eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Asbesti

Avot, se on asbestia.

Seuraavassa kuvailemani kohde on aito. Anonymiteetin säilyttämiseksi olen muuttanut kohteen asuntojen määrää ja vastaavassa suhteessa rahasummia joita kuluu turhan byrokratian tähden.

 

Remontin kohteena on siis kaksi vierekkäistä kerrostaloa, yhteensä sata asuntoa. Näistä sadasta asunnosta tiedetään jo etukäteen, että 38:ssa on tehtävä asbestipurkua. Työmaakokouksessa remontin suunnitellut insinööritoimisto, pääurakoitsija sekä asbestipurun toteuttavan yrityksen edustaja ovat ehdottaneet, että kaikki sata asuntoa purettaisiin asbestipurkuna.

Asbestia kaivosmiesten keuhkoihin

Taitaapi tulla Talvivaaralle kaveri. Pahtavaaran kultakaivos Sodankylässä on vuotanut ympäristöön asbestia, joka aiheuttaa Suomessa eniten työperäisiä kuolemia vuosittain syöpien kautta. Lisäksi kaivoksen työväki näyttää altistuneen asbestille. Paikallinen ELY keskus on vaiennut asiasta ja katsonut kaivoksen toimintaa läpi sormien. Tämä laskee luottamusta entisestään kaivosviranomaisia kohtaan. Lähinnä ihmettelen, miksei kaivoksen oma työväki ole noussut barrikaadeille asbestin käytöstä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä