eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Laki ja oikeus

Tuulivoimalat ovat lainsuojattomina Suomessa

Terveyshaitta ei ole sopimusasia. Viranomaisten terveysvalvontaan ei ole voitu luottaa, tuulivoima asiassa valvontaa ei ole edes tehty. Raha, (lue tyhjät lupaukset) sokaisivat köyhien kuntien päättäjät tuulivoima päätöksissä.

"Häiritsevällä melulla ja sydämen eteisvärinällä on merkittävä yhteys. Saksassa on julkaistu tutkimus, jossa löytyi merkittävä yhteys melun häiritsevyyden ja sydämen eteisvärinän välillä." https://santavuori.blogspot.fi/search/label/tutkimus

Kansalaisaloitteella perustuslaillinen oikeus kansalle

Suomeen on aika saada poliitikoista riippumaton Perustuslakituomioistuin, joka valvoo päätöksenteon oikeudenmukaisuutta, koskien eduskunnan lainsäädäntöön liittyviä asioita. Sekä varmistaa kansalaisten kannalta oikeudenmukaisen päätöksenteon toteutumisen kaikissa tilanteissa.  Poliitikoista riippumaton Perustuslakituomioistuin on yksi tärkeä oikeusvaltion elementti, se puuttuu vielä Suomesta.

Tuulivoimayhtiöt valittavat terveydensuojelulain velvoitteista

"Tuulivoimayhtiöt Restuuli Oy ja Tuuliwatti Oy ovat valittaneet Salon päätöksestä, jolla yhtiöt määrättiin tekemään melumittauksia kolmella kiinteistöllä Märynummella."

 

"Sisämittauksia koskeva määräys nojaa terveydensuojelulakiin, jota koskevia valituksia tutkii Turun hallinto-oikeus."

 

http://www.sss.fi/2017/11/tuulivoimayhtiot-valittivat-maryn-melumittauks...

 

Turvapaikanhakijat työllistävät byrokratiaa - miksi?

AamuTV tiesi jälleen kerran kertoa oikean uutisen: hyville juristeille on töitä. Turvapaikanhakijat työllistävät lakimiehiä, ja kun lakimies hoitaa jutun kunnolla niin se työllistää byrokraatteja, ja se maksaa. Mikä ratkaisuksi? Ratkaisua ongelmaan miettii varmasti myös viime päivien puheenaihe: Laura Huhtasaari - ehkä myös Ahtivaari?

Puisto propagandaa rahanhimossa

Yle uutisoi lakien laadinnan kokonaisvaikuttavuus selvitysten puutteesta. - "Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg ja projektitutkija Miira Raiskila tutkivat, miten hyvin hallitus ottaa huomioon lakien talous-, ympäristö- ja yhteiskunnalliset vaikutukset sekä lakiesitysten vaikutukset viranomaistoimintaan".

 

http://yle.fi/uutiset/3-9611721

 

Turvamiehet tuulivoima tiedotustilaisuudessa?

Tuulivoima ideologia oli hyvin suosittua populismia, poliitikot halusivat suosionsa kasvavan ja uskoivat lobbareiden puheet ilmastonmuutosta hillitsevästä tuulivoimasta. Haitta puolesta ei välitetty ja evidenssit piilotettiin.

 

Historia toistuu Politiikko johtajien kautta

Ihmisen elämän kasvattajat, mieli, tajunta ja ymmärrys, kansainvälisesti ihmisten yhteinen viestintä kyky ja rauhanomainen oikeudenmukaisuuden tajunta ympäri maailmaa.  Se käsitys, että ihmiset eivät ole kuin eläimet viidakossa, missä pedot ahdistavat viidakkoa. Vaikkapa monet ahneet intohimoset johtajat, haaveilevat ja kuvittelevat oma ego itsensä olevan petoeläinten tapaan Apex huipulla, yli muiden.

Verosuunnittelun moraalisuus

Lepomäki on oikeassa siinä että laillinen verosuunnittelu on yhteiskuntamoraalin mukaan moraalin mukaista  ja sallittua.  Ainakin tavallisten kansalaiste keskuudessa voi huomata senkin että onnistuneesta verosuunnittelusta ollaan jopa ylpeitä ja sillä myös brassaillaan ja kehuskellaan ja sitä myös laajasti ihaillaan, hyvin harva ainakaan uskaltaa esittää paheksuvaa mielipidettä tavallisen kansalaisen onnistuneesta laillisesta verosuunnittelusta.

Uhkapeliä tuulivoimalla, rahat ja henki

Ajatus oli että tuulivoimaloista saadaan ilmaista ja puhdasta energiaa, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Poliitikkojen pyrkimys oli varmasti vilpitön. Mutta ongelmaksi nousi liian myönteinen käsitys kielteisistä mahdollisuuksista jotka nyt ovat realisoituneet. Ja vielä pahempaa: tuulivoimatoimijat asettivat mainoksissaan ihanteet liian korkealle, että eivät edes itse voineet niitä noudattaa. Heistä tuli alhaisia teeskentelijöitä eli ulkokultaisia, kaikki lupaukset elintason noususta ja työpaikkojen saannista paikkakunnalle oli vain utopiaa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä