se näkyy vatulointina.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Lepomäen ehdokkuus on hyvä uutinen. Tarvitaan näkemys, että saadaan se porukka luomaan työpaikkoja, joilla on siihen edellytyksiä. Nykykeskustelu on pelkkää huutelua sumuun. Miten niin liittovaltio on negatiivinen asia: sen myötä tulisi ratkaisu monelle asialle kuten vähemmistöille, turvallisuuspolitiikalle, veroparatiiseille, nuhjuiselle kansalliselle "päätöksenteolle" jne

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Iiro K.
Millainen ratkaisu liittovaltiosta saattaísi tulla vähemmistöille, turvallisuuspolitiikalle, veroparatiiseille ja nuhjuiselle kansalliselle päätöksenteolle? Miten näiden ratkaisujen synty eroaisi nykyisestä poliittisesta päätöksenteosta edukseen? Mikä on vähemmistöongelma ja miten se ratkaistaisiin liittovaltiossa? Mitä sellaista on liittovaltiossa, joka ratkaisisi veroparatiisiongelman? Mitä sellaista ongelmaa on turvallisuuspolitiikassamme, joka vaatisi liittovaltioratkaisua (jos haluat Natoon, sinnehän pääsee ilman liittovaltiotakin)?
Kerro, kun kerran tiedät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miten niin liittovaltio on negatiivinen asia"

Negatiivista on leikkiä liittovaltiota jossa etumme on olla vain maksajina. Mitään liittovaltiota ei ole tulossakaan eli kyse on itsepetoksesta. Yli 20 vuotta riitelyä ja kotiinpäinvetoa on näyttänyt EU:n todellisuuden.

Mitä oletat syyksi ettei edes poliitikot halua puhua liittovaltiosta?

Käyttäjän JarnoAhonen kuva
Jarno Ahonen

Esko,

Sanot... (Lause joka kuullostaa kovin kaunopuheiselta, mutta tarkastellaampa sitä hieman...)
"kokoomuksen epäkansalliseen EU-politiikkaan, joka ei palvele Jumalan, isänmaan eikä kodin etua."

Tiedätkö jotain enemmän Jumalasta ja hänen politiikastaan?
Edes Paavi ei julista niin! Kuinka sitten sinä Esko?

Isänmaata olet edustamassa siellä parlamentissa, ja päätyösi näyttää olevan Venäjän eli Putinin "hajoita ja hallitse" EU-politiikan ajaminen ja edustaminen.

Putinille ehjä, yhtenäinen ja vahva EU on suurin uhka kurjuuden luomisen maailmanvallalle, ja niin myös sinulle. Itsenäinen Suomi - Venäjän vallassa...

Kodeista jokunen prosentti kannattaa puoluettasi ja kuolleen kommunismin aatetta, ja vain häviävä murto-osa suoraan sinua, joten en tiedä miten voit katsoa itsesi kelvolliseksi julistautumaan suomalaisten kotien puolestapuhujaksi.

Suosittelen että edustat vain itseäsi ja toki puoluettasi.

Olen muuten jo jonkin aikaa arvuutellut milloin vasemmistoliitto havahtuu elämän todellisuuteen.
On toki hienoa että on aate, mutta eikö teillä ole siellä ketään joka osaa vähän päivittää sitä ja siirtää puolueen nykyaikaan?

Avaan näin vasemmistoliiton puheenjohtajapelin, sen pääsemiseksi menneisyyden aaveista!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tiedätkö jotain enemmän Jumalasta ja hänen politiikastaan?"

Silloin kun ei ole mitään järkevää sanottavaa höpistään niitä näitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Annan lähes täyden tukeni Lepomäen näkemyksille talouspolitiikasta. Jos tähän saisi vielä lisättyä toistaiseksi puuttuvaa poliittista kokemusta ja siihen liittyvää realismia, niin paketti olisi täydellinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Annan lähes täyden tukeni Lepomäen näkemyksille talouspolitiikasta"

Kerro nyt olennaisimmat elementit miten lepomäki muuttaisi politiikkaa? En taida näitä nähdä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tasaprosenttinen tulovero on yksi hänen parhaista ajatuksistaan. Sanoin tuon "lähes täyden tukeni" muun muassa sillä varauksella, että en ole yhtä eurovaluuttavastainen kuin hän on. Mutta jos tuollainen eurovastaisuus on sinullekin kauhistus, niin olemme siltä osin hiukan samoilla linjoilla kanssasi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #75

"Tasaprosenttinen tulovero on yksi hänen parhaista ajatuksistaan."

Missä maissa tasavero toimii?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #82

Esimerkiksi Virossa.

Mutta voihan Suomi tehdä omia ratkaisujaankin vaikka jotain hyvää asiaa ei vielä olisi missään muualla.

Minna Tarvainen Vastaus kommenttiin #85

"Esimerkiksi Virossa."

Siis Virossa on tasavero, mutta millä tavalla se on nostanut kansan hyvinvointia kahden pääasuinkeskuksen ulkopuolella? Millä tavalla se siis toimii paremmin progressiiviseen verrattuna Virossa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #87

On vaikea eritellä mikä kaikki tekijät ovat olleet myötävaikuttamassa siihen, että Virosta neuvostomiehityksen päätyttyä on parissa vuosikymmenessä tullut ankean ja köyhän kehitysmaan sijasta moderni keskieurooppalainen vireä yhteiskunta. Virossa ovat myös kansantalouden tunnusluvut hyvinkin terveellä tolalla mittä tulee esimerkiksi valtion velkaanumiseen tai budjettialijäämään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #91

"Virossa ovat myös kansantalouden tunnusluvut hyvinkin terveellä tolall"

Koska Virolla menee noin hyvin niin heidän pitäisi maksaa EU:n jäsenmaksuja eikä suinkaan ottaa sieltä Suomen maksamia rahoja ja toiseksi miksi suomalaiset työttömät eivät käy Virossa työssä vaan virolaiset tulevat Suomeen töihin ja jopa lapsilisiä maksetaan Suomesta Viroon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #92

Voi olla, että nuokin seikat kielivät virolaisten taitavuudesta, kuten viinan myyntitulot Suomen "poroille".

Jukka Laine Vastaus kommenttiin #93

Virolaiset ovat taitavina täyttäneet myös suomalaiset työmaat. Mistähän mahtaa johtua. Todellisuudessa Viron talous on täysin tukien ja ulkolaisten investoijien varassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #94

Viron taloudesta saa pähkinänkuoressa hyvän tietoiskun Wikipediasta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Viron_talous

Se on ollut käytännössä Euroopan voimakkaimmin kasvava talous Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Tietysti ulkomaiset investoinnit ovat avainasemassa nykymaailmassa pienten maiden talouskasvun vauhdittajana eikähän niitä mitenkään voi pitää talouskasvun saavuttamisen kyseenalaistajina. Lisääntyvät investoinnit olisivat Suomellekin tervetulleita. Tässäkin suhteessa Viro on pärjännyt Suomea paremmin.

Mitä tarkoitat tuolla "tukien varassa" ilmaisulla?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niinpä niin..., porvareita aina hiertää tulonsiirrot. Niin minuakin; Miksi ihmisille maksetaan niin heikkoa palkkaa, että joutuvat pyytämään loppupalkan valtiolta ja/tai kunnalta?

Porvarit voivat siis itse ratkaista tämän tulonsiirto-ongelman.

Mitä tulee työttömiin, niin ongelma on suuri, sen ratkaisu kuitenkin päinvastainen kuin tämä porvareiden "ostokyvyn leikkauspolitiikka". Tämän tietää niin kuluttaja kuin myös kotimaahan myyvä yrittäjä.

Poliittinen porvaristo kurjistaa ihmisten elämää joka tasolla. Se että se voi jatkua johtuu jatkuvasta teknisestä kehittymisestä, joka vuorostaan väkisinkin vie kansakunnan tilaan, jossa kaikille ei riitä työtä - paitsi tietenkin palvelualoilla, edellyttäen, että jengillä on rahaa. Mutta kun ei ole, vaan tilannetta kuristetaan edelleen, leikataan ja maksuja korotetaan.

Eivät ehkä porvarit kuitenkaan pahoja ole, itsekkäitä kylläkin ja aika lailla yksinkertaisia oman napansa tuijottelun tuloksena. Kun ei elämässä löydä muuta kuin nöyhtää, niin ei voi niin paljoa vaatia.
Ehkä koulutus olisi ratkaisu?

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Miksi ihmisille maksetaan niin heikkoa palkkaa, että joutuvat pyytämään loppupalkan valtiolta ja/tai kunnalta?"

Kyllä he palkallaan toimeen tulisivat, jos eivät ne valtio ja kunnat riistäisi siitä leijonanosaa pois. Sitten ei enää tule toimeeen ja joutuu hattu kourassa anelemaan niiltä valtiolta ja kunnilta jotain takaisin, jos sattuu saamaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Pojot kahdelle ylimmälle riville. Juha kerkesi väliin. Oli tarkoitettu Henrylle.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Vaikka keskiryhmien puolueita on tullut yleensä äänestettyä - näin sitoutumattomana, niin kyllähän tämä tästä päivästä tilannekuvan hyvinkin antaa.

Näyttää siltä, että politiikassa olisimme nyt viimein tulossa jakolinjoille. Hyvä niin. Eli liittovaltio vai ei? Jälkimmäinen on ollut itselleni aina luontevinta jo Eu-äänestyksestä alkaen, mutta jos nyt vielä näin jälkijunassa pyrkisimme edes pienimuotoisen itsenäisyytemme säilyttämään, niin nyt on se viimeisin aika toimia.

Mutta varsinaisesti euro oli Suomen tuho, koska emme pysty sopeutumaan euron vaatimiin oloihin. Se on jo nähty. Euroon liittymisestä kansalaisilta ei mielipidettä kysytty. Tanskassa ja Ruotsissa oltiin meitä viisaampia - Norjasta nyt puhumattakaan.

Markku Hatakka

Ray Dalio on tehnyt helppotajuiseen animaatiovideon + tutkimusdokumentin miten "talouskone" toimii, ja miksi/miten keskuspankit säätelevät tuota konetta.
http://www.economicprinciples.org
sivustolta löytyvät. Dokumentissa käsitelty maailman suuret talouslamat...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Jumala on Sanan mukaan oikeudenmukainen, joten voi olettaa, että oikeudenmukainen politiikka on Jumalan mielen mukaista. EU:n (ja koko maailman) politiikka ei sitä ole, rikkaat vain rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Terrorismikin on nyt ongelmamme naiivin siirtolaispolitiikan vuoksi(vai oliko syynä siirtolaispolitiikkaan halpamarkkinoiden luominen), Euro on ollut katastrofi sen luomisesta saakka, ja Suomen menestystarinaa EU:ssa saa kyllä odottaa. Ei oteta edes sitä mitä saisi, ja ulkopoliittisesti kätemme ovat sidotut. -Ei tarvitse olla Paavi ymmärtääkseen oikean ja väärän päälle; sitäpaitsi Jumalan karaktääri on kaikki Sanassa.

Minna Tarvainen

Lepomäen persoona on ehkä suomalaista äänestäjäkuntaa ärsyttävin (nainen, älykäs, äänekäs), ja sen lisäksi tutkinnot juridiikasta ja taloudesta eivät ainakaan nosta hänen persoonaansa"kansan" silmissä. Lepomäellä on hyviä ajatuksia, mutta hän ei pysty ikinä saamaan taakseen massojen tarvittavaa tukea kylmäkiskoisen ja faktoihin perustuvan ajattelumaailmansa vuoksi. Politiikka on aina vähintään 50-prosenttisesti näyttelyä ja perseennuolentaa, ja Lepomäen kunnianhimolla hän ei tule politiikassa lyömään läpi sillä tasolla, mihin pelkkä osaamisensa oikeuttaisi.

Stubbin virnuilu ja twiitit ovatkin yht''äkki'ä hyvää politiikkaa Lepomäkeen verrattuna suuren yleisän silmissä..

Käyttäjän EnsioJauhiainen kuva
Ensio Jauhiainen

tämä on Eskon suoraan kansalle ymmärrettävään tyyliin kirjoitettu minusta hyvin valaisevaa tämän päivän tilasta

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Lepomäen valinta saattaisi olla ainutlaatuista ja erottaa kokoomuksen tässä kaikkien työväenpuolueiden kaartista.
Kun kaikki puolueet kalastelevat samoilla vesillä niin olisipa se rohkea veto.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Suomen progressiivinen verotus on itse asiassa ns. "progressiivista verotusta", koska veroprosentti nousee ripeästi keskituloisiin ja alkaa tosirikkaiden kohdalla - uskokaa tai älkää - laskea ja laskea roimasti. Kaiken lisäksi ökyrikkailla on monenmoisia keinoja lurjustella rahansa ja omaisuutensa kokonaan piiloon veroparatiiseihin.

Nyt Kokoomuksen ökyilysiipi on ilmeisen vihainen Stubbille, kun valtiovarainministeri on typeksinyt eikä hoitanut asioita niin, että tosirikkaiden veroparatiisitiet pysyisivät varmasti vastakin piilossa. Siksi Elina Lepomäki pantiin asialle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei asia noin ole. Kaikki ansiotuloa saavat maksavat veroa samojen taulukkojen mukaisesti eikä progressio niissä taulukoissa alene suurien tulojen kohdalla. Tietty maksimi siellä on, jonka jälkeen se ei enää kiristy. Tuokin maksimi on kyllä kohtuuttoman korkea ja se saavutetaan liian matalalla tulotasolla.

Myös pääomatulojen kohdalla kaikki maksavat samojen taulokkojen mukaan ja sinnekin on jo ympätty tiettyä progressiota. Pienituloiset pääomatulojen nauttijat maksavat siis alhaisempaa veroprosenttia kuin kaikkein eniten pääomatuloja saavat.

Tietenkään ansiotuloveroa ei maksa sellainen, joka ei sellaista saa.

Ei pidä johtaa harhaan eikä poiketa faktoista.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Juha Kuikka, #100.
Kyllähän noista mainitsemistasi faktoista voi tehdä selvän päätelmän, että veroprosentti laskee, kun noustaan todella suuriin tuloihin. Erityisesti tähän vaikuttaa se, että tosi rikkailla on mahdollisuus muuttaa tulojaan pääomatuloiksi ja keplotella niitä kokonaan verotuksen ulkopuolelle veroparatiiseihin.

Tosiasia on myös, että Stubb on yrittänyt ajaa varojen hallintalakia kuin käärmettä pyssyyn, kompuroinut, noussut pystyyn ja yrittänyt uudelleen ja uudelleen. Hän tietää, että hänen tulevaisuutensa on kiinni onnistumisesta tässä asiassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #101

Myös pienituloisilla on yritystoiminnan käynnistämisen kautta mahdollisuus "keplotella" tulojen muuttamista pääomatuloiksi. Jos pienyrittäjä ei nosta palkkaa lainkaan, vaan ainoastaan osinkoa, niin myös hän maksaa veroja ainoastaan pääomatuloveroprosenttien ja -pykälien mukaan.

Ei suurituloisilla ole erikseen suojanaan minkäänlaista lainsäädäntöä, joka erikseen mahdollistaisi juuri heidän "keplottelunsa". Eri asia on tietysti, että kokonaisverosumman kohtuullistamiseksi suurituloisilla on suurempi motivaatio etsiä keinoja moisen kohtuullistamisen aikaansaamiseksi. Lisäksi monet heistä haluavat mieluummin itse päättää mihin yleishyödylliseen tarkoitukseen heidän lahjoituksensa menevät ja siksi he ovat perustaneet tätä varten erillisiä säätiöiä.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Juha K.

Fakta on se, että suurituloiset muuttavat palkkatulojaan pääomatuloiksi, joita verotetaan alemmalla prosentilla kuin ansiotuloja. Niiden teoreettinen maksimi on 34 prosenttia. Osa niistä tuloista on verovapaita. Pörssiosingoista saa 15 prosenttia verottomana ja listaamattomista yhtiöistä vielä suuremman osuuden. Todellinen veroprosentti on maksimissaan 28,9 %. Myyntivoitoista on verovapaata 20-40 % ja sen johdosta myyntivoiton todellinen veroprosentti on 20,4-27,2 %. Pääomatulojen verotukseen liittyy lisäksi merkittävä etuisuus: pääomatuliosta ei mene kunnallisveroa.

Pienituloiset, jotka saavat pääomatuloa, saattavat joutua maksamaan niistä enemmän veroa kuin he joutuisivat maksamaan, jos pääomatuloa verotettaisiin ansiotulona. Tämän johdosta pääomatulovero saattaa olla pienituloisille veroloukku. Suurituloisille pääomatulonsaajille ne ovat aina edullisempia kuin ansiotulot.

Tuoreimmat verottajan tilastotiedot ovat vuoden 1993 verotuksesta. Niiden mukaan luonnolliset henkilöt saivat osinkotuloja 3 992 miljoonaa euroa. Niistä oli suurin osa saajalleen verotonta tuloa: 2 259 miljoonaa euroa. Erityisen edullista oli omistaa pörssissä listaamattomien yhtiöiden osakkeita, sillä verottomista tuloista suurin osa (1 640 miljoonaa euroa) oli peräisin sellaisista yhtiöistä.

Tavallisin kaiken verotuksen välttelymekanismi on kuitenkin omistamista varten perustettu holding-yhtiö, johon omistajan osingot voidaan ottaa listaamattomista yhtiöistä verottomina ja pörssiyhtiöistäkin verottomina, jos omistusosuus on yli 10 %.

Omistajien tuloja on tarkasteltava kokonaisuutena, ja silloin ei synny epäselvyyttä siitä, etteivätkö pääomatulojen saajat olisi verottajan erityisessä suojeluksessa. Epäselvyyttä ei synny myöskään siitä, etteikö kokoomus olisi ajamassa verotuksen julkisuuden vähentämistä (hallintarekisterit) ja veropetosten tekijöiden armahtamista verokierrosta ulkomaisten veroparatiisien kautta (tehokas katuminen).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #104

On eri asia tarkastella toteumaa kuin säädöksiä ja pykäliä. Säädökset ja pykälät koskevat yhtäläisesti kaikkia suomalaisia, niin rikkaita kuin köyhiäkin. Ansiotuloveroprogressio Suomessa on maailman huippua ja pääomatuloveroprogressio hiukan kohtuullisempaa.

Jos edellä mainitusta tehdään sellainen johtopäätös, että suurituloisia suositaan, niin vaikkakin sellainen johopäätös on virheeellinen, niin asiantilan "korjaamiseksi" pitäisi toteuttaa kohtuullinen tasavero kaikille tuloluokille. Ei olisi aivan poissuljettu ajatus sellainenkaan, että valtio luopuisi kokonaan ansiotuloverosta, se edustaa vain kymmenisen prosenttia budjetista ja voitaisiin korvata jollain muulla.

Virossahan esimerkiksi on 20%:n tasavero ansiotuloissa, ja valtio maksaa siitä kuntien tarvitsemat osuudet, jolloin erillistä kuntaveroa ei tuon valtion keräämän ansiotuloveron lisäksi ole. Suomessa on kuntaveroäyri aika lähellä tuota 20% keskimäärin, joten vastaavalla tasaveroprosentilla ei valtiolle jäisikään mitään.

Käyttäjän cahlstrand kuva
Christian Ahlstrand

Miksi sun piti muodostaa mielipide asiasta, mihin sulla ei ole edes äänioikeutta? Vai oletko kokoomuksessa?

Aivan yhtä turhaa ajan käyttöä kuin pohtia esim Donald Trumppia. Se on nyky-Suomessa hyvä älykkyysmittari, että paljonko ihminen käyttää aikaa Trumpin miettimiseen, aivan kuin hänellä olisi äänioikeus äänestää USA:ssa.

Käyttäjän eskoseppanen kuva
Esko Seppänen

Naatiskellaan, naatiskellaan, sanoo savolainen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi sun piti muodostaa mielipide asiasta, mihin sulla ei ole edes äänioikeutta?"

Aika moni täällä on lausunut julki mielipiteensä perussuomalaisista ja mielipiteistä päätellen eivät ole koskaan edes äänestänyt tuota puoluetta eivätkä tule koskaan äänestämäänkään.

Käyttäjän cahlstrand kuva
Christian Ahlstrand

Tulis jo ne Oregonin F-15 koneet, niin kuulis vähän pärinää.

Nimittäin vanhojen marxilaisten partojen pärinää !

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Kylläpä Eskon maailma on mennyt synkäksi, Vasemmistosta on tullut porvarien käsikassara, Venäjästä riistokapitalisti vaikka Esko ei ole taitanut sitä huomata,mutta nyt viimeistään pitäisi kun Putin on vienyt eläkeläisten tavoittamattomiin lääkkeet kallilla hinnalla ja vuokrat ovat kohoneen eläkeläisten palkan suuruisiksi jos on uskomista viipurin mielenosoituksessa ollutta eläkeläis mummoa. Kuba on kääntynyt entisen päävihollise syliin ja olisi mennyt jo ajat sitten jos kansa olisi saanut valita. Mutta on se USA kaiken pahan alku ja juuri vai mitä Eskoseni. Entä sitten Pohjois- Korea sillä on vielä Kommunismi voimissaa, ei muuta kuin mallia ottamaan ja samalla voisi ihailla heidän rauhan ohjuksiaan

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Arto oletko ollut Ruotsissa töissä kun tunnut tietävä duunarien arvostuksesta siellä, minä olen eikä se kokemus mitenkää todista tuon väittämän todellisuutta, siellä vain yleinen sivistys on korkeampi ja ollaan kohteliaita puolin ja toisi ja vältetään kärjistyksiä. Ei tarvitse mennä kuin lappiin hiihtämään niin jokainen vastaatulija joka moikkaa on joko Norjasta tai Ruotsista, Suomalainen jopa välttää katse kontaktia, eli meillä on sama käytäntö kuin venäjällä että tuntemattomaan suhtaudutaan varauksella. Amerikassa ollaan vielä kohteliaampia tuli mieleen että osoitetaanko sillä että ei tulla vihamielisissä aikeissa. Johtuukohan meidän mieltymuus venäläisiin siitä että käytöksemme on kaukan läntisestä käyttäytymisestä olemme lähempänä venäläisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset