eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sedaatio

Kipupotilasta kuunneltava.

Vakavan sairauden yhteydessä on suuri merkitys kuinka hoidetaan kipua. Kipu pahimmillaan lamauttaa ihmisen täydellisesti. Kun kipu on läsnä koko ajan, niin yksilön voimat elää arkeaan loppuvat hyvin nopeasti. Suomessa on pyritty kehittämään laaja-alaisesti hyvää kivunhoitoa, mutta paljon on vielä tehtävää.

On ihmisiä, joiden päivään kipu sisältyy läsnäolevana koko ajan. Jokainen voi pohtia, millaista elämää se voi pahimmillaan olla. Kaikki fyysinen ja psyykkinen voimavara menee selviytymiseen. Tunnista tuntiin, aamusta iltaan, illasta taas seuraavaan aamuun.

Kuolevan viimeinen toive ja toivo: eutanasia

 

Olemme neljän entisen kansanedustajatoverini kanssa tehneet kansalaisaloitteen eutanasian sallimisesta. Mitä ilmeisimmin siinä ylitetään tänään 40 000 kannattajan raja. Tarvitaan vielä 10 000 lisää.

Siitä on syntynyt kansallinen keskustelu, jossa eutanasian vastustajat ampuvat somessa aloitettamme melkoisella hehtaaripyssyllä: kyseessä on muka murha, surma tai tappo, heidän mielestään jopa massamurha tai kansanmurha suoraan Hitlerin peesissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä