eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hävittäjäkaupat

Sauli Niinistö palautti uskottavuuden Presidentti-instituutioon

Sauli Niinistö on palauttanut uskottavuuden presidentti-instituutioon joka kärsi uskottavuusongelmista edellisen presidentin valtakaudella. Ei enää pikkumaisia lautasriitoja vaan presidentti on todellinen arvojohtaja. 

Näytöt ovat kovat ja rima on nostettu nyt niin korkealle, että saa nähdä miten käy seuraavalla kierroksella. Hänen tärkein linjanvetonsa on keskittyminen presidentin tehtävään eli ulkopolitiikan johtamiseen. 

Sauli Niinistö palautti uskottavuuden Presidentti-instituutioon

Sauli Niinistö on palauttanut uskottavuuden presidentti-instituutioon joka kärsi uskottavuusongelmista edellisen presidentin valtakaudella. Ei enää pikkumaisia lautasriitoja vaan presidentti on todellinen arvojohtaja. 

Näytöt ovat kovat ja rima on nostettu nyt niin korkealle, että saa nähdä miten käy seuraavalla kierroksella. Hänen tärkeimmät linjanvetonsa ovat keskittyminen presidentin tehtävään eli ulkopolitiikan johtamiseen. 

Trump puhui totta

Presidenttimme Sauli Niinistö vieraili Yhdysvalloissa elokuun lopulla. Tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltojen Presidentti kehui sitä, että Suomi saa hyvät hävittäjät Yhdysvalloista. Presidenttimme ei asiaa oikaissut, mutta myöhemmin kertoi, että se oli kauppamiehen puhetta. 

Hävittäjäkisa sai näytöksistä turbobuustin

Ilmavoimien hävittäjähankinta, HX-hanke, pääsi viikonlopun lentonäytösten ansiosta aivan uudelle tasolle. Kaikki viisi Hornetien seuraajaehdokasta esittelivät koneita laajalla rintamalla Helsingin Kaivopuiston ja Seinäjoen lentonäytöksissä.

Samalla suomalaiset saivat maistiaisia siitä, millaisia herkkuja ilmavoimille on luvassa 2020-luvulla. Pelkästään Kaivopuistossa oli viranomaisten arvion mukaan perjantaina noin 130 000 katsojaa.

Ilmavoimien komentaja: Ei yllätyksiä hävittäjävalmistajien vastauksissa

Ilmavoimat on tyytyväinen hävittäjävalmistajien tietopyyntövaiheen vastauksiin HX-hankkeen osalta. Ilmavoimien komentajan Kim Jäämeren mukaan kaikilta viideltä oli tullut huolellisesti valmistellut vastaukset.

- Ensivilkaisun pohjalta on hyvä tilanne; ei ollut yllätyksiä suorituskyvyn osalta eikä kustannuspuolella. Kaikki kandidaatit ovat taistelukykyisiä Suomen olosuhteissa ja teollinen yhteistyö on huomioitu.

Jäämeren mukaan uusien hävittäjien osalta ilmavoimien koko ei muutu ja hinta on edelleen 7-10 miljardin haarukassa.

Olisiko syytä perustaa ruotsalais-suomalainen Gripen-yhtiö?

Suomessa pohditaan, minkälainen korvaushankinta tulisi tehdä nykyisten Hornet-hävittäjien elinkaaren päättymistä silmällä pitäen. Yle uutisoi keskiviikkona 8.7.2015, että rikas Norja on hankkimassa 52 F-35 hävittäjää hintaan 7,6 miljardia euroa. Lisäksi elinkaarikustannukset eli huoltoon ja päivityksiin liittyvät kustannukset 30 vuoden ajalta olisivat 21 miljardia euroa.

Analyysi hävittäjähankintojen esiselvityksestä (11.6.2015)

Puolustusministeriön työryhmä julkaisi 11.6.2015 esiselvityksensä Ilmavoimiemme käyttämän F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjän tilalle ja luovutti esiselvityksen puolustusministeri Niinistölle. Tiedotustilaisuudessa esiintynyt puolustusministeri Jussi Niinistö ja työryhmän puheenjohtaja Ilmavoimien entinen komentaja Lauri Puranen totesivat, ettei kyseinen selvitys ota vielä suorasti kantaa siitä, mistä maasta tuleva hävittäjä hankitaan.

 

Uudet hävittäjät puhuttavat-Mistä rahat?


Viime päivinä on puhuttanut uusien hävittäjien hankkiminen, mistä ja milloin. Kohta puolin uuden hallituksen puolustusministeri Jussi Niinistö saa työryhmän valmistaman selonteon. Kyseisessä selonteossa otetaan kantaa millaisella konetyypillä nykyään aktiivikäytössä olevat Hornet F/A- 18 koneet korvataan, kun nämä vanhenevat viimeistään 2020-luvun loppupuolella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä