*

eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sveitsi

Eutanasian hinta 10 000 -jopa 30 000 euroa.

Suomessa keskustellaan nyt paljon eutanasiasta. Eduskunnan sosiaali-ja terveysvaliokunta on aloittanut tehdyn kansalaisaloitteen käsittelyn.  Ensimmäiset kuulemiset pidettiin julkisena 9.11.17 jossa aloitteen tekijät esittelivät aloitteensa.

Nykyisin Suomen kansalainen voi halutessaan ja kriteerien täyttyessä hakeutua Sveitsiin Dignitas yhdistyksen palveluihin avustettuun itsemurhaan. Avustettu itsemurha ei tosin Suomessakaan ole rikos, mutta palvelun tarjoajia meillä ei ole.

Laillinen "kevytkannabis" – kysyntä ylittää jo tarjonnan

No, aluksi on sanottavat, että edes kevytkannabis ei ole Suomessa laillista.

Kyse on siis kannabiksesta jossa THC:tä on alle 1% sensijaan lääkinnällistä CBD:tä on runsaasti enemmän.

 

Mielenkiintoinen tilanne Sveitsissä, jossa "kevytkannabiksen" suosio on kovassa kasvussa. 

Asiakaskuntakin on mielenkiintoinen.

"Monot kertoo, että liikkeen asiakaskunta on sekalaista. Hänen mukaansa joukossa on lähes 90-vuotiaita vanhuksia sekä työläisiä, pankkiireita ja lakimiehiä."

Ei saa antaa pelolle valtaa!

Otsikon lausahduksia on kuultu turvamiesten turvaamilta „tervetuloa-poliitikoilta“, mutta mitä tekee kansat ympäri Eurooppaa ?

 

Saksalainen yrittäjä on kehittänyt naisille „hichtech-siveysvyön“, jolla on tarkoitus pitää „tervetuloa-kulttuurin“ vuoksi lisääntyneiden joukkoraiskauksien tekijöiden kädet ja muut ulokkeet pois naisten intiimialueilta. „Hichtech-alkkarit“ ovat valmistajan mukaan mahdotonta riisua ilman 130 desibelin meteliä, jonka tarkoituksena on karkoittaa raiskaaja!

Sveitsissä äänestetään viikonloppuna perustulosta

Tänä viikonloppuna katseet kohdistuvat Sveitsiin, jossa äänestetään ensimmäisenä maailmassa ehdotuksesta, joka korvaisi maan sosiaalituet kaikille maksettavalla kuukausittaisella perustulolla.

Monikultuurisuuden riemua!

Olin sveitsiläisen päiväkodin kevätjuhlassa.

Toivoin sitä katsoessa, että mahdollisimman moni meistä suomalaisista olisi voinut sen nähdä.

Ohjelma oli laulua ja tanssia. Lapset neljä - kuus vuotiaita. Esittivät tansseja ja lauluja eri maanosista eri kulttuureista.

Kyyneleet tulivat mummon silmiin sitä katsoessa sillä lapsikatras tosiaan näyrtti monikulttuuriselta.

Eri maanosista  lähtöisin. Ihmisten koko väri skaala näkyi. Riemullisesti käsikädessä tanssien, yhteen säveleen laulaen.

Kooste tämän maapallon tulevista työtekijöistä, vallanpitäjistä.

Vielä kerran rahasta

Kirjoitukseni Helsingin Sanomien mielipidepalstalle, jota HS ei julkaissut, siksipä tänne.

---

Pääkirjoitus "Rahan luominen kielletty" (HS 4.1.2016) esittää, että Sveitsissä ehdotettu kansanäänestys rahanluontioikeuden poistamisesta liikepankeilta kuristaisi kotitalouksien ja yritysten rahoitusta, ja on siksi hullu idea.

Nykyisellään pankkijärjestelmä toimii kuten panttilainaamot, sillä erotuksella, että pankin kassassa ei ole rahaa, vaan pankki luo rahat tyhjästä panttia vastaan panttaajan tilille.

Sananvapaus ja sananvapaus.

Näillä kahdella vapaudella on ero. Ero, jonka selittää Sveitsissä otsikoihin nousseet Pariisin terroritekoja juhlivat ja ylistävät FB- ja Twitter-postaukset.

 

Samir K. Postasi Islamischen Zentralrats Schweiz (Sveitsin islamistinen neuvosto IZRS) sivulle: „Olen erittäin surullinen. Itken koko päivän. VAIN 140……“ Kommentin aiheuttamaan purkaukseen Samir vastaa, että iskut tulevat jatkumaan kunnes länsivallat vetäytyvät lähi-idästä.

 

„Eurooppa on kymmenen kertaa pahempi, kuin ISIS“ kertoo eräs muslimi Sveitsistä.

Sveitsi varautuu EU-kaaokseen.

Tämän vuoden syyskuussa Sveitsin puolustusvoimat harjoittelee „Conex 15“ nimisellä harjoituksella EU-kaaosta. Harjoitukseen osallistuu 5000 henkilöä ja sillä on tarkoitus simuloida EU:n kaatumista ja joutumista anarkian valtaan. EU-kaaos luo skenaariossa siirtolaispaineen vakaalle Sveitsille ja harjoituksen suuret linjat käsittää rajojenturvaamisen, varastojen turvaamisen, mustan pörssin kaupan estämisen ja rikollisjärjestöjen torjunnan.

 

Hei EU-komissio, hei Brysseli, hei Jyrki Katainen! Teihin luotetaan rajattomasti jo naapurimaissakin!

Veroparatiiseja Euroopan sydämessä

Yle kirjoitti eilen viimeisimmästä suuresta pankkiskandaalista, joka on ollut pöydällä jo muutaman vuoden ajan. Ranskan viranomaiset sekä  tutkivien toimittajien järjestöt ICIJ:n ja MOT:n  ovat saaneet haltuunsa HSBC:n Geneven -yksityispankin salaisia asiakirjoja ja pankkitietoja, jotka osoittavat sveitsiläispankin tukeneen asiakkaidensa veronkiertoa.

Sveitsi löi hanskat tiskiin euron suhteen

Sveitsin keskuspankki (SNB) ilmoitti tänään luopuvansa yhteisvaluutta euron ja frangin välisestä kurssilattiasta.

SNB ilmoitti vuonna 2011, että se tulee printtaamaan frangeja rajattomasti ja ostaa näillä rahoilla ulkomaisia omaisuuseriä, pitääkseen frangin kurssi 1.20-vaihtokurssin yläpuolella. SNB:n tase on, kuten kuvasta käy ilmi, kasvanut merkittävästi viime vuosina. SNB:stä on tullut merkittävä osakkeiden ja valtioiden velkakirjojen omistaja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä