eskoseppanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sampo Terho

Äänestä omatuntosi mukaan

Eilen oli viimeinen kampanjapäiväni Myyrmäessä, Matinkylässä ja Iivisniemessä. Kampanja päättyi Timo Soinin kotikonnuille. Ympyrä sulkeutui: Timo lähti kotimaan politiikkaan 40 vuotta sitten. Kiitimme Timoa antamalla taksiautoilija Kim Lindholmin Maisterisjätkä-lippiksen. Kunnioitettava taival kansanvallan ja isänmaan hyväksi.

Sininen jytky tulossa

En sano että olisin kovin innoissani sinisestä jytkystä, jota tässä ennustelen, mutta nyt näyttää siltä että se on tulossa. En vielä veikkaa mitään, mutta näyttää siltä että sinisten kannatus nousee vielä useita prosenttiyksiköitä valtakunnan mittakaavassa ja useita satoja prosenttiyksiköitä sinisten omassa mittakaavassa.

Perusteet:

1) Sinisten kannatus lähti jo viime gallupissa selkeään nousuun

2) Epäröivien äänestäjien joukossa on vielä paljon vapaita ääniä jaossa ja niistä osa tulee menemään sinisille 

Nyt tiedämme mitä hyvesignalointi tarkoittaa

Den som sade det den kan vara det, on ruotsinkielinen lasten lällätys jolla esitetään että "ite oot" koulun tai päiväkodin pihassa.

Sinisten vaaliohjelma kertoo syvästä epätoivosta!

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho esitteli tänään puolueensa vaaliohjelman. Se kertoo sinisten tavoitteista ja lupaa paljon esimerkiksi turvallisuuteen. Siniset pyrkii korvaamaan nykyiset Hornetit sadalla uudella monitoimihävittäjällä. Puolue haluaa myös 1000 uutta poliisia ja kiristää seksuaali- ja väkivaltarikosten tuomioita. Lisäksi Suomen tulisi irtautua Ottawan miinasopimuksesta.

Turvapaikkahakemusten käsittelyn siniset siirtäisivät EU:n ulkopuolelle ja törkeisiin rikoksiin syyllistyneet puolue karkottaisi maasta.

Olympialaisia ei voi järjestää ilman olympiatason kelkkarataa

On äärimmäisen hienoa, että urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho on myöntänyt olympiakomitealle rahoituksen kisojen hakemisen ja järjestämisen edellytyksiä kartoittavaan selvitykseen. Tämä tulee tarpeeseen. Vaikka olympialaisten järjestäminen Suomessa valtava ponnistus onkin, olisi se maamme kansainväliselle maineelle ja matkailun kehittämiselle valtavan hieno asia. Positiiviset vaikutukset kestäisivät vuosikymmeniä ja kansantalous voittaisi varmasti.

Sinisten loppu?

Isänmaamme sinisyys ei lopu, kunhan kansa saa jälleen otteen takaisin itsenäisiksi päättämään omista asioistamme [1 – se saattaa olla lähempänä kuin arvaammekaan. Ensi keväänä 2019 on eduskuntavaalit, … ellei hallitus hajoa sitä ennen.

"Seteliselkärankaisten rappiopykälän kumoaminen"

Kun Perussuomalaiset saavuttivat vuoden 2015 vaaleissa toisen "jytkynsä" ja siitä tuli hallituspuolue, puolueen silloinen puheenjohtaja Timo Soini halusi ensi töikseen hallituksen kumoavan "seteliselkärankaisten rappiopykälän". Soini muisti SMP:n hajoamiset ja halusi, etteivät loikkarit saisi mukaansa osaansa puoluetuesta, jota  puolue saa vaaleissa saavutettujen kansanedustajapaikkojen mukaisesti. Näin syntyi laki, jota kutsutaan "Lex Soiniksi".

Onko Soini luvannut muuttaa tapojaan vai ei - ristiriitaista viestiä?

Sipilä on kertonut julkisuuteen, että Timo Soini on hänelle luvannut muuttaa toimintatapojaan ja Iltalehti kertoo seuraavaa:

"Viimeksi eilen keskustelimme siitä, että on selvä, että tässä voi syntyä väärinkäsityksiä ja kun voi syntyä väärinkäsityksiä, toimintaa pitää korjata. Soini näin eilen lupasi ja lupasi myöskin ottaa hyvin vakavasti sen, mitä oikeuskansleri sanoi ja minulle riittää se."

Timo Soinin epäluottamusäänestys — edustaja Terho jälleen hakoteillä

Kansanedustaja Sampo Terho (sin.) oli valitettavasti jättänyt ulkoministeri Timo Soinin  (sin.) epäuottamusäänestystä käsittelevässä blogikirjoituksessaan kommentointimahdollisuuden piiloon, luoja tietää miksi. Näinpä joudun kommentoimaan oman blogitekstin välityksellä.

Miksi kehitysavun jättikorotus ei saa julkisuutta?

Valtiovarainministeriön tiedotteessa ei mainita asiasta mitään, Petteri Orpo ei sanonut tiedotustilaisuudessa asiasta mitään, tiedotustilaisuuden esitysmateriaalissa ei ole asiasta mitään. Petteri Orpo sen sijaan tiedotustilaisuudessa kertoo, että punakynää käytettiin ahkeraan perusteltujen menolisäysten hylkäämiseen, ja vain kaksi hyvin pientä menolisäystä hyväksyttiin. Muuten mentiin kehysriihen päätösten mukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä