eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Varhainen tuki

Lastensuojelun kriisi jatkuu

Helsingin Sanomissa 11.1 uutisoitiin aiheesta otsikolla ”Kuormitusta halutaan purkaa tiimityöllä”. Tiimityö onkin tärkeää ja vastuuta tiimissä voidaan jakaa. Mutta asiakasmääriin tiimityöllä ei ole suoraa vaikutusta.

Varsinaisena ongelmana ovat suuret asiakasmäärät. Joillain alueilla on asiakasmäärä lähennellyt 100 perhettä/työntekijä. On itsestään selvää, että suuri määrä uuvuttaa työntekijän. Laissa tulisikin jatkossa määritellä maksimiasiakasmäärä työntekijää kohden. Karkeasti arvioiden määrä voisi olla maksimissaan 30/työntekijä.

Vantaan kaupungin Perhekoutsit

Vantaan kaupungin perhepalvelut tarjoaa Perhekoutsien palveluja

https://www.facebook.com/Vantaanperhekoutsit

Perhekoutsit antavat perheille varhaista tukea, he auttavat lapsiperheitä arjen ongelmissa. Tällä hetkellä Perhekoutsitiimissä on viisi moniammatillista työntekijää.

Jotain tällaista olen odottanutkin.

Suomen köyhät lapset

Luin Helsingin Sanomien artikkelia, joka käsitteli Pelastakaa Lapset ry:n tekemää kyselyä. Kyselyyn oli vastannut 464 lasta. Kyselyn tuotoksena otsikossa todettiin, että joka kymmenes suomalaislapsi pitää perhettään köyhänä (lue tästä). Artikkelia lukiessa totesin, että kuulostaa tutulta. Monet eivät ymmärrä mitä lapset joutuvat kokemaan ja minkälaista taakkaa he kantavat sisimmissään.

Pari sanaa nuorisotakuusta

Päivittäin kohtaan nuoria, joilla jokaisella on oma elämäntarina mukanaan. Jokainen tarina on erilainen. Elämä on voinut tuoda haasteita eteen. Elämä on voinut olla sarja epäonnistumisia. Lähtökohdat tasapainoisen elämän rakentamiseen eivät ole välttämättä olleet suotuisat. Taustalla on voinut olla vanhempien päihteiden käyttöä, kuritusväkivaltaa, kiusaamista tai seksuaalista väkivaltaa. Nämä ovat vain muutamia tarinoita. Tarinoita on yhtä monta kuin on nuoria. Tarinoita yhdistää se, että nuoret ovat saaneet apua useita vuosia liian myöhään. 

Apu ajoissa turvaa tulevaisuuden

Helsingin sanomat uutisoi alkuvuodesta, että alle 35-vuotiaiden yleisin syy jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle on mielenterveysongelmat. Oireilu oli alkanut usealla jo kouluiässä. Taustalla oli muun muassa lapsuudessa koettua kaltoin kohtelua, vanhemman kuolema tai vakava mielenterveysongelma, seksuaalista hyväksikäyttöä ja kiusatuksi tulemista koulussa.

Olosuhdeselvitys Oulussa

Oulun Lastensuojelulle

 

Olosuhdeselvitys ja tukitoimien kartoitus

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä