eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiinteistökauppa

Kiinteistöbisnekseen lisää rahaa asunnon omistajan kukkarosta?

Kiinteistövälitysketju Remaxin Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto sanoo, että asunnon ostajalla ja myyjällä pitäisi olla omat välittäjät muun maailman tapaan. Näin riitatilanteita syntyisi vähemmän. Ammattilaiset hoitaisivat tiedonvaihdon kohteesta ja pitäisivät huolen, että oma päämies tietäisi varmasti kaiken oleellisen tehdäkseen omalta kannaltaan järkeviä asuntokauppoja.

Malmin kentän kohtalo siirtää katseen ympäryskuntiin

Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen Malmin lentokentän säilyttämiseksi. Eduskunta ei äänestänyt asiasta, sillä puhemies katsoi vastaehdotuksen olevan sisällöltään perustuslain vastainen

20 vuoden ajan Helsingin kaupunki on halunnut rakentaa asuntoja kentälle. Kun liikenneministeri Merja Kyllönen sai Finavian luopumaan toiminnasta, asia saatiin peruuttamattomalle uralle. Kiitorata-alueiden vuokra-aikaa valtiolla olisi ollut jäljellä, mutta ministeri päätti siten kuin asia sopi hänen maailmankatsomukseensa. 

Kiinteistökaupan virheestä ilmoittaminen ja reklamaation sisältö

Viime vuoden lopulla korkein oikeus antoi ratkaisun siitä, kuinka nopeasti kiinteistön ostanut taho on velvollinen reklamoimaan virheen johdosta. Ratkaisu on osaltaan jatkumoa korkeimman oikeuden vuonna 2008 antamaan ratkaisuun samasta aihepiiristä. Asia saattaa kuulostaa vähäpätöiseltä silloin kun ostamassasi asunnossa on hometta joka puolella ja olet kuumeisesti etsimässä perheellesi tilapäistä asuntoa. Kuitenkin lähes kaikissa virhetilanteissa, virheeseen vetoavalle on asetettu määräaika vaatimustensa esittämiseksi.

Vakoilu ja terrorismi samassa paketissa

 

Haluan kiinnittää huomion tiettyyn Helsingin kaupungin kiinteistökauppaan, jota pidän yleisenä turvallisuusriskinä Suomen valtiolle.

Tämän kirjoituksen perusteella en hyväksy syytöksiä siitä, että olisin antisemitisti tai suhtautuisin kielteisesti juutalaisiin ihmisryhmänä. Tässä kirjoituksessa en ota tämän enempää kantaa siihen, että minun mielestäni myös palestiinalaisille kuuluu heille luvattu oma valtio ja että Israelin valtio toimii laittomasti valtaamalla ja varastamalla palestiinalaisilta heidän maaomaisuuttaan.

Omakotitalon kauppa - neliöitä vai kokonaisuus?

Uusi Suomi uutisoi omakotitalokaupasta, jossa myyjä velvoitettiin maksamaan ostajalle hinnanalennusta pinta-alapoikkeaman vuoksi. Onko asuinneliöihin perustuva hinnoittelu ja hintavertailu omakotitaloissa perusteltua?

Kiinteistökaupan laatuvirhe ja viiden vuoden vastuu

Vanhan talon myyjää askarruttaa usein pelko edessä olevasta viiden vuoden vastuusta, ja samaiseen myyjän vastuuseen luottaa talon ostaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä