eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteisvastuukeräys

Näkökulma: Lukematta paskaa - taas!

Ilta-Sanomat ja Yhteisvastuukeräys järjestivät taannoin kirjoituskilpailun, johon jokainen sai kertoa oman tarinansa. Toinen kunniamaininta kilpailussa meni 55-vuotiaalle sinkkumiehelle, joka elää toimeentulotuella hyvää elämää.

Lukematta paskaa.

Sitä tuo IS:n julkaisema kirjoitus oli minun mielestäni, vaikka raati palkitsikin sen positiivisesta näkökulmasta pienituloisen ihmisen arkeen.

Yhteisvastuukeräyksen tunnelmia

Täytyy kiittää ylivoimaisen enemmistön myönteistä suhtautumista Yhteisvastuukeräykseen kaupan ovella. Sain samalla jutella monen tutun kanssa, vaihtaa tervehdyksiä, tavata entisiäkin kankaanpääläisiä, jopa paluumuuttajia ja rahaa kilahti lippaaseen, myös kahisevaa. Kaksituntinen keräysvuoro ei käynyt lainkaan pitkäksi. Kanta-kankaanpääläisenä minulla on se etulyöntiasema, että tunnen pitkältä ajalta paljon paikkakuntalaisia.

Saattohoito Yhteisvastuukeräyksen kohteena

Saattohoito Yhteisvastuukeräyksen kohteena on todella tärkeä. Jokaisella täytyy olla oikeus kivuttomaan, turvalliseen kuolemaan, tai ainakin niin kivuttomaan kuin kaikilla mahdollisilla olemassa olevilla lääkkeillä voi sen taata.

Hoitajan, niin sairaan- kuin lähihoitajakoulutukseen tulee kuulua tarpeellinen määrä kuolevan hoitamista ammatillisesti ja kohtaamista ihmisenä. Myös kohtaamista omien tunteittensa kanssa.

Kuolema ja syntymä ovat yhtä suuria ja ainutkertaisia. Me koemme ne vain kerran. Ne ovat yhtä käsittämättömiä.

Yhteisvastuukeräys: Saattohoito

Yhteisvastuukeräyksen kotimainen kohde on saattohoito. Sillä tarkoitetaan parantumattomasti sairaan saattoa kuoleman kohtaamiseen elämän loppuhetkinä.

http://www.studio55.fi/terveys/article/tallaista-on-saattohoitokodin-ark...

 

Keräys kohdentuu ulkomaan apuun 60% ja kotimaan kohteeseen, saattohoito tänä vuonna 20% osuudella.

http://yhteisvastuu.fi/fi/ajankohtaista/133-saattohoito-on-yhteisvastuun...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä