eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääministeri Sipilä

Konsensuksen loppu? - Jotain kallisarvoista Suomessa menee rikki juuri nyt

Konsensuksen loppu? 

Tähän on tultu: perinteisesti pragmaattisen politiikan Suomi on ajautunut hallituksen ja ay-liikkeen dogmaattiseen vastakkainasetteluun, ja tämä niin vähäpätöisen asian kuin pienyritysten irtisanomissuojaa koskevan lakihankkeen takia. 

Tilanne on lähtökohdiltaan absurdi ja seurauksiltaan surullinen. Syitä on sysissä ja sepissä”.

Keskustan puoluekokous ryöstetyissä tiloissa

Keskustan pääministeri Esko Ahon hallitus, 1991-95, avasi Pandoran lippaan ja päästi kaikki vitsaukset ulos. Alkoi yrittäjien ja toisen velallisten ryöstö. Aho piteli pohjattoman säkin suuta auki, kun varkaat rohmusivat sinne verokirstusta satoja miljardeja markkoja. Samalla lähtivät pankkiirit liikkeelle surmaten velallisia ja anastaen heidän omaisuutensa. 

Pääministeri kutistuu pekkariseksi - Sipilän siltarumpu

Pääministeri Juha Sipilä komppasi valtionvarainministeri Orpon aiempaa kantaa Veronmaksajain keskusliiton veropäivillä todetessaan "Osinkoverotuksen kiristyksiä en tule hyväksymään" (HS 15.3.). Tällä tavoin hän osoitti pienuutensa valtiomiehenä: kun asiantuntijatyöryhmä helposti osoittaa osinkoverojärjestelmän selvän epäoikeudenmukaisuuden, minkä kansantaloudellinen ohjausvaikutuskin on negatiivinen, Sipilä siirsi huomion yhteisöveroon, joka on kansainvälisesti kilpailukykyinen.

Kuka järki-ihminen enää haluais Suomen pääministeriksi?

Kukapa tuota koiranvirkaa viitsisi tosissaan tavoitella, ajatuksella saada jotain aikaseksikkin. Polittiset pelurit ovat asia erikseen.

Meilläkin on alkanut oikein Ameeriikan mallinen mustamaalauspolitiikka.

Löytyykö Juha Sipilästä mitään hyvää? 

Eikö media malta odottaa, että näistä jääviysasioista tehdään tutkimukset ja sitten kerrotaan mikä on tulos. Asioista tiedottaminen ja uutisointi on ihan eri juttu, kuin tällainen tarkoituksellinen kohuaminen .

Ja täällä somessa eipä juuri monta ole joka uskaltaa Sipilää puolustaa.

Puolustan pääministeri Sipilää

Yksilöimättä jutun aihetta, johon media on tällä kertaa kohdistanut tähtäimensä, katson velvollisuudekseni puolustaa pääministeriämme.

Pääministerihän tulee yritteliäästä suvusta, joten ei ihme, jos sukua on eri yrityksissä mukana. Onko kohtuullista, että pääministerin lisäksi myös hänen sukulaistensa tulisi luopua omistussuhteistaan yrityksissä? Ei kai ay-taustaista pääministeriäkään velvoitettaisi katkaisemaan suhteitaan uusiin ja vanhoihin järjestökavereihinsa? Lisäksi pääministeri kun ei ole itse suoraan vaikuttanut ao. kauppojen syntymiseen.

Miksi juhlaan kuin juhlaan pitää kutsua poliitikkoja puhumaan?

"Miksi Sipilän piti mennä puhumaan siihen uudenvuoden juhlaan? Kuka kuvitteli, että ihmiset taputtelisivat! Aika noloa!" Näin kirjoitin uudenvuodenaattona kello 23.43 Facebookin seinälleni.

Yksi kavereistani kirjoitti: "Vihellettiin kyllä melkoisesti ja lähti nopsasti antaen tilaa seuraavalle suositummalle esiintyjälle, näin totesi itse!"

Pressiklubi on toiminut SDP:n vaalivankkureina

Pressiklubissa 2.12.2016 klo 20. Ruben Stiller osoitti tyytymättömyyttään. Hän hyökkäsii avustajiensa kanssa päätoimittaja Atte Jääskeläistä vastaan. Puheenjohtaja Rubenin oli epähienoa tai -korrektia poistua nopeasti pöydän takaa ennen vieraita!! Yleensähän hän jää sinne nuoleskelemaan moraalinvartijan puheenvuoro papereitaan. Kannattaako hänen sinne enää palatakaan? Päätoimittaja Atte Jääskeläinen osoitti selkeästi, että YLEssä on hyvä, asiallinen, päätoimittaja, joka toimii johdonmukaisesti asettumatta kiistojen osapuoleksi.

Johan on markkinat

Pääministeri Sipilä on myrskyn silmässä, eikä aivan suotta. Sinänsä alkuperäiseen Terrafamen jääviyskysymykseen ei ole lisättävää, sitä jo tutkitaan oikeusasiamiehen toimesta. YLE:n ohjailu näinä skandaaleita kärttävän median aikoina on sitten ihan oma lukunsa. Kekkosen päivinä se olisi ollut itsestään selvää, mutta ei enää.

Kaiken suhteellisuudentajun kuitenkin alittavat ay-liitot, jotka nyt ovat lähdössä tukemaan Ylen toimittajien sananvapautta. Kyllä on lakkohimo huipussaan, kun ei enää omaan työhön liittymättömämpää aihetta ole keksitty. 

Kirkkoherrat maahanmuuttopolitiikan strategisteina

Espoon seurakuntien kuusi kirkkoherraa ovat vedonneet pääministeri Sipilään humanitaarisen viisumin käyttöön ottamiseksi. Tällöin ei tarvitsisi turvautua ihmissalakuljettajiin. Lisäksi kirkkoherrat haluavat nostaa pakolaiskiintiötä ja helpottaa perheenyhdistämisiä. Kirkkoherrat muistuttavat, kuinka Sipilä vuosi sitten toimi näiden mielestä esimerkillisesti tarjoten asuntoaan turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Sipilän nyrkkitervehdyksestä kohu

Pääministeri Sipilän ja hallituskumppaneiden nyrkkitervehdys (2.3.) kilpailukykypakettia koskevassa tiedotustilaisuudessa on aiheuttanut kohun. Palvelualojen ammattiliitto PAM:n puheenjohtaja Ann Selin sanoi tämän olleen ”pienenä yksityiskohtana nakertamassa liiton väen luottamusta maan hallitukseen”. PAM jättäytyikin yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä