eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Asenne tulevaisuuteen

Tämän Papan toive uudelle Eduskunnalle

Minusta tuli isoisä ensimmäisen kerran lokakuussa 2017 kun poikani perheeseen syntyi tytär. Toinen lapsenlapseni syntyi toisen poikani perheeseen  jouluaattona 2018 joulun lapseksi. Tapahtumia, jotka tuovat valoa, iloa monin tavoin, mutta myös paljon vastuuta. Paljon, paljon vastuuta ja huoltakin lapsien vanhemmille ihan kaikissa lapsiperheissä.

Maahanmuuton lisääminen ei ratkaise taloutemme ongelmia

 

Saamme jatkuvasti kuulla höpinöitä, joiden mukaan Suomen on lisättävä maahanmuuttoa talouden ongelmien korjaamiseksi. Todellisuudessa taloutemme ongelmat eivät korjaannu maahanmuuttoa lisäämällä, vaan avointen rajojen politiikka pahentaa taloutemme ongelmia ja aiheuttaa jopa kestämättömän tilanteen Suomelle.

No-ne-somalit

2000-luvun alkupuolella olin liikenteessä Turun keskustassa yöelämän ollessa vauhdikkaimmillaan. Kello oli jotain puoli kolmen jälkeen aamulla. Näin kahden suomalaismiehen tappelevan jostain, mikä baari-illan jälkeen on Suomessa ihan tavallista käytöstä nakkikioskin lähettyvillä.

Yle lähettää asiaa ilmastonmuutoksesta

Ylessä ilmastonmuutosta käsitellään pohjautuen tieteelliseen tutkimukseen. "Tulevaisuus hanskassa on osa Yle Draaman ja Uutis- ja ajankohtaistoimituksen syksyn 2017 yhteishanketta.

Tulevaisuusvaliokunta

Tulevaisuusvaliokunta. Vanhuus ei tule yksin. Se on paljon käytetty sanontatapa, joka käy monenlaisiin tilanteisiin. Yleisemmin kai ymmärretään että se tuo mukanaan monenlaisia vaivoja ja remppoja. Yleensä ne tuppaavat tulemaan yllätyksenä ja ihminen kohtaa ne jotenkin valmistautumattomana, siis kouluttamattomana. En ole juurikaan nähnyt kurssia tai koulutusohjelmaa, joka valmentaisi etukäteen kohtaamaan edessä olevia tilanteita ja ongelmia jotka vääjäämättä ovat edessä. Tässä ei ole kysymys vähäpätöisestä asiasta.

Ennustamisen vaikeudesta, ja tietokoneet antavat vääriä tuloksia

[Aikaisemmat mallit ovat olleet sillä ”kuumemmalla puolella”, tiedemiehet sanoivat.]

 

[Scientists said previous models may have been “on the hot side”.]

 

”Computer modelling used a decade ago to predict how quickly global average temperatures would rise may have forecast too much warming, a study has found.”

 

Tietokonemallimme antoivat liikaa lämpöä ennustuksiimme, mikä ei ole toteutunut vuoden 2000 jälkeen.

 

Työn määrä vähenee, ei lisäänny

Työn lisäämisestä niin yksittäiselle palkansaajalle kuin kansantaloudelle kokonaisuudessaan keskustellaan jatkuvasti. Miksi kuitenkin työtuntien jatkuvasta vähentymisestä vaietaan?

OECD:n tilastot paljastavat kuitenkin tosiasian: Työtuntien määrä niin työntekijää  kohden kuin kansantalouden kokonaisuudessakin on ollut jatkuvassa laskussa vuosikymmeniä. Samaan aikaan bruttokansantuote henkeä kohden on kasvanut radikaalisti. Mikäli suhteutamme työtuntien määrä vähentymiseen jatkuvan väestönkasvumme on muutos vieläkin suurempi.

Miten Helsingissä liikutaan tulevaisuudessa?

Helsingin sisääntuloväylien muuttaminen kaupunkibulevardeiksi on synnyttänyt paljon keskustelua. Lisäksi kaavaillaan Raide-Jokeria ja Pisararataa, ratikkaverkoston laajentamista sekä uusien pyöräteiden rakentamista. Koska liikenneinvestoinnit ovat kalliita ja talouden näkymät vaatimattomia, ideoiden muuttuminen todellisuudeksi vienee vuosikymmeniä. Siksi olisi hyvä huolehtia siitä, että suunnitelmissa otetaan riittävän hyvin huomioon tulevaisuuden liikkumisen tarpeet ja mahdollisuudet.

Konservatiivista suunnittelua radikaalisti muuttuvassa ympäristössä

Muuttuvasta maailmasta, rakkaat Eskoni.

Jännää millaisia asioita me vuonna 2016 käsittelemme.

 

Muukalaisvastaisuus? 

Dispariteetti kasvaa teknologisen kyvykkyyden haves and have notsien kautta kohtsillään niin paljon, että kaikenmaailman uskonnon sodat unohtuvat. 

Silti, jenkeissä kiukutellaan kun Obama meni moskeijaan. Lieneeköhön kuitenkin tässä asenteessa ratkaisu vastakkainasettelun purkuun, ja siihen että integraatio tapahtuisi?

 

Isänmaallisuus? 

Pelottava tulevaisuus

Suomessa vallitsee toimintaympäristömuutos. Viimeisimpänä pakkaa on sekoittanut maahanmuutto ja pakolaisvirta, jota ei aiemmin ole samassa mittakaavassa Suomessa nähty. Tämä on kuitenkin yksi tekijä monessa muussa muutoksessa, joka luo pelkoa tulevaisuutta kohtaan. Tällä hetkellä muutetaan johtajuutta rankalla kädellä monella politiikan saralla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä