*

eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Isäntämaasopimus

Vieläkö Trumputin on hengissä?

 

 

Vieläkö Trumputin elää?

 

Obaman ja Clintonin johtama USA oli jatkuvasti kiristämässä pakotteita Venäjää vastaan, ja Suomikin oli mukana. Tuore isäntämaasopimus vuodelta 2014 antoi Natolle mahdollisuuden tulla maahamme milloin halusi ja mihin tehtävään tahansa. Vuonna 2016 USA kutsuikin itsensä harjoittelemaan. Media vain hieman ihmetteli.

 

Hesarin Kari Huhta jatkaa natotusta

 Yle julkaisi eilen Taloustutkimuksella teettämänsä tutkimuksen suomalaisten Nato-kannatuksesta. Tulokset on esitetty kuvassa. Sen mukaan Nato-kannatus on hieman nytkähtänyt alaspäin. Tutkimuksen mukaan Natoon liittymistä kannattaa vain 21 % ja vastustaa 51 %, joten vastustajia on 143 % enemmän kuin kannattajia. Tilanne on pysynyt hyvin vakaana jo vuosia kaikesta median natotuksesta huolimatta.

Ruotsissa välikysymys: Saako NATO tuoda ydinaseita Ruotsiin?

Ruotsissa välikysymys: Saako NATO tuoda ydinaseita Ruotsiin?

Ruotsin valtiopäivillä esitettiin viime perjantaina 20.5.2016 välikysymys (interpellation) vakavasta aiheesta:

Mahdollistaako NATOn kanssa vuonna 2014 solmittu Isäntämaasopimus NATOlle tilaisuuden tuoda ydinaseita Ruotsin maaperälle?

Suomen media vaikenee kuin muuri tästä kysymyksestä.

*

Välikysymys ja sitä seurannut keskustelu Ruotsin parlamentissa 20.5.2016 koskien NATOn kanssa solmittua Isäntämaasopimusta ja ydinaseita:

Sotilaiden vallankaappaus Suomessa?

 

Suomen natottaminen on viittä vaille eli viidettä artiklaa vaille loppuun suoritettu.

 

Liittoutumattomuuden alasajo jatkuu, ja Suomesta on tulossa oman (uuden) ulkopolitiikkansa panttivanki. Säilyttääkseen salarakassuhteensa Yhdysvaltoihin ja kehittääkseen orastavaa avoliittoaan sen kanssa Suomi on ajautunut USA:n kanssa samaan tilanteeseen, jossa oltiin aikanaan suhteessa muinaiseen Neuvostoliittoon: suurvallan kansainvälisessä katsannossa laittomistakin toimista ollaan suu supussa.

 

Natotus valmistuu, vuorossa usattaminen

 

 

Suomea on nyt natotettu lähes neljännesvuosisadan ajan. Lopputulos on se, että Natossa ollaan jo lähes yhtä kiinni kuin ovat sen varsinaiset jäsenmaat. Puuttuu enää vain se, että allekirjoitettaisiin varsinainen liittymissopimus. Sen ainoa este on Suomen kansa.

 

Normaalia yhteistyötä - toinen osapuoli tiedoton

USA tulee harjoittelemaan Suomeen omalla kutsullaan.  Suomen ulkopoliittinen johto ei tiedä mitään.  Onko kyseessä vain tiedotusongelma vai pitäisikö meidän ihan itse päättää ketä tänne tulee?


Viime päivinä olemme saaneet kuulla ja lukea kuinka NATO-maa USA tuo Suomeen hävittäjäkoneita ja miehistönkuljetusvaunuja harjoittelemaan.  Asian päälimäiseksi on noussut pitäisikö tuollaisista kertoa demokraattisen päätöksenteon orgaaneille kuten hallitukselle ja eduskunnalle tai presidentille.  

Ruotsi laskee Naton avun varaan

Ruotsi ei voi eristäytyä Euroopan jatkuvasti huonontuvassa turvallisuustilanteessa. Jos sota tai kriisi iskee lähialueilla, Ruotsi haluaa olla nopeasti valmis ottamaan vastaan apua Natolta. Tämä käy ilmi Ruotsin puolustusministeriön mietinnöstä, jonka Dagens Nyheter on lukenut.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist katsoo, että Venäjän toiminta on horjuttanut Euroopan turvallisuusjärjestelmää. Tässä tilanteessa tärkeää on hänen mielestään yhteistyö eri tahojen kanssa: Suomi- ensiksi mainittuna, Nato, EU, suora yhteistyö Yhdysvaltain kanssa ja YK.

On todella omituista, että ette ymmärrä Hra Tasavallan Presidentti

 

On todella omituista,

Hra Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (ent. kok),

että ette tajua, miksi ihmiset kritisoivat hyväntekeväisyysyhteiskuntaa – ei siis hyvinvointiyhteiskuntaa (A-Studio 15.6.2015).

Te piditte tuota kritiikkiä omituisena, ja Tehän olettekin arvovallallallanne halunneet edistää hyväntekeväisyyttä mm. toivomalla hurskaasti, että hyvätuloiset alentaisivat palkkaansa. Taisittepa näyttää hieman esimerkkiäkin.

Mistä vaaleissa 2015 on vaiettu? Osa 1

Kun varsinaiseen vaalipäivään on viikko jäljellä, on aika luoda katsaus vaalien vaiettuihin aiheisiin ja näkökulmiin. Vaikeneminen voi tapahtua eri tavoin. Vaikka asiasta puhuttaisiinkin, sitä koskevat kysymykset voivat olla ladattuja ja keskustelu kehystettyä tavalla, joka tosiasiassa sulkee olennaiset näkökohdat pois.

Käyn läpi yhteensä seitsemän tärkeää aihetta, joista on puhuttu pääosin yksipuolisesti, vain vähän tai ei juuri lainkaan. Kolme niistä jää kirjoituksen toiseen osaan. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä