eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Laura Räty

Virkamies pysyköön lestissään

Erityisesti vasemmistopoliitikot nostivat älläkän, kun Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty ilmoitti siirtyvänsä Terveystalon palvelukseen. Olen todella hämmästynyt keskustelun sisällöstä, jossa ajatellaan , että virkamies ei voisi siirtyä virasta yksityisen työnantajan palvelukseen, koska hänellä on julkisista palveluista jotain salaista tietoa. ? .

Sotetäti löysi kultamunan - "Taivaalta sataa mannaa!"

Tänään on taas kuohunut kokoomusrintamalla, kun entinen sosiaali- ja terveysministeri ilmoitti hyppäävänsä yksityisiä terveyspalveluja tarjoavan Terveystalon liiketoimintajohtajaksi. Lähes viiden vuoden ajan Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastannut apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok.) irtisanoutui torstaina Helsingin kaupungin palveluksesta.

- Kun tulin, minulle annettiin tehtäväksi yhdistää sosiaali- ja terveystoimi. Se työ on nyt tehty, Räty kommentoi Kauppalehdelle lähtöpäätöstään.

Kokoomuksen nuoret "kohupolitiikot" löytäneet vihreän oksansa?

Yle kertoo tänään, että Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty irtisanoutuu virastaan ja siirtyy johtajaksi yksityiseen Terveystaloon liiketoiminnanjohtajaksi. Hän jättää tehtävänsä heti apulaiskaupunginjohtajana. Laura Räty on toiminut mm. Stubbin hallituksen sosiaali- ja terveysministerinä. Räty siirtyy yksityiseen terveyspalveluyhtion, Terveystalon, liiketoiminnanjohtajaksi.

http://yle.fi/uutiset/laura_raty_jattaa_paikkansa__lahtee_terveysbisneks...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Laura_Räty

Näkökulma: Politiikkaa ja sukulaissuhteita

Kevan toimitusjohtajana elokuusta 2014 lähtien toiminut Jukka Männistö eroaa tehtävistään. Taustalla kerrotaan lepäävän Kevan hallituksen (ent. Kuntien eläkevakuutus) ja toimitusjohtajan välinen luottamuspula. Männistö neuvotteli eilen itselleen erosopimuksen Kevan hallituksen puheenjohtajan Anna-Kaisa Ikosen kanssa. Kevan hallitus käynnistää välittömästi uuden toimitusjohtajan hakuprosessin. Uusi toimitusjohtaja aloittanee toimessaan vuoden 2016 keväällä, kirjoittaa Iltalehti.

Lauri Lyly teki Laura Rädyt

Laura Räty erehtyi jonkun sosiaalipoliittisen hankkeen yhteydessä toteamaan, että alle 2600 euroa/kk ansaitsevia on niin vähän, ettei sillä ole hankkeen kannalta merkitystä. Tarja Filatov tarttui kärkkäästi lausumaan todeten, että tulorajan alittavia on ainakin puolisen miljoonaa. Mitä Räty sitten oli alunperin tarkoittanutkin niin julkisuudessa asia kääntyi siten, että Rätyä pidettiin ylimielisenä suurituloisena köyhän vähättelijänä.

Suomen vienti on esiopetuksen ongelma

Ellei sosiaali- ja terveysministerin lapsi opi lukemaan, sitä on mielestäni kohtuutonta pitää yhteiskunnan tai varhaiskasvatuksen ongelmana. Eikä sitä asiaa ainakaan ratkaista sillä, että esiopetuksen piiriin otettaisiin lapset jo viiden vanhana. Ei ainakaan niin, että se ikään kuin hivuttamalla säädettäisiin kaikkia koskevaksi ongelmaksi.

 

Taas valehdellaan ja väistellään vastuuta

Nyt sosiaalista mediaa kuohuttaa Laura Rädyn henkilökohtaisena mielipiteenä tai ministerin linjauksena tarjoiltu näkemys terroristijärjestöön kuulumisen vaikutuksista sosiaalietuuksiin. Perussuomalaisten edustaja Mika Raatikainen teki aiheesta hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Facebookissa leviääkin oheinen kuva jonka vaikutukesta kiitettävän moni onkin kuvitellut että asia olisi Rädyn päätettävissä, vaikka hän ainoastaan ministerin ominaisuudessa kommentoi asian lainsäädännöllistä puolta ja on täysin oikeassa.

Kotihoidosta laitoshoitoon

Kun ihminen ei enää pärjää kotonaan, on hänen paikkansa jossain laitoksessa, palveluasunnossa.  Kotihoitoa eli monelaisia palveluita voi saada molempiin. Oleellista kummassakaan ei ole kellon tarkkailu, mitata sitä kuinka kauan päivittäinen visiitti kestää, vaan avun tarpeen toteutuminen ja määrittäminen.

Avun tarpeen toteutuminen on vakava asia. Ilmeisesti tärkeimmät työt pystytään tekemään mutta mitään muuta ei.

Demareiden lokakaivosta loiskuu

Demokraatti.fi julkaisu ammensi vaalisodan lokakaivosta kauhallisen ja heitti sen taktisesti kokoomusministeri Laura Rädyn silmille, syyttäen häntä sokeiden käsityötoiminnan alasajosta. Samainen Demokraatti.fi julkaisu ei sanallakaan mainitse että kyseistä päätöstä tuki kaikki puolueet, SDP mukaan lukien.

Heittämällä lokaa ilmaan demarileiri peittelee sitä tosiasiaa että he leikkaavat mielummin sokeilta kuin esimerkiksi puuttuvat ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovähennysoikeuteen.

 

KELA tukee ISIS-terroristien toimintaa! Ministeri Laura Räty (kok) hyväksyy...

"Terroristijärjestöön kuuluminen Syyriassa tai muualla ei ole peruste lakkauttaa Kelan myöntämien sosiaalietuuksien maksamista tällaiseen toimintaan osallistuvalta, tai hänen mukanaan ulkomailla oleskelevilta perheenjäseniltä."

Näin selkokielisesti ilmoittaa sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok) kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps) kirjalliseen kysymykseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä