eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kilometrivero

Kapina kilometriveroa vastaan Venäjällä

Rekkojen kilometrivero otettiin Venäjällä käyttöön marraskuun seitsemäntenä. Rekkayrittäjien protestit alkoivat neljä päivää myöhemmin.

RBC Daily -lehden mukaan protesteja on ollut ainakin 70 kaupungissa, 24:llä federaation alueella.

Maantieteellisesti protesti on ehkä jopa laajempi kuin vuosien 2011–2012 vaalivilpin vastainen liike. Tätä kirjoitettaessa pelkästään Etelä-Venäjän Dagestanista on yli tuhat rekkaa matkalla kohti Moskovaa, ja poliisi on pysäyttänyt kulkueen Kalmukiassa.

Rotenbergien yhtiölle

Matkalla ojasta allikkoon, ministeri Virkkunen?

Viikko sitten ministeri Virkkunen lausui, ettei halua uuden kilometriveron tuovan autoilijoille alueellisesti kohdennettuja maksuja, kuten ns. pääkaupunkiseudun ruuhkamaksua. Virkkunen piti myös tärkeänä ettei uudistus nosta liikenteen kokonaisverorasitusta. (1) Tästä jälkimmäisestä asiasta olen erittäin painokkaasti samaa mieltä.

Liikennekuntaministeri: Kilometriveron gps-alueet muodostettava liikennekunniksi

Liikenneministerin tehtävät hoitoonsa ottava liikennekuntaministeri Henna Virkkunen (kok) kannattaa mallia, jossa satelliittipaikannukseen perustuvan kilometripohjaisen tieveron keräämisessä sovellettavat gps-alueet muodostetaan liikennekunniksi.

Puoluepolitiikka sävyttää kilometriverokeskustelua

Taloustutkimuksen tekemästä kyselystä selviää, että puoluekannalla on selvä merkitys suhtautumisessa Ollilan työryhmän satelliittivalvontaan perustuvaan tieveromalliin. Eniten vastustajia on Perussuomalaisissa, 77 prosenttia, sitten seuraavat ryhmä Muut (Piraatit, IPU, Muutos 2011, SKP ym.) 74 prosenttia ja Keskusta 61 prosenttia.

Isoveli valvoo jo nyt, eikä sille voi mitään

Osmo Soininvaara ja Hannu Oskala ovat ehtineet saada aika paljon negatiivisia kommentteja blogikirjoituksilleen, joissa vähättelivät autojen GPS-seurannan aiheuttamia ongelmia yksityisyydensuojalle. Mielestäni he ovat ihan oikeassa siinä, että yksityisyyden suoja on jo mennyt, joten asiasta ei kannata kovin paljon välittää.

Auto ei ole yksilö

Mielipidepalstoja selaamalla saa helposti kuvan että ehdotettu satelliittipaikannukseen perustuva kilometrivero tuhoaa suomalaisten yksityisyydensuojan. Väitteeseen on himppasen vaikea suhtautua vakavalla naamalla.

Onko autoilua verotettava enemmän, jos sitä on vähemmän?

Ajatteleekohan nämä poliitikot koskaan, että joku jossain tienaa sen samat 2000 euroa kaiken aikaa, ja sillä ei olisi mitään merkitystä mitä palveluja ja tuotteita se ostaisi niillä rahoillaan, jos kaikki palvelut ja tuotteet olisivat vain yhtä verotettuja alusta pitäenkin?

Työssäkäyntivero on öljykartellien sanelema tarjous -josta ei voi kieltäytyä

Tämä Ollilan Jorma on huolissaan palkanmaksajansa tulevaisuudesta, mikäli valtio rytkäisee ulkomaille työntämiensä verovarojen tilalle lisää polttoaineveroa autoilijoille yms. moottori-ihmisille. Ollilan Jorma näkee joulubonuspussinsa kuihtuvan silmissä, koska ihmiset siirtyvät käyttämään vähän polttoainetta kuluttavia kinnereitä ja isot volovot, sekä mersut happanevat lippaliitereiden suojissa. Tämä ei käy! Tuumii Ollilan Jorma ja keksaisee innovaation nimeltä "kilometrivero" eli ajatpa millä kinnerillä tahansa, on vero joka kilometristä vääjäämätön seuraus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä