eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Putin Krim. Ukraina

Suomen rajavirhe oikaistava, vaatii Venäjän omatunto Anna Politkovskajan jälkeen

Itänaapurissa toimii omatunto vielä Putinin syntymäpäivänä 7.10.2006  kuolleen lahjakkaan Anna Politkovskajan jälkeenkin! "Venäjän pitäisi pyytää anteeksi Suomelta ja palauttaa maat, jotka on viety", sanoo ohjaaja Varvara Faer. - Mikä ettei myös Venäjä voisi kehittyä muun ihmiskunnan tasolle oikeus- ja sivistysvaltiona? 

Hajoaako EU Trumpin ja Putinin jalkoihin?

Presidentti Donald Trump on ilmoittanut kasvattavansa maansa sotilasmenoja ja panostavansa ydinasearsenaalin vahvistamiseen. Tätä tietysti kauhistellaan. Onhan Trumpin kerrottu olevan arvaamaton, hullu, rasisti, fasisti. Samanlaiseksi on leimattu myös Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Euroopan paluu 1930-luvulle

Amerikkalainen politiikan tutkija Francis Fukuyama kirjoitti vuonna 1992 tunnetun teoksensa ”Historian loppu ja viimeinen ihminen”, jossa hän katsoi, että liberaali länsimainen demokratia ja markkinatalous ovat voittaneet kilpailevat aatteet ja järjestelmät ja muodostavat päätepisteen ihmiskunnan kulttuurisessa ja sosiaalisessa kehityksessä. Kun Neuvostoliitto oli juuri hajonnut ja Itä-Euroopan maat vapautuneet kommunismista, Fukuyaman teesit vaikuttivat hyvinkin relevanteilta.

Nimekäs raportti: Näin Vladimir Putinin hallinto päättyy

"Arvostetun brittiläisen Chatham House -ajatushautomon julkaiseman raportin mukaan Moskova on nykyisen johtonsa alaisuudessa tuhon tiellä. Tutkijat varoittavat, että Venäjän nykyinen talous- ja ulkopolitiikka voi myös johtaa vaarallisiin tilanteisiin Euroopassa. Presidentti Vladimir Putinin hallinto on taas ajautunut tutkijoiden mukaan umpikujaan. Vallanvaihtoa seuraa heidän mukaansa kaaos. Venäjän haaste on tutkijoiden mielestä monipolvinen.

Zombipresidentin seikkailuja

Presidentti Putinin paluu julkisuuteen osoitti huhut hänen kuolemastaan ennenaikaisiksi. Samalla kuitenkin julkisuuteen annettu lyhyt videonpätkä kertoi presidentin olevan kaikkea muuta kuin täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Kremlin peittely-yritysten onttoutta korosti kirgisialaisen valtiovieraan satuilu siitä, kuinka presidentti oli muka ajeluttanut häntä kokouspaikan ympäristössä.

Putin, kadonnut mies, dokumentin trailerissa

Dokumenttielokuva kertoo trailerissan siitä kuinka Krim valloitettin ja kuinka syrjäytetty presidentti Viktor Janukovitsh Ukrainasta pelastettiin.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1425797410091.html

Samanaikaisesti EU-komission puheenjohtaja ehdottaa EU:n oman armeijan perustamista. Tämä ehdotus sai  aikaan odotetun reaktion Venäjällä. Itsenäisen Venäjän varapuheenjohtaja duuman puolustusvakiokunnan jäsen Frans Klintsevitsh on kommentoinut asiaa kitkerästi."Ydinaseiden aikakautena lisäarmeijat takaa mitään turvallisuutta",

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä