eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Esteettömyysvaatimukset

Esteetön Porvoo

Förbundet de utvecklingsstördas väl (FDUV) -järjestö nostaa esille esteettömyyden kunnallisvaaleissa. Itse tulin tietoisemmaksi esteistä katukuvassa tyttäreni ollessa vauva. Ei ole ihan yksinkertaista tulla rappusia alas tai kulkea lumisohjossa lastenvaunujen kanssa. Kunnalliset päätöksentekijät voivat huolehtia siitä, että esim. palvelupisteet ja liikuntapaikat ovat esteettömiä kaikille.

 

Tillgängligt Borgå

Förbundet de utvecklingsstördas väl (FDUV) lyfter fram tillgängligheten inför kommunalvalet. Själv blev jag mera medveten om hinder i stadsbilden när min dotter var liten och låg i barnvagnen. Hur ska man ta sig ner för en trappa eller komma fram i slasksörjan? Kommunala beslutsfattare kan se till att t.ex. servicepunkter och idrottsanläggningar är tillgängliga för alla.

 

Voiko Sipilään ja Berneriin enää luottaa?

Näiden kahden liiketoimintamaailmasta tulleen ministerin toimet eivät enää tunnu kestävän eettistä tarkastelua. Monella voi olla vielä luottoa näihin keskustaministereihin, mutta itseltäni se on hävinnyt. Itsekin uskoin, että taustasta yritysmaailmassa olisi etua ja se voisi tuoda kaivattua muutosta hallituksen toimintaan - olen kuitenkin karvaasti pettynyt.

Miksi Keskustalle liiketoiminnan ja politiikan erossa pitäminen on niin vaikeaa?

Vaalirahakohut, Nuorisosäätiön sekoilut, lautakasat ja nyt Sipilän sekä Bernerin touhut - jos Perussuomalaisilla on ollut hankaluuksia vihapuheiden kanssa, niin Keskustan ongelmana näyttää olevan bisneksen ja politiikan pitäminen erossa toisistaan. Mainitsemani tapaukset nostavat epäilyksen siitä, onko tämä liiketoiminnan ja poliittisen päätöksenteon sekoittaminen vuosikausia jatkunut puolueen tapa?

Sipilän kapitalisaatiopimus ja sidonnaisuudet eilisen blogin perusteella

Pääministeri Sipilä on eilen illalla blogikirjoituksessaan avannut kapitalisaatiosopimuksensa sisältöä ja hyvä niin. Tätä ennen ei ole voitu olla varmoja siitä, mihin sen sisällä olevat varat on sijoitettu. Hänen kertomansa mukaan Nordea Capital Private -kapitalisaatiosopimuksen sisällä hänellä on ainoastaan Nordean tuottokori eikä muita sijoituksia.

Jos luottamus hänen puolueettomuuteensa muusta erityisestä syystä vaarantuu

No olihan se pääministeri Sipilä jäävi, se on päivänselvää. Ensinnäkin hän oli osallisuusjäävi. Ja perusteet ovat yksiselitteisen selvät. Edunsaajina olivat lapset ja isoisän perustama yritys, eikä riitä että pääministeri ei tiennyt, hänen olisi pitänyt jäävätä itsensä jos ei ole varma.

Eikä tähän mitään poliisitutkintaa tarvita, riittää kun Sipilä reilusti myöntää virheensä ja päätös tehdään uudestaan valitusajan päättymisen jälkeen. 

Serkut eivät ole ilmeisesti Sipilälle läheisiä, eikä heitä siinä tapauksessa tule liittää esteellisyyteen.

Liian moni jää kodin vangiksi

Viime viikolla kotimatkallani autoin itselleni tuntemattoman naapurin rouvan kotiinsa lähitaloon. Kertomansa mukaan hän oli maannut kolme päivää kuumeessa yksin kotonaan. Kun jääkaappi alkoi näyttää tyhjältä, oli ollut pakko lähteä kauppaan. Kauppa ei ole kaukana, mutta rouvan voimat olivat loppuneet kesken kotiinpaluumatkan. Hän asui kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa. Muutama kymmenen porrasta ei hyvin liikkuvalle ole mikään ongelma, mutta nämä portaat me kävelimme yhdessä ja yhtään enempää portaita ei rouva olisi jaksanut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä